Snart nyårsafton

Usch, vad tiden går fort. Det var ju nyss julafton och helt plöstligt har en vecka gått. Vet inte ens vad vi har gjort.

Imorron ska vi hem till Susanne, Kristoffer och deras son Oliver. Sara, Jimmy och deras Evelina kommer också dit. Kan nog bli mkt trevligt. Känns lite konstigt bara, man känner ju inte dessa personer jätte bra. Man har ju alltid firat med kompisar som man känner bra förut. Men nu blir det ändring på de. Det som är skönt är att alla barnen är mer eller mindre lika gamla också så. Iaf... Vi ska äta lite mat och ha det allmänt trevligt. Hehe, tänker lite på Daniel bara. Han är så blyg inför nya människor, men det ska nog gå bra. Varken Jimmy eller Kristoffer verkar vara särskilt blyga så, och Jimmy har han träffat förut ett par ggr.

Jag har då lagom till nyår gått och blivit sjuk. Det börja igårkväll när jag frös som attan. Satt med dubbla filtar på mig och frös ändå. Daniel tog fram termometern och visst, jag hade ju feber. Dock inte så hög, men jag har så låg temperatur egentligen, så det känns iaf. Har legat och kallsvettats inatt till jag orkade ta mig upp imorse vid 7 och ta mig en alvedon. Nu mår jag lite bättre, men att gå i affär var ingen hitt. Jag skulle följa med Sara & Susanne och handla inför imorron. Det slutade med att jag fick gå ut och sätta mig för att jag blev så yr. Så himla typsikt att detta ska ske nu. Får se hur jag känner mig imorron. Dit ska jag iaf. :D

Nu ska jag börja tvätta... :S

Underbar jul

Ja, det har de verkligen varit. Lukas har fått många fina presenter, så nu har han leksaker till en hel förbannelse. Jag ska önska mig kläder till honom till han fyller år. :D

På julafton vakna vi upp här på morgonen och hade ett litet julklappsbyte här hemma. Lukas fick pyjamaser och en slags gåställning. Han var dock mest intresserad av pappret, men det är väl så de är. Han är ju inte så gammal än så. Vid 9 var det tänkt att vi skulle till Katrineholm. Jag går ut lite före med Lukas och stoppar in vagnen och spänner fast Lukas. Ska starta bilen och den är helt död!!!! Jag bara skratta för mig själv, den har aldrig ens tvekat förut på att starta, och just IDAG, på självaste JULAFTON så är batteriet dött. Vi har fortfarande inte kommit på varför batteriet var dött, men men. Iaf, Daniels systers kille kom hit och hjälpte oss att starta den, men även med starthjälp var den trög att få igång. Men starta gjorde den, så vid 09.40 kom vi iväg, lite senare men vi kom ju iväg iaf. Nere hos gammelmormor & gammelmorfar väntade mormor mfl. Vi åt gott och Lukas fick finfina julklappar. Vid 16.00 åkte vi hemmåt, eller till Daniels föräldrar. där blev det fika och ännu ett julklappsbyte. Vi gick hemmåt vid 01.30 tror jag. usch, vad trött jag var då.

Juldagen och annandagen så har vi bara tagit de lugnt och myst med Lukas. Har varit med honom och lekt med hans leksaker. Igår var vi på Marieberg en sväng. ALDRIG mer att jag åker dit på en mellandagsrea! vet inte vad jag tänkte på.

Nu ska jag ta hand om Lukas som precis blev färdig i duschen.

Tänker på er, ska ni veta. Synd att det blev så här.


                   
Öppnar första klappen            Sliter och drar i pappret           Lukas första julklapp


                   
Lukas hos moster                    Kartongen är roligare             Julklappen från mormor

         
Utmattad                                     Öppnar mer hos farmor


...

Usch, bara gråter. Trodde verkligen inte att det skulle bli så här. 2 av våra bästa vänner. Jag måste skärpa mig, jag måste ändra på mig. Frågan är bara hur? Hur ändrar man på sig? Nångång kommer det väl ha skett en ändring, men det kommer att ta tid...

Ville bara...

