Tack <3

Tack för att du finns, Carro. Jag vet verkligen inte vad jag skulle göra utan dig. Livet skulle vara ganska så tråkigt. Du ställer alltid upp, vad det än gäller. Jag hoppas att du kommer förbli min vän i många år till...


Härlig dag

Vaknade upp imorse (av Lukas så klart :D) och kände bara att jag var på ett strålande humr. Jag känner fortfarande så. Hehe, händer ju inte allt för ofta, men det är kul när det gör de.

Idag är det Cornelias födelsedag. Stora tjejen har blivit ett helt år!!! Gud så fort det har gått. Grattis lilla Nelia! Ha en underbar dag!

Jag var till frisören igår, blev mkt nöjd. Fick halva priset på färgningen p.g.a att när jag färgade för mindre än 3 månader sen så var nästan all färg borta efter ngn månad. Men ser det röda fortfarande, men inte det mörkbruna. Jag tappade också otroligt mkt hår efter den färgningen, så ngt gick nog lite tokigt. Nu är det lite ljustbrunt/lite rött med blonda slingor. Jag klippte också av en BRA bit av håret. Jag vill verkligen ha långt hår, men det gick verkligen inte nu. Jag har haft massa inpackningar och grejer, men håret har förblivit lika torrt i topparna för de. Så hon klippte av ca 10 cm. Så nu känns det jätte konstigt när man drar fingrarna genom håret! :D Det blev en rätt kraftig lugg också, blev rätt nöjd helt enkelt.

Annars har veckan inte bjudit på så mkt. Bara tagit det lugnt och varit ute på promenader. Inte varit det lättaste att ta sig fram nu när det har börjat töat, men man får pressa helt enkelt.

Idag ska vi åka och storhandla. Det kommer blir mkt frukt & grönt för mig, för nästa vecka börjar jag banta! Ska köra med Naturdiet + massa frukt och sallad. Jag ska börja röra på mig mer också. Jag har som mål att på en månad gå ner 3 kg, hoppas jag lyckas. Vill vara nere i min inskrivningsvikt till sommaren, för det är jua lltid kul att känna sig fräcsh och smal när det är varmt och man har lite kläder på sig. :D

Nu ska jag in duschen, måste gå och handla lite blöjor tll Lukas. Har kuponger som går ut på lördag, så det är bäst att passa på. :)

Försovning

Daniel försov sig tokmkt imorse. Det hade väl kanske inte gjort så mkt, men det värsta var att han skulle hämta upp en arbetskamrat som skulle åka med honom denna vecka. Daniel skulle hämta honom 06.10, han vaknade 06.45!!! Lite panik han fick. Han var färdig på sidådär 5 min, men så klart så stog han ju inte kvar, arbetskamraten alltså. Han måste ha tagit sig in till stan på ngt annat vis. Det ska bli roligt att se vad Daniel är på för humör när han kommer hem. Hans chef är inte att leka med. Han blir sur för minsta lilla. Jag tycker att försova sig är mänskligt, bara det inte händer för ofta. Men så tycker inte chefen. Han blir skitgrinig! Daniel har under de 2½ år han har jobbat där kanske försovit sig 3-4 ggr och varit borta kanske 2 veckor HÖGST för sjukdom. Och då han har försovit sig kanske han har kommit en kvart som högst försent. Jaa, det lär ju märkas hur chefen tar det. Jag är rädd att han ska få kicken, får verkligen hoppas att han inte får de.

Lukas vaknade ju så klart av Daniel då han höll på här ute, så jag var upp och gav honom välling, han sov i kanske 25 min till, sen ville han upp. Jag var verkligen skittrött och vaknade med världens huvudvärk. Har haft det mer eller mindre hela förmiddagen, kändes som om jag skulle dö ett tag. Nu har jag knapprat lite Alvedon, så det har gått över lite. Men jag misstänker att det var migrän jag hade, så som jag mådde. Då hjälper ju inte Alvedon så bra, så jag får väl stå ut med de här. Lukas har för övrigt haft en dålig dag, varit ledsen mkt och bara velat vara hos mig. Så typsikt att han ska ha en sån dag när man själv mår dåligt. Men han kanske känner det på sig? Nu, efter mkt gråtande sover han äntligen. Han somnade helt utmattad på mitt bröst framför Tvn. Verkligen supermysigt var de! Vi låg där under en filt när jag hör att han börjar snarka. Hihi, var bara att gå in och lägga honom. Ska tvätta idag, med min huvudvärk. Får se hur det går.

