Mysig morgon

Lukas vaknade som vanligt vid 07.00 imorse. Han fick sin morgonflaska, sen så fick han somna i famnen på mig. Jag bara stat och mös med ljusstakarna tända och honom i famnen. Jag kunde verkligen inte slita min blick ifrån honom. Han är det mest underbara som jag har upplevt. mitt allt, mitt hjärta.

Han somnade iaf igen och då gick jag också och la mig. Vid 09.00 så tyckte han att det var dags att gå upp, men han fick gå upp med pappa så jag fick sova en stund till. Eller sova och sova, låg och blundade mest. Lillfisen låg och härja på vardagsrumsgolvet så det stod härliga till. Vid 10.00 gick jag upp och då fick Lukas lite mat. Efter det satt jag och Daniel och åt frukost med det första adventsljuset tänt. Mysfaktorn var hög! Sen blev det en resa till Katrineholm. Mamma har fyllt år och mormor fyller år på torsdag, så vi firade dom. Var hemma vid 18.00 igen. Har lekt lite med Lukas och setat här mest. Ska snart gå och glo på tv en stund innan det är sovtime. Hoppas att Lukas sover nu bara, de senatse kvällarna har varit hemska. Han vägrar att sova. Så han har vrit vaken 2-3 timmar. Skitkul, eller inte. Men det beror ju troligtvis på tänderna.

Imorron ska jag tvätta och senare på eftermiddagen ska jag till frissan. ÄNTLIGEN!

Andra tanden!

Nu har andra tanden ploppat upp, på bara ngn timme. Jag har känt efter den hela dagen och nu på kvällen hade den kommit. Det är nog därför han har sovit så oroligt samt hans feber.

Han hade precis duschat med Daniel och jag torkade honom och tog på honom pyjamsen. Helt plötsligt från ingenstans börjar han illvråla och skrika som en galning, två ggr gjorde han så. Antagligen var det tanden som kom då, att det gjorde ont när tandköttet sprack upp. Gubben då. Men nu är han på strålande humör igen och samma gamla vanliga Lukas.

Mammas & pappas plutt, vad vi älskar dig!

Marieberg

Inatt har Lukas varit allt annat än rolig. Han har vaknat mer eller mindre en gång i halvtimmen. Fy fasen vad trött jag var imorse. Det är inte lätt med sådana nätter när man inte är van. Dock så hade han ju feber hela natten, så det var ju troligtvis därför. Han har haft feber till och från hela dagen, men jag begav mig till Marieberg ändå. Han gnällde inget alls, utan var på jätte bra humör. Han hade fått en Alvedon vid 12 så han var relativt pigg. Det var bara emot slutet som han blev hängig igen. Jag hade med mig Alvedon ifall att, men jag vill vänta tills han ska sova om han nu ska ha ngn. Där gick vi med Susanne & Oliver och Ida & Thelma. Susanne behövde byta blöja på Oliver och då behövdes ju en toa med skötbord. Men det fanns ingen på hela Marieberg! Så himla dåligt! Det är verkligen en total miss från deras sida. Var iaf verkligen jätte trevligt, måste vi göra om ngn mer gång, flickor. ;P Det enda jag handlade var 2 par strumpor åt Lukas. Så jag storshoppade verkligen!

Imorse satte jag upp ljusstakar och stjärnor, så nu är det riktigt mys är hemma. Så himla mysigt i detta höst/vinter? rusk. Sen så städade jag en massa. Hann dock inte dammsuga så det håller Daniel på med nu. Vi ska ta en riktig myskväll ikväll med tacos, Idol och film. Känner jag Lukas rätt så kommer även denna natt bli en plåga. Men nu har jag ju en ledig sambo som kan hålla mig sällskap om nätterna. :D

Byebye

Konstiga drömmar

Lukas vaknade 06.45 imorse, så det var bara att kliva upp. Men vid 08.00 var han trött igen så han somna så gott i min famn för en gångs skull, brukar ju alltid lägga ner honom i sängen på en gång. Mys var det iaf. Då gick jag också och la mig en stund. Drömde verkligen helknasigt... Jag drömde att jag drömde, om man nu förstår vad jag menar med de. I drömmen så drömde jag att att det var kväll och jag och Daniel låg i sängen (Inga detaljer behöver nämnas...). Sen så vakna jag till och tittade på kl. "Oj, är hon redan 10.30? tänkte jag. Och Lukas har inte vaknat än. Skönt, då kan jag blunda i några minuter till." DÅ vaknade jag på riktigt och upptäckte att kl var 09.35. Sååå konstigt för det var så himla verkligt i drömmen. Usch, snacka om att inte kunna skilja på vad som är verklighet.