...önska alla en riktigt God Jul! Uppdatering om julen kommer nån gång... :D

Äntligen lite julkänsla

Trodde inte att jag skulle få det i år, men den kom sakta smygandes imorse. Vi satt vid köksbordet hela familjen och åt frukost med ljus tända, solen sken och granen stod där och var fin. Då kände jag mig lite sådär... glad eller hur man ska säga. Efter frukosten satte jag igång med att slå in julklappar med julmusik högt i bakgrunden. Daniel och Lukas satt brevid och tita på. Lukas satt och knåpa lite med ett paketsnöre, mkt kul tyckte han. Han somna dock efter en stund, han var så trött. På eftermiddagen gick vi hem till Daniels syster med familj för att skåda nykomlingen i familjen. Ujujuj, vilken plutt! Guuud, så liten han var. Jag har INGET minne av att Lukas har varit sådär liten, han har ju tillochmed varit ännu mindre. Blev helt bebissjuk, men älskling tala vett i mig så vi väntar nog ett par år med nr 2. :D Nu på kvällen har vi städat så det har stått härliga till. Lukas har sprungit runt i sin gåstol mellan mig och Daniel, men nu sover han. Det som är kvar nu är badrummet och golven. Badrummet ska vi ta nu ikväll, golven tar vi imorron.

I fredags käkade jag & Lukas lunch med Carro & Nelia på pizzeria Svängen. Jag åt en kycklingsallad som var hur stor som helst. Det var sååå mkt mat, även Carros kebabtallrik var överfull. Hehe, ingen av oss orka äta upp. Daniel slutade vid 13, och då åkte vi iväg och handlade lite mat. Lukas-stackarn somnade sittandes i kundvagnen (med lite stöd av Daniels jacka bakom honom). När vi kom hem mös vi en massa + att Daniel satte upp grinden, så nu kan han springa bäst han vill i sin gåstol och man behöver inte oroa sig för en gående/krypande Nelia ska ramla ner för trappan. :P Ännu en gång somna Lukas sittandes i mitt knä, lutandes mot mig. Det har aldrig hänt förut. Han måste verkligen varit extremt trött, sötnöten. Så han fick sin välling och så fick han gå och lägga sig.

Igår så var vi på Marieberg och köpte de sista julklapparna. Vi var där redan innan dom öppna för slippa den värsta folkmassan. Lukas fick vara hemma hos farmor så länge, dom hade så kul ihop så. Iaf, blev ju mer och mer folk. Vi kom på sen att vi skulle ha tagit ToyRus först, för FY vad folk det var där inne. Jaja, nu är vi ju färdiga iaf. Kvällen tillbringades hos grannarna, Hanna&Kallis med deras söta Saga. Vi satt och prata en massa och titta på en film med Robert Gustavsson. Jag och Hanna vek oss dubbel av skratt. Hihi, den var allt bra roligt! "Lördagsgodis" tror jag den hette, eller ngt liknande. Kvällen var mkt trevlig!

Imorron ska jag med Fanny på ultraljud. Det ska bli så himla mys! Hoppas allt är bra, men det är de nog. På kvällen kommer Carro, Oscar & Nelia hit. Vi ska fika lite och barnen ska ha julklappsbyte.

Nu ska jag dra igång med sista städningen.

Carro är min bästis, kul va? :D

Härlig dag

Vad glad man kände sig imorse när solen sken när man gick upp. Det blir man ju alltid lite piggare av, så pigg man kan bli av dålig sömn. Lukas sover jättedåligt. Han somnare som vanligt vid 20.00 på kvällen. Men sen av ngn anledning så vaknar han 1-2 timmar senare och är klarvaken. Sen så är han vaken till ca 00.30. Det är inte så himla kul kan jag säga. Det är bara att sätta honom på golvet så han får leka sig trött, iaf så gott det går. Sen så sover jag fruktansvärt dåligt på nätterna, varför vet jag inte. Vaknar flera flera ggr, så himla jobbigt. Lukas sover även dåligt på dagarna, sover högst 1 timme per dag, så jag fattar inte. han borde vara svintrött på kvällarna.