Helgen då... Carro, Oscar & Nelia var här i lördags. Blev tacokväll med Melodifestival som följd. De stora pojkarna spelade lite krigsspel, sååååå tråkigt. Men vi kom överens om att om jag och Carro fick se festivalen så fick dom spela, mkt bra deal tycker jag. :D Det var mkt trevligt och kvällens avslutades med att dom gick hem vid 22 och vi somnade på soffan strax därefter. Pensionärsvarning tror jag. :P

Igår var vi i Katrineholm och hälsade Lukas mormor och övrig släkt. Gammelmormor & gammelmorfar bjöd på mat: Potatis, sås, grönsaker och stek. Så jäkla gott var de. Deras stek är bara för underbar. Lukas fick sig en tallrik med mosad potatis, sås och grönsaker. Hehe, majsen som var i grönsaksblandningen kom ut hela idag. Haha, lite äckelvarning, men iaf. :D Han tyckte det var skitgott, smaska i sig som bara den. Han hade ju ätit lunch tidigare på dagen och skulle bara ha ett mellanmål, därför tyckte jag inte att det gjorde så mkt att det inte var ngt köttaktigt i. Det var kul att träffa alla igen. Synd att lillasyster inte kunde komma, hon låg hemma med hög feber och halsont. Krya på dig! <3

Nu ska jag fixa håret och vänta på att Lukas vaknar så vi kan traska iväg till affären.

Tacokväll

Igår var jag iväg och badade med Lukas, Susanne & Oliver. Vi badade ngn halvtimme tror jag, sen började barnen att frysa. Den är ju tyvärr inte uppvärmt alla dagar, bara tisdagar, lördagar och söndagar. Så ngn längre stund går inte att vara i. Men jag förstår verkligen inte hur folk kan vara så respektlösa när det finns bebisar i vattnet?! Till och med föräldrarna var de. Dom hoppade i typ 30 cm ifrån en, höll på och skvätte vatten precis överallt. Jag & Susanne försökte ju skydda barnen så gott vi kunde, men man är ju inte alltid med när det kommer folk bakom än. Det var en mamma eller var det nu var som var i bassängen som höll på skitmkt. Hon simmade en gång under vattnet och jag fick världens spark i sidan, precis vid revbenen. Det gjorde skitont. Hon vände sig inte ens om och bad om ursäkt, för hon måste ha känt att hon stötte emot ngt. Haha, så omogen som jag är så skrek jag jävla kärring åt henne, det gjorde så hiiimla ont. Och att sen inte ens bry sig om att be om ursäkt. Vet dock inte om hon hörde mitt fina ord, men det hoppas jag. Efter badet blev det mellis för barnen i caféterian och en fika för oss. Vi gick ju både dit och hem, så när jag kom hem var jag heeelt slut. Jag var så trött att jag till och med somnade på soffan, det händer inte ofta. Lukas sov skönt i vagnen i ca 1½ timma. Rätt så skönt. Daniel satt och ugglade framför datorn, så jag fick hela soffan för mig själv. :D Kvällen blev lugn, vi myste framför Tvn med lite godis och sånt.

Ikväll kommer Carro, Oscar & Nelia hit. Vi ska käka Tacos tillsammans och sen vet jag faktiskt inte. Carro ville se Melodifestivalen och det vill jag med göra, så jag antar att det blir de. Karlarna får väl hitta på ngt annat, dom brukar kunna vara rätt så duktiga på att sitta framför datorn och titta på massa skräp.