Idag är det tvättdag. Hatar verkligen att tvätta, men det måste ju dessvärre göras ibland. Hade inte så mkt idag heller, så det var ju skönt de. Lukas ligger för tillfället och sover middag. Stod och tittade på honom förut. Fick nästan lite tårar i ögonen. Han är MIN! Jag kommer nog aldrig att förstå de. Jag är mamma, det vet jag. Men att jag kan ha fått en sån underbar liten pojke, det kommer jag nog aldrig att förstå. Han gör mig så stolt, varje dag! När han skrattar så försvinner allt det dåliga runt omkring mig, han är min lilla solstråle.

Jag får ju inte glömma min Daniel heller. Han & Lukas är mitt liv. Utan Daniel så vet jag inte hur jag skulle klara mig känslomässigt. Han är min stöttepelare. Han gör allt för mig, och jag för han.

Nu vaknade Lukas. Likabra att gå in och hämta honom på en gång! :)


                   


                   

Babycafé

Idag så blir det babycafé. Jag är inte alls sugen på att gå dit, men jag gör det för att få träffa folk och för att Lukas ska få träffa andra bebisar. Men snart så kommer jag nog att skippa de, för det är inte så roligt. Lite för kyrkligt för min del...
Har varit och tagit ut pengar och varit på Maxi och handla lite julsaker. Snart får man äntligen sätta upp ljusstakar och stjärnor. Tycker det är så himla mysigt!

Igår så var vi och storhandla, och då menar jag verkligen STORHANDLA. Tror aldrig vi har handlat sä mkt förut. Men ibland så behövs de ju, ibland så tar allt slut. Typ tvättmedel och såna grejer. Vi var onyttiga också, åt på Max. Men det händer inte så ofta så.

Orkar inte skriva mer nu. mina inlägg blir bara mindre och mindre intressanta. om dom ens har varit de överhuvuvdtaget. :D

Höjdare

Lukas tyckte mamma mat var MKT goare än burkmaten. Nu slängde han sig över skeden gång på gång. Hihi, lite roligt tycker jag. Han fick spagetti & köttfärssås idag, ska bli kul att se om han gillar de andra maträtterna.

Tand!

Min lille son har fått sin första tand! Den har knapp kommit upp ngt alls, men det är alldeles räfflat och hårt + att man ser mssa vitt där också, så det är nog allt en tand. Hihi, sötnöten. Vad stor han känns nu helt plötsligt. Snart kan han ju tugga sin mat själv. Min lilla älskling. Jag kände redan igårkväll att det var väldigt strävt och hårt, men jag tänkte att det dröjer nog en stund. men imorse så hade den ploppat upp lite till. Den är inte vass än eller ngt sånt, men det kommer nog snart.

Igår lagade jag som sagt mat till Lukas. Det tog 2½ timme och resulterade i 18 portioner. Så nu har han så han klarar sig ett tag. Ska bli kul att se om han äter utav den. Gjorde:

* Spagetti och köttfärssås
* Potatis, palsternacka och köttfärssås
* Kyckling, majs, morötter och ris
* Kyckling, majs, morötter, palsternacka och potatis
* Fiskbullar, potatis, palsternacka och morötter
* Fiskbullar, ris, morötter och palsternacka

Mkt är ju nästan samma, men lite skiljer det ju dom åt iaf.

Nu skriker lillskiten efter mig, dags att gå :)

Älskar

Jag kan inte med ord beskriva hur mkt jag älskar Lukas. Han är mitt allt. För varje grej han gör så lyser jag upp. Tänk att MIN son är så duktig. Jag är så stolt över honom. Visst, han kan kanske inte göra allt som alla andra (nu är vi där igen, jag vet...) men han kan göra så mkt annat. Han är så social känns det som. Så fort han ser ngn så flinar han och börjar prata. Det är hans grej liksom. Min älskade son, vad skulle jag göra utan honom...?