Dagen har tillbringats med Carro & Nelia. Vi käkade lunch på Sveas. Efter det gick vi hem hit och racade i MarioKart. hihi, var riktigt kul faktiskt, var så himla länge sen vi nörda i det. Barnen sov (Lukas 30 min ca... :S) så det var ju fritt fram. Hade hur trevligt som helst, tycker det är skitkul att vi har börjat umgåtts mkt igen. Carro åkte strax innan 16.00 för att hämta Oscar. När dom åkte gick jag och Lukas till Linn & Lowis. Blev helt kär i deras lägenhet, förutom att dom bor högst upp. :D Vi åt lite kladdkaka och prata lite strunt. Lukas somna en stund där (ca 30 min igen, så totalt 1 timme idag) och när han vakna hade Linns pojkvän kommit hem. När vi kom ut så sa han hej och Lukas blev jätte blyg. Hehe, såg så himla gulligt ut. Vid 17.30 gick vi hem och åt lite mat. Nu försöker Lukas sova, de går dock inte så bra. han bara snurrar unt i sängen och har jätte svårt att slappna av. SÅ har det aldrig varit förut. Lite tråkigt, vi som hade det så himla bra med hans nattning. Jaja, det rätar väl till sig nån gång.

Nu ska jag gå och mysa med älskling en stund innan det är dags att ta fighten med Lukas igen. Känner på mig att han kommer vakna senare, om han ens somnar nu.


Lite foton

                   

                   

                   

Ny vecka

Äntligen måndag, om man nu får säga så. Daniel jobbar bara denna vecka sen är han ledig i 2½ vecka. Så himla skönt! Hehe, ska nog allt få upp honom på morgonen så jag får lite sovmorgon. :D

Slutet av veckan blev helt lugn, jag myste här hemma med Lukas mest. Var en sväng till Daniels syster och tog en fika bara. Hon är verkligen JÄTTESTOR nu och har såååå mkt vatten i kroppen. Usch! Men nu sker snittet på onsdag, äntligen kommer Lukas "pojk"kusin komma ut. Han har en kusin som är en kille sen innan, men han är 13 år, dom leker nog inte så bra ihop. ;) På eftermiddagen åkte vi in till Ateljé Wasa och hämtade Lukas kort. Jag blev SÅÅÅÅÅ nöjd med dom. Han blev så himla bra på dem, belv nästan gråtfärdig när jag såg dom.

I fredags morse kom Mia hit vid 08.00. Vi satt och pratade lite och så bestämde vi oss för att gå till Sveas och äta frukost. Sen gick vi hem hit igen för att Mia var tvungen att ge en ledsen Hugo lite mat sen så gick dom hem. Efter att dom hade gått åkte Lukas och jag och hämtade Lukas mormor. Jag ville ha lite sällskap till kvällen då Daniel var på julbord med jobbet. Lukas somna  vid 19.15 (han hade knappt sovit ngt på hela dagen, typ 1½ timme) så jag och mormor åt en massa godis och mös framför Idol. Helt rätt vann, btw.

På lördagen så körde vi hem mormor igen. Väl hemma var det bara att göra sig iordning för kvällen. Daniels morbror fyllde 60 år här för ett tag sen, så det var kalas för honom. Det bjöds på potatisgratäng, kött & sallad. Till kaffet blev det tårta. Vi åkte hem redan vid 21.00 då Lukas var extremt övertrött, även denna dag hade han sovit extremt dåligt. Han somnade 22.45!!! Jag & Lukas hade en kamp här hemma. Jag ville att han skulle sova, men inte han. ;)

Gårdagen var jätteskön och lugn. Vi var ute på en liten promenad efter min långa sovmorgon (10.45 :D). Vi gick en sväng till Daniels syster och lämna en sak och sedan vidare till affären. Hemma här så gjorde vi mat, ytterliggare en potatisgratäng och fläskfilé till. Det blev supergott. I bakgrunden spelades lite julmusik samt att vi hade en massa ljus tända i hela köket. Mysfaktor hög!

Idag ska det tvättas och göras mat åt Lukas. Vi har bara en portion kvar. Ska göra två olika maträtter idag och ytterliggare två imorron. Fruktpuré och sånt köper jag, det är jag för lat för att göra.

Hehe, har börjat ge Lukas banan som mellis. Men det är ingen hit kan jag lova. Första skeden han får så gör han grimaser jag aldrig har sett förut Han ser så rolig ut! Det går bättre och bättre för varje dag så jag hoppas att han lär sig tycka om det snart. Nää, nu kallar Lukas på mig.