Nu ska jag gå och göra mig iordning för en promenad.

Lek & Buslandet

Där har vi varit idag. Hehe, man blev ju nästan som ett barn själv. Men jag kommer nog kanske inte åka dit igen förän Lukas är mer rörlig. Han kan ju liksom inte krypa, ställa sig upp eller sätta sig upp själv, och det är klart att det inte är så roligt för honom då. Visst tar han sig framåt, men man måste ju hjälpa honom överallt och dessutom tappade han humöret ganska fort. Visserligen berodde de på att han var trött. Vi kom dit kl 10, när det öppnade. Vi hann vara där i ca 20 min innan han somnade i Nelias vagn, helt utmattad. Han sov ca 1 h, sen var han på topphumör! Skratta och hade sig, tog sig till och med fram i banorna. Sen var det Nelias tur att bli trött så då åkte vi hemmåt och tog oss en fika hemma hos Carro. En helt lyckad förmiddag iaf.

                   
Så hiiimla trött                        Strax innan han somnade       En glad Nelia

                   
Nyvaken & nymatad              Iiih, så roligt med bollar!         Busfröna i en tunnel

Igår bjöd jag på fika, kladdkaka & grädde. Måste säga att den var mkt god, testade nytt recept. Hehe, det blev mkt stoj här med 5 småttingar måste jag säga ( + 5 kacklande mammor :D ). Det var iaf mkt trevligt, enligt mig iaf. :) På kvällen var jag, Carro & Jessica iväg och simma en stund. Det var dock så mkt folk att vi gav upp ganska fort. Man fick hela tiden akta sig för en spark för det var inte struktur på det hela överhuvudtaget. Förra gången vi var där så simmade man liksom på ena sidan bort och andra sidan tillbaka. Men nu simmade alla huller om buller, så vi gick och basta en stund istället. Väl hemma väntade en trött Lukas och en trött pappa på mig, dom hade saknat mig, sa dom. ;)

Nu sover Lukas en liten middag, sista för dagen innan nattningen. Så jag tänkte ta tag i disken, ALLTID lika kul.

Dilemma

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Den 28 februari ska jag ut  med tjejerna och Daniel ska iväg och spela poker samma dag!! Lukas då? Joo, då var det ju så att min mamma skulle komma hit och passa honom på kvällen ( Jag hade tänkt att gå så sent som möjligt, efter han sover till och med ). Men nu har hon fått ett vikariat och då jobbar hon den helgen. Daniels mamma har erbjudit sig att passa Lukas, men då hemma hos dom. Och eftersom Lukas har så svårt att slappna av borta är jag rädd att det blir ett rent helvete för dom OCH  för oss när han väl kommer hem efter då kanske har fått sovit några timmar. Han lär ju tro att det är morgon då. Vet verkligen inte hur vi ska göra. Nån av mig och Daniel lär få ändra våra planer och denna gång är det fasen hans tur! Jag ändrar alltid allt så det ska passa honom. Men nu har jag verkligen sett fram emot den här lördagen och jag vill verkligen ut och träffa lite folk! Lukas är så klart viktigare, men det kan vara skönt att få komma iväg ibland också. Jaja, det lär ju märkas hur det blir.

Idag ska jag bjuda på lite fika, får bli kladdkaka och grädde, funkar alltid. :) Susanne, Ida, Hanna och Carro kommer hit. Och alla barnen så klart. Kommer vara full rulle här. Hehe, Lukas lär ju vara helt slut efteråt. Jag med för den delen. Jag dammsög som en liten dåre igår och den står fortfarande framme. Tur var väl de, för Musse äckelkatt fick för sig att hoppa upp i fönstret och jaga ngt så hade han ner blomkrukan. Usch, vad arg jag blev på honom. Jag jagade honom genom halva lägenheten innan han la sig ner ( som han alltid gör ner han inser att han inte kommer undan ) och jag slääängde ut honom. Han hatar att vara ute nu när det är kallt och snö, men det skiter jag i. Kastade ut honom, och där får han vara i några timmar.