Matningen går sådär. Jag MÅSTE börja göra egen mat. Han avskyr burkmaten av ngn anledning. Jag får liksom bända upp munnen på honom och så ska det ju inte behöva vara. Gröt och fruktpúre går kalas, då slänger han sig över skeden. Tänkte försöka komma iväg och handla idag så jag kan göra lite mat åt honom. Tänkte göra ngt med kyckling, kanske lägga till lite potatis alt. morot. Sen lite köttfärsås med potatis alt. pasta eller både och. Får hoppas att han gillar de iaf.

Nu ska jag duscha, sen gå iväg...

Ozzie!

Fick ett samtal här förut av en dam. Hon har en svart katt som bor i hennes lada, en kolsvart katt med knallgula ögon och en lång, smal & spänstig kropp. Hon bor utanför Sköllersta. Katten är mkt skygg, så när hon kommer i närheten så sticker han. Han har fått mat och så och så har han bott där i en längre tid.

Tänk om det är min Ozzie? Min bebis! Det har ringt flera st förut och sagt att dom har sett en svart katt, men då har det liksom aldrig känts som om det ska ha varit han, vi har dessutom aldrig sett till ngn katt. Nu verkligen känns det hela i kroppen som det skulle kunna vara min Ozzie! Mattes gris... Jag kommer totalgrina om det visar sig vara honom. Bara jag ser honom så kommer jag veta om det är hen eller inte. Frågan är ju bara om vi får tag på honom, eftersom han är så skygg. Hoppas han känner igen våra röster. Vi ska åka imorron när det är ljust.

Usch, nu hoppas jag för mkt. Han har varit borta i 11 månader, så man ska ju inte de. Men jag kan inte sluta tro...





Mattes puma - Du är så saknad

Muffinsbakande

Usch, vad jag är trött! Vet inte vad det med mig. Jag kan sova hur mkt som helst känns det som, jag blir aldirg piggare. Jag är helt slut kl 20 om kvällarna. Det är ju inte så himla kul. Jag och Daniel får ju knappt ngn tid för varandra alls, för jag orkar verkligen inte. Får hoppas att det går över snart.

Idag ska jag baka muffins och pepparkakor tänkte jag. Jag ska ha ljusparty imorron och måste ju ha ngt att bjuda på. Till blir det väl lite dricka och kaffe. Hoppas att Daniel kan hjälpa mig så det inte tar så lång tid. Joo, så tänkte jag ha saffran i muffinsen. Vi åt det hemma hos Sara, och GUUD vad gott det var med saffran! Yummie!!! Så det får de bli...

Dagen blir lugn för övrigt tror jag. Ska tvätta och lite sånt. Kvällen blir myskväll hemma framför en film eller ngt liknande. Imorron kommer Malin vid 12 (Det är hon som håller i ljuspartyt) sen blir väl hon kvar en stund efteråt och snackar lite skit. ;) På kvällen kommer Jonas och Madde hit.

På tal om ngt helt annat... Det är så himla tråkigt att åka bort med Lukas om man ska vara borta lite senare på kvällen. Det är ett rent helvete att få honom att somna när man kommer hem. Sist vi var hos Madde och Jonas så kom vi hem ca 23 och det tog ungefär 1½ timme att få honom att sova. Han som annars totaldäckar vid 20. Får hoppas att det blir bättre snart.

Nu är det frukostdags för min egen del!

Seeeg morgon

Jag är sååå trött och seg idag. Lukas vakna 06.30 imorse och var hur pigg som helst, så det var bara att kliva upp. Jag gjorde visserligen bara välling åt honom och la honom på Daniels sida och mata honom. Tänkte att han kanske skulle somna, men icke. Han somnade igen vid 07.30 och vaknade 08.20, så det blev ingen lång sovstund där inte. Nu har han legat på golvet hela morgonen och lekt. Jag har inte haft honom på golvet så mkt förut, han avskyr att ligga där. Jag har haft honom i hoppgungan eller i gåstolen. Men på Bvc så sa dom att de barn som sitter mkt i gåstol och så kryper senare. Så nu har det blivit golvet för hela slanten i 3 dagar. Och OJ säger jag bara vilka framsteg han gör. Verkligen sträcker sig efter saker. Det har han gjort förut med, men inte på samma sätt som nu.  Går nästan upp på alla 4, så det får bli golvet i fortsättningen också. 