Foton kommer i ett nytt inlägg ovanför.

Pepparkaksbak

Igår var vi hemma hos Sara & Evelina och baka pepparkakor. Hehe, det blev så att jag & Lukas var själva där med dom. Camilla & Felix hade tagit fel på dag Madelene var hemma med Ethel för hon var sjuk. Iaf... Det började bra, tills Lukas blev tvärarg och tjurig. INGET var bra! Jag tänkte att om jag ger honom lite mat så kanske han somnar sen. Jag fick en ätfärdig gröt av Sara, sån där på tetrapack, hon har i uppdrag av Buzzador att lämna ut såna. Jag tyckte dock att den var lite för rinnig, och det tyckte Lukas med, för han hade ner tallriken på golvet, TVÅ ggr! Det var fasen gröt överallt. Hela honom, hela mig och hela golvet. Guuud, vad jag kände mig dum. Varför ska sånt hända för när man inte är hemma? Han är så himla snabb, ungen. Hann inte alls reagera på att han fick tag i tallriken. Så medan jag stod och torka gröt för glatta livet så baka Sara vidare. Efter grötincidenten så gjorde jag egen gröt som jag hade med mig. Den gick i och då så tänkte jag att nu är han nog trött. Pyttsan, han skulle då allt inte sova. Han bara grina och grina och grina. Så det var bara att kliva hem med honom. Ucsh, vad tråkig han var. Evelina bara satt/låg där och var hur söt och snäll som helst. Jag hade iaf supertrevligt dom ggr Lukas var snäll. :D

Han fortsatte iaf att vara smågrinig hela kvällen. Han somna vid 19.45 och vakna igen vid 20.30 för att somna om vi 22.30!!! Vet inte vad det är med honom, undrar om det kan vara fler tänder på G? Han bettede sig likadant sist han fick dom. Det lär ju märkas.

Idag ska vi gå hem till Carro och busa, så jag måste göra mig iordning nu så jag hinner dit innan 13. :)


                   

Städning

Idag så har det städats för hela slanten. Dammat, dammsugit och tvättat golven. Så skönt när man slipper gå på grus här hemma. :D Till och med Daniel såg skillnad. :P Lukas sov under mesta dels av tiden, men han vakna precis när jag skulle börja tvätta golven. Så han fick sitta i sin säng och leka med sina gosedjur.

Han är så duktig på att sitta nu. Visst, han ramlar till och från. Men han sitter långa stunder, igår satt han 20 min i sträck. Sen tyckte han att det blev tråkigt och ville komma upp. Så typiskt, tänkte imorse att bara för att han är så duktig på att sitta nu så behöver jag bara lägga ngt mjukt bakom honom. Tror ni inte att han ramlar åt sidan och dunkar huvuvdet hårt i golvet?! Det var jäääätte länge sen han ramla åt sidan, ramlar han så ramlar han bakåt. Så det var bara att ta upp och trösta, men det gick över på ngn minut, sen så var det bara att sätta honom där igen. DOCK med stöd åt sidorna! :D

Iaf... Mitt i städningen kom Carro och Cornelia. Min lilla sötis kan gå!!! Hihi, hon går typ 5-10 steg. Skitduktig är hon, endast 9 månader och ngn vecka. Hon är stora tjejen nu. Hihi, såg så himla sött ut när hon traska runt. Iaf, jag hade inget förslag på lunch, så vi gick hem till Carro och åt wokgryta. Kalasgott! Sen så spela vi lite Guitar Hero: World Tour. Gick bra i början, men sen blev Lukas trött på att sitta och vänta på mamma så han blev arg och grinig och mer eller mindre la sig på gittaren. Hehe, tokunge. Så det var bara att avsluta och gå hem och lägga honom.

Efter mat och grejer med Daniel här hemma tog jag mig en tripp till Fanny. Där satt vi och snacka dynga och smällde i oss godis. Tjockisar :D

Nu ska det ses på Tv en stund, sen är det sovtime.

"Men du och jag har ju varandra på ett sätt som ingen annan har. Vår vänskap är som ingen annans liksom."
Dom mest värmda orden i hjärtat på länge...