Nu ska jag plocka upp alla leksaker som Lukas har haft ut. Trots att han är så liten så är hiiimla duktig på att stöka till.

        
Tänk att ngn så söt kan vara så jobbig   "Har ni ngt gott här inne...?"
                                                                        

Saknar

Jag saknar faktiskt att vara gravid. Hur konstigt det än låter från min sida. Alla dessa krämpor man hade kan man ju gärna få slippa, men annars var det ju helt underbart. Men jag vill nog vänta ett tag. Även fast jag längtar så känner jag mig inte riktigt redo, kroppen är inte redo än. Men jag längtar fruktansvärt mkt till den dag då de är dags!

   
Litet put i v 9 ca 64 kg (+ lite fläsk :D )  Gigantisk jättekula i v 40+0 ca 89 kg

Shiit, vad stor jag var. I början av graviditeten gick jag ner ca 4 kg, men det fick jag ju igen med råge! Jag gick upp 24 kg och har kvar 6 av dom, hur svårt ska det gentligen vara att bli av med dom?!
Det värsta är att jag inte kan sluta med godis. Och läsk ska vi ju inte prata om, det är ju rena drogen FGS!

Nää, dags att ta hand om lillprinsen.

Tråkiga söndag

Jag hatar verkligen söndagar! Då vet jag att Daniel måste iväg till jobbet dagen efter. Himla tråkigt är de, men det är ju ett måste så. Om jag bara kunde hitta mig ett jobb så skulle han få vara hemma med Lukas. Skulle vara skönt att få komma ut lite, få göra ngt annat liksom. Jag älskar att gå hemma med Lukas, men endå. Får se om jag EVENTUELLT har fixat ett jobb 1 dag iveckan, ca 4 h/gång. Det är inte mkt, men lite är det allt. Men det lär märkas.

Idag gick jag upp med Lukas, det var min tur. Men Daniel kom upp han med efter ngn halvtimme. Jag hade en drömnatt inatt. Lukas sov HELA natten, utan välling på kvällen. Han ville helt enkelt inte ha. Då hade han ätit en oportion gröt runt 18. Tänkte då att han nog skulle vakna jätte hungrig på natten, men icke. Han vakna för nappen ett par ggr på kvällen bara. Sen från 21.30 sov han utan uppvak till 08.30, rätt så skönt faktiskt. Händer inte allt för ofta, så man får njuta av stunden. :) Iaf, blev en seg morgon här. Jag satt i pyjamas till kl var 12.00!!! Det händer inte ofta, men skönt var de. :D Lukas somna en timme efter att han hade gått upp, kan inte fatta att han var så trött, han som sova så länge. Iaf, efter vår otoroligt sega förmiddag gick vi hem till farmor & farfar och busa. Där bjöd dom på mat, tacos. Alltid lika gott. Här på kvällen åkte jag iväg till en vän ett par timmar. Mkt trevligt, satt bara och prata massa strunt och drack cola, det obligatoriska. ;) Väl hemma sov Lukas som en liten prins och Daniel satt och nördade framför Wii't. :)

Morgondagen bjuds inte på mkt. Ska träffa Carro & Nelia en sväng. Trodde inte jag hade ngn tvättid bokad, men det hade jag tydligen klockan 15. Men vi hinner ju ses ändå.

Jag måste verkligen försöka ta tag i det här med att göra ngt på dagarna. Förut så hade man ju liksom Babycafét på onsdagarna, då var det verkligen kul att gå dit. Men det är de inte längre tycker jag. Synd är det, för det var där vår "lilla" föräldragrupp träffades varje vecka. Nu vet jag inte hur resten gör, men jag tror inte att det är ngn som har varit där på ett par veckor (??). Som sagt, tycker det är synd om man ska tappa kontakten. Tycker det är kul att följa barnens utveckling, man har ju liksom sett dom sen dom föddes mer eller mindre. Jag skulle ju haft fika här, men Lukas blev ju magsjuk. Får väl försöka ta tag i de där. Känns som om det är så mkt nu bara. Jaja, annars får jag väl helt enkelt terrorisera Carro & Susanne. :D

Nu ska det sovas!