Var på Bvc i måndags, det var vaccinationsdags. Lukas var verkligen jätte duktig, gnällde till lite vid första sprutan. Vid den andra sprutan grät han en skvätt i kanske 10 sek, sen var det bra igen. Så nu har 2 röda prickar på benet. Och även denna gång så reagera han inte alls på sprutorna, skönt de. Tjockisen vägde 8440 g och var 68 cm lång. Så han har gått upp 1 kg på en månad. Mammas lilla julegris! :D Den 9 dec är det läkarkontroll. Får se om han går igenom den, dom ska ju kunna vissa saker. Typ flytta en grej mellan händerna, titta efter en leksak som faller i golvet, vända sig från rygg till mage m.m. Han kan dom två första sakerna, men inte vända sig. Men det kommer nog snart, han är på god väg. Han behöver bara få in den sista snittsen.

Nu skriker Lukas efter mat här!

Bättre

Nu är iaf Lukas frisk, jag är lite förkyld fortfarande, men bra mkt bättre än tidigare. Nu har jag bara lite ont i halsen och hostar minimalt. Skönt att det ger sig, jag HATAR att vara förkyld. Usch!

Idag var vi hos Carro & Cornelia. Carro bjöd på mat och så hjälpte jag henne att passa Cornelia medan hon tvätta. Vi satt och snackade lite skit sen var det dags att gå hem. Väl hemma så har jag städat och plockat lite så Daniel kunde dammsuga när han kom hem. Snäll jag känner mig, men han gör det aldirg så det skadar inte... ;)

Imorron blir det bebisfika hemma hos Sara och Evelina. Ska bli trevligt. Var rädd att jag inte kunde gå pga att vi var sjuka, men nu är ju Lukas frisk och jag bättre. Så tror inte att jag ska smitta, har iaf svart på vitt från läkaren att jag inte har överdrivet med bakterier i mig. :D

Nu ska mat göras, vet inte vad dock...

Äntligen fredag

Så himla skönt att det är helg, så jag får lite hjälp med att ta hand om Lukas. Är så himla dålig just nu. Det är fasen inte lätt att vara sjuk och samtidigt ta hand om ett sjukt barn. Usch, har så ont i halsen så jag knappt kna svälja. Inatt då Lukas äntligen kunda sova ordentligt så kunde inte jag sova pga halsen. Hur kul är det då?! Jag köpte dom här nya tabletterna för halsen, Mucoangin. TOTALT VÄRDELÖSA!!! Vicks Blå hjälper bättre.

Nu vakna Lukas...

Sömnlösa nätter

Jaa, inte blir det mkt sömn när lillplutten är sjuk. Han är så himla täppt i näsan att inte ens Neseril hjälper. Provade även koksaltlösning, men det hjälper inte heller. Nu förut fick jag dock näsan rätt så ren på honom. Han skrek och skrek och vred och vände på sig när jag sög ut allt snor ur näsan på honom. Men det var de värt, för nu har han sovit i snart 1½ timme. Han har dom här dagarna sovit inne hos oss i sin resesäng (guds gåva till sjuka barns föräldrar) för att jag ska slippa springa så. Men inatt får han banne mig sova i sitt rum. Jag vaknar av minsta lilla snörvel och rörelse han gör. Så sammanlagt har jag väl sovit 8 timmar på 3 dygn, känns ju inte så himla kul. Lukas sover även fast han är så täppt, tror dock inte att han sover djupt. Stackarn är alldeles röd kring ögonen och näsan. Ögonen har börjat vara jätte mkt, antar att det beror på förkylningen. Han hostar och nyser till en förbannelse. Han till och med hostar så att han spyr ibland, stackarn. Hoppas han blir frisk snart, för nu har det blivit min tur att blir förkyld. Vaknade med halsont av dess like. Inget hjälper, varken thé eller halstabletter. Hoppas det inte blir ngt utav de.

Ska iväg till Hallsberg en snabbis sen, fick hem ett gåvobrev från Liberoklubben idag. Där stog det att jag kunde hämta ut ett paket med massa olika saker i. Alltid kul med paket... ;) Det är ju dock till Lukas, men ändå.

Nu ska jag kika Tv!




En frisk Lukas i gåstolen



En sjuk Lukas i gåstolen

Mardrömsnatt

Det här har varit den värsta natten någonsin!