                   
Mamma & Lukas                    Närbild!!!                                Gladast


Seg förmiddag

Usch, den här morgonen har varit den segaste på länge. Jag har verkligen inte gjort ngt. Mest suttit här nu när Lukas sover middag. Jag har ännu inte bäddat sängen eller gjort mig iordning än. Daniel slutar tidigt idag, vid 13.00. Så jag måste nog sätta igång snart, så mna hinner med ngt idag.

Vid 16.00 är det dags för Lukas att fotograferas. Jag hoppas att han är på gott humör så det blir finfina bilder. Han blir nästan alltid fin på bilder, men det blir ju bättre med ett litet leende på läpparna.

Nu vakna plutten. <--(Daniels smeknamn på Lukas, han säger nästan jämt så, och aldrig hans riktiga namn :P)



En sen kväll när Lukas vägrade att sova

Fint med snö

Gud vad fint det var ute imorse när man titta ut. Alldeles vitt överallt, så himla mysigt. Man får ju riktig julkänsla när det är så mkt snö ute.

Annars flyter allt på som vanligt. Det händer inte så mkt. Försöker umgås med lite folk så man kommer ut lite! Är så himla trött på att bara sitta hemma. Så den här veckan har jag bara varit hemma måndag, för då tvättade jag.

I tisdags var jag hemma hos Ida. Vi drack julmust & käka pepparkakor för fulla muggar. Det var riktigt trevligt. Vi gjorde inget särskilt, vi satt och prata massa strunt. Joo, så var vi iväg till GP´s för att titta på vagnen som jag hade beställt. Urläcker var den. Problemet var/är ju att jag inte har fått sålt på min andra vagn än. Så jag la undan den i 2 veckor. Vi åkte hem till Ida igen, det spöregnade ute, så vi åkte bil. Sen så fick Daniel åka och hämta mig efter att han hade slutat jobba. Han skulle då få in vagnen i bilen men fick ett mindre utbrott då den är tung och otymplig. Jag frågade då om han var svårövertalad över att köpa den nya vagnen, men det var han inte! :D Så vi åkte hem, dumpa av den gamla vagnen och åkte och köpte den nya. En Emmaljunga Scooter blev det. URSKÖN att köra jämfört med den andra, den är fan lätt som en fjäder. Det blev en Lime Check. (Bild kommer längre ner). Ida köpte en likadan fast Pink Check, så nu har vi likadana vrålåk till våra barn :P

Igår så var det meningen att jag skulle till Babycafét, men Carro övertala mig att åka till Marieberg istället. Där gick vi runt lite, käkade på McDonalds, alltid lika gott. Carro köpte den sista julklappen till Cornelia och så. Efter de åkte vi hem en sväng till Monica och sög i oss lite cola. Vi hann bara vara där ngn timme tyvärr för Carro skulle iväg och hämta Oscar. Innan hon släppte av mig stannade hon vid Maxi för att hämta ut ett mystiskt paket. På avin stog det "Hembakat". Hon hade verkligen ingen aning om va det var för ngt. När hon kom tillbaka till bilen var det en sån receptpärm med massa recept, men hon har inge minne av att hon har betsällt de. Hehe, hade hur trevligt som helst, vi umgås inte så mkt längre. Så det var jätte kul!

Idag har jag varit hemma hos Daniels syster. Hon ska ju ha barn snart, planerat kejsarsnitt är 17 dec, så det är bara 13 dagar kvar. Jag tycker så himla synd om henne. Hon är såååå stor och har såååå mkt vatten i kroppen. Usch, men snart är det över för henne. Jag hade köpt med lite lussebullar. Hon bjöd mig på julmust och hon själv drack kaffe. Vid 14 gick vi hem igen och nu ligger Lukas och sover efter en stunds springade i gåstolen.

Snart kommer Daniel hem, hade tänkt att maten skulle vara färdig då, men så blir det nog inte. Är så himla seg! :D


                        
     Vagnen                               Roligt med bollen                   Klädd för tvättstugan


                 
Vill INTE sova                        Jag gav upp...                         Med gott morgonhumör

...

Idag är ingen bra dag.

RSS 2.0