Lilla busungen på väg att rasera ngt. :D

Alla <3 Dag

Natten var hemsk, dagen har varit kalas hittills. Nej men inatt var Lukas inget roligt barn. Han somnade sent igår pga att vi var hos Jonas och Madde. Han kan inte slappna av borta så han var vaken hela tiden. Sista timmen där var humöret inte på topp, förståligt dock då han var mega trött. 22.30 begav vi oss hemåt. Han slockna i bilen innan vi hade startat den typ. Han somnade jätte bra och så när vi kom hem, inga problem... Till klockan var 03.20, då han vakna och ville ha mat. Vet inte vad det är för fasoner han har börjat med den senaste veckan, han slutade äta på nätterna när han var 7-8 veckor. Iaf, denna natt kände jag bara att han åt för fasen för 4 h sen, han kan OMÖJLIGT vara hungrig. Så jag gick in med jämna mellan rum och gav han nappen. Han var tyvärr väldigt ledsen och skrek & skrek & skrek. Han skrek i ca 30 min, sen så somnade han och vaknade 09.30!!! Alltså mer än 5 h senare. Så han kan omöjligt ha varit hungrig, tror bara det är en sån där grej att han vill ha flaskan för att somna om. För han vaknar oftast bara en gång på nätterna, då för att äta den senaste veckan, annars för instoppning av nappen. Folk tycker säkert att jag är världens hemskaste mamma för att han får ligga och skrika, men då får dom tycka de. För jag är en bra mamma till MIN son. Han har annars varit på sitt fina toppenhumör idag och skrattat högt flera ggr. Så härligt när de är så.

Vi gick ut på en promenad i det fina vintervädret. Vi gick en bra bit faktiskt. Promenaden avslutades på Maxi där vi handlade kvällens middag vilket blir potatisgratäng, marinerat kött och vitlöksbaguetter. Riktigt gott med andra ord. Sen blir det mys framför en bra film och lite godis så klart. :P


Helg!

Äntligen är det fredag och Daniel kommer hem för helgledighet om ca en timme. Kvällen kommer tillbringas hemma hos Jonas & Madde. Pratade med Jonas i telefonen förut, han sa att Madde inte var så liten längre. ( För er som inte vet så väntar hon små tvillingar :D ) Ska bli så roligt att se hennes mage och så klart roligt att träffa dom, var ett tag sen sist pga vissa omständigheter. Blir väl en filmkväll kan jag tänka mig. :)


Jonas & Madde för 1½ år sen

Idag skulle jag ha passat Oliver medan Susanne var iväg och pluggade matte i 2 h, men så blev det inte då hennes sambo var tvungen att ha bilen och ville inte gå ända hit. Det förstår jag, det är en BIT. Det är ju inte så kul att gå tidigt på morgonen när det dessutom är långt. Var även där igår och fikade. Barnen lekte så bra så. :)

Idag har dagen varit extremt seg. Skulle ha hittat på ngt med Carro idag, men hon mår inte så bra. Hon hade kräkits och grejat inatt ngn timme. Hon trodde nog kanske att hon mådde bra, men sen skicka hon och sa att hon inte orkade. Har jag full förståelse för. Sen vet jag inte om jag vill träffa henne heller om hon har magsjuka! :P Iaf, jag och Lukas har lekt hela förmiddagen. Han är så himla glad nu när han kan röra på sig, skrattar och ler hela tiden. Min stora pojke. <3 Han sov middag ett tag sen så gick vi en promenad till affären för att inhandla dagens middag. Och jäääklar vad kallt det var ute, riktigt bet i kinderna. Lukas hade en knallröd näsa när han kom hem. :) Det blir kebabsplitt med pommes och hemmagjord vitlökssås, så gott så! :)

       
    Sover så skönt i vagnen i kylan                 En glad Lukas idag

Imorron är det Alla <3 Dag. Vi har betsämt att bara göra en liten mysig och god middag här hemma. Vill ju vara med Lukas en sån dag, han är ju mitt lilla hjärta så. :)

Nu ska det börjas med maten!