När vi var hemma hos Daniels föräldrar igår så la sig Lukas för att sova en stund. En stund resulterade i 2 timmar då jag väckte honom. När han vakna var han jätte snorig. Men han verkade må bra för övrigt. när vi kom hem vid 19 så tyckte jag att han kändes varm, så jag tog tempen på honom, han hade 37,8. I vanliga fall har han 37,1. Så lite högra var det iaf. Jag gav honom en alvedon och så fick han sin nattflaska. Han vaknade till av att han var täppt i näsan så jag gav honom den sista dosen av Neserilen jag hade hemma. Därifrån började helvetet... Han vägrde att sova! Han bara låg och knölade hela tiden, från ca 20 på kvällen till kl var 01.30, då jag gick upp med honom. Han fick ligga imellan oss så jag skulle få slippa springa upp hela tiden. När jag tog upp honom så var lite dåsig och ännu varmare än förut. Tog tempen på honom, 38, 9! I med en alvedon till + att han fick sig en flaska till. Han somande vid 3 nångång, men han kunde knappt andas, och inget hade jag som kunde lindra det heller. Så han låg i mellan oss och snarkade värre än en vuxen människa. Stackars Daniel fick inte många timmars sömn, han jobbar ju idag. Jag kunde inte heller sova pga oljudet. Vid 5 vaknade han igen. Då gick vi upp och la oss i soffan och sov. Där sov han hur bra som helst. När Daniel hade gått upp så gick vi och la oss i sängen igen. Så jag sov mellan 6.30 -8.30. Så jag är lagom död idag... Sen imorse så var han sååå lös i magen. Börjar fundera på om det kan vara tänder på G, man brukar kunna ha så tydligen. Min mamma sa faktiskt de! ;)

Var iaf ner till apoteket förut och köpta Neseril och nu ligger Lukas och sover i vagnen.

Usch, vilken rörig text det blev, är alldeles för trött...

Fars dag

Helgen har varit rätt så lugn och mysig. I fredags så var jag och Daniel ut och käka på Kinamuren och så va vi på bio. I tisdags så hade vi varit tillsammans i 7 år så då bestämde vi oss för att göra ngt mysigt tillsammans. Maten var kanon, blev sååå mätt. Kunde nästan ha rullat därifrån. De där med buffé är lite farligt. Jag har ätit där förut, men inte Daniel. Var lite rädd för att han inte skulle tycka om maten, för han är ju så kräsen! Men det slank ner, han tyckte till och med att det var riktigt gott! Vid 21 sen blev det bio. Vi tittade på "Burn after reading". Toootalt värdelös! När man såg trailern på internet så verkar den skitrolig, men det är typ dom scenerna i trailern som är roliga på hela filmen. Annars blev det en väldigt lyckad kväll. Lukas var hos sin farmor & farfar, så vi hämtade honom efter bion. Han sov hela vägen hem tills vi klev ut ur bilen. Då vaknade han, sen tog det en timme och lite till att få honom att sova igen. mindre kul, men det får man stå ut med.

På lördagen blev det en fika med Hanna och Saga på Sveas. Efter det gick vi hem till dom och snackade lite strunt. På kvällen var vi in till Madde & Jonas och kikade på film med massa gottis till.

Idag på morgonen åkte jag och Lukas och handlade lite frukost. När vi kom hem dukade jag upp fint i köket och gick och väckte pappa. Han blev så glad så. I present fick han en t-shirt där det står "Världens Bästa Pappa" och ett parfym-set. Jag hade även köpt ett kort där jag hade skrivit lite smickrande grejer, han blev riktigt rörd, så de var ju roligt iaf. Snart ska vi iväg till Daniels pappa och fika.

Med Lukas traskar allt på som vanligt. Han har kommit in i en riktigt tjurig period. Inget är bra. Gåstolen funkar i 2 min sen blir det gnälla av, likadant är det med de mesta. Han sover dåligt också, undrar vad de kan va... Kan ju vara tänder på G inom en snar framtid kanske, vad vet jag? Dom får gärna vänta en stund, ammar ju fortfarande. ;)

Nää, nu ropar gnällspiken på mig!

Äntligen!

Nu har Lukas äntligen kommit på hur man ska vända på sig! Igår, helt plötsligt när han låg bredvid mig i sängen så tippar han runt! Jag fick en liten chock kan jag säga. Han har liksom inte varit på väg än förut. Visst, han har lyft rumpan förut och trott att det ska gå men det gör de ju inte. Men så vände han sig inget mer igår. Men sen imorse så var han igång igen. Vände sig flera ggr. Så la jag honom på golvet itron om att han skulle göra likadant där, men icke. Han gör det bara i sängen. Han försöker inte ens. Ngt dumt han har fått för sig. Han kanske tycker golvet är för hårt för att slå huvet i. :P

Nu två nätter i rad så har jag hört honom från Babywatchern. Då jag kommer in i sovrummet så ligger han liksom tvärs över sängen. Lilla busunge, skitpigg och jäätte glad si sådär 4 på morgonen. Då får han följa med mamma in i vår säng för att sova vidare. ;)

Idag blev det tandläkaren för mig. Usch, ont de gör. Men nu behöver jag inte gå dit de närmaste halvåret.

Nu ska jag gå och ta hand om Lukas som är i duschen med pappa!



Så här hittade jag honom i går morse.



Så här bra sitter jag! (Med kuddar som fallskydd ;))

Konstigt

Jag förstår verkligen inte det här med att jämföra barnens utveckling med andra. Alla är ju liksom olika. Jag jämför också, men till en viss gräns. Jag vet att Lukas är rätt så sen med vissa saker, eller jaa, det mesta, men han tar saker i sin egen takt.

* Han kan sitta med viss vinglighet, men det kan tydligen alla andra i hans ålder också. Jag trodde han var tidig med de, men så var inte fallet.

* Han kan inte vända sig om, varken från mage till rygg eller tvärtom. Han försöker men han får inte runt armen. Så det är han ju sen med.

* Han kan inte hålla flaskan själv när äter. Han kan det en liten stund med så tappar han greppet och fummlar bort flaskan.

* Han var med och var social i mkt tidig ålder och han är väldigt med nu med. Skrattar åt allt som kommer i hans närhet. Det var han TIDIG med.

* Han försöker inte sätta sig upp om han ligger på rygg. Typ, upp med huvudet som om han vill sätta sig. Han blir arg istället och säger till när han inte vill ligga längre. Det gör tydligen de flesta andra barn som jag känner. Så det är han också sen med.

Men trots alla senheter, så ÄLSKAR jag min son över allt annat. Han är mitt liv. Jag hatar människor som håller på och jämför! Så fort jag säger att jag är stolt över ett framsteg som Lukas gör så kan ALLA andra barn göra det precis lika bra, oavsett ålder. Jag ska sluta jämföra, han får ta saker och ting i sin egen takt. Han kommer också kunna gå och krypa och vända sig om, inom sin tid. Sen om det är mkt senare än alla andra, DET SKITER JAG I!

Jag är iaf stolt mamma till min underbara son, det kan ingen ta ifrån mig iaf...

Stolt mamma

Jag kan ju med stolthet säga att min lilla älskling kan sitta utan stöd nu! Så duktig. Det är dock rätt så vingligt, för börjar han skratta så ramlar han. Han tappar liksom kontrollen då. Ngt som han dock inte göra än är att vända på sig. Men jag ser istället andra saker som han gör tidigt, typ som att sitta. Han gör bara massa framsteg hela tiden. Blir så stolt över honom! Igår så åla han lite med vår hjälp så klart. Vi höll i mot hans fötter och då gick det framåt! Han ålade sig fram mellan mig och Daniel. Han gjorde massa framsteg igår, så han hade en riktig powerdag igår.

Inatt sov Lukas sådär underbart bra. Han vaknade vid 06.00 av att han hade fastnat i mellan spjälet på sängen och kudden. Så jag stoppa in nappen och han somna om, det brukar han aldrig göra annars, han brukar vilja ha mat när han vaknar på morgonen. Sen så vakna han inte förän 08.30 och han somna 20.00 igår kväll. Sååå skönt. Vore ju rätt nice om det fortsatte så.. ;)

Idag blev det en tripp in till stan. Carros pappa var så gullig och snäll att han fotografera våra barn, han är fotograf från början men jobbar nu i ett fotolabb. Blev superfina bilder. Så det är sånt som vi ska ge bort i julklapp och så ska vi göra en förstoring på Lukas och ett kort på Lukas & Cornelia tillsammans. Dom är allt underbara, de små liven...

Varför...?

Ibland finns det idioter till allt. Jag fattar verkligen ingenting...

RSS 2.0