En helt vanlig onsdag...

... för vissa. Men inte för Carro & Oscar. Idag var dom iväg på UL, jag och Lukas lekte med Nelia så länge. Allting såg bra med den lilla bebisen. Dom fick reda på könet också, men det kan hon vill skriva själv först i sin blogg...? Så jag väntar med de.

Lukas har lite svårt att slappna av borta vilket innebär att han inte kan sova. Han somnade till slut av ren utmattning i famnen på mig efter mkt skrik och bök. Jag satt och tittade på honom och bara kände hur  en våg av känslor svischa förbi. En våg av kärlek. Jag tror inte jag har förstått hur mkt man kan älska sitt barn. Jag tror inte jag förstår det än. Han är ju mitt liv, mitt allt. Han lyser upp min dag, även fast det kan vara lite jobbigt ibland. Varje kväll när jag går och lägger mig så längtar jag till morgonen för han är på sitt allra bästa humör då och det är så himla mysigt. Det spelar då ingen roll om han vaknar kl 06.00 på morgonen, för man vet att han är så himla glad då. Jag älskar honom, tyvärr är de ord som inte räcker till för beskrivning av min kärlek till honom. (Älskar ju så klart Daniel lika mkt) :)

Nu sover iaf lillplutt, och jag hoppas att han gör det i ngn timme till, annars kommer inte kvällen bli någe rolig alls.

Varför?

Usch, Lukas är inge rolig alls nu. Om man ändå visste anledningen till varför han håller på så här. Han sover helt okej på nätterna, men han har börjat vakna vid 04.00-05.00 och är jätte pigg. Det tar väl si sådär en timme innan han somnar. Inatt vakna han 02.05!!! Jag gick in och stoppade in nappen, sen låg han där inne och prata. Sen där någonstans vid 02.30 måste han ha somnat, för det gjorde jag. :D Sen vakna han inte förän 07.30, och det var ju skönt. Men sen till detta jobbiga, han bara är ledsen och arg hela tiden. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra. Han är jätte glad så där på morgonen när han precis har vaknat. Men sen efter ngn timme är det kört. Han bara surar hela tiden. Inget hjälper. Han är så trött ibland men han kan verkligen inte sova. Igår förmiddag gav jag till slut upp och slängde på honom ytterkläderna för att se om han somna i vagnen. Hehe, vi hann gå kanske 100 m så tvärsov han. Unge! Jag önskar jag visste vad han ville och vad det är som är fel. Han har hållit på så här i en vecka nu, det blir ganska påfrestande.

Igår var vi annars hås Carro. Där bjöds det på lunch. Monica var även där. Gick hem runt 14.30, tvättstugan kallade. När Daniel kom hem gick vi över till Hanna & Saga och fikade lite. Kallis fyllde år i fredags, så de hade lite fika kvar sen helgen. Mkt gott!

Idag blire lugnt, Fanny kommer eventuellt en sväng. Lukas sover nu, ÄNTLIGEN, efter mkt grinande. När han vaknat tänkte jag gå ut och gå en sväng. Får se om jag får med mig Susanne & Oliver, dom var på igår iaf, men vi får se. :)

Lukas har lärt sig åla!

Japp, igår kom Lukas under full med hur man tar sig framåt. Var på tiden tycker jag. :D Det går sakta och ser mest knöligt ut men framåt går det! :D Här har han fått tag i vattenskålen, självklart hamnar det vatten på golvet och det är ju roligt att plaska i. (FÖRSÖK ignorera min röst!!!)



Skriver mera imorron! Hoppas alla har haft en trevlig helg!

Hemmadag

Idag blir det en sån där hemmadag, jag orkar verkligen inte göra ngt alls idag. Vi var bara ner till affären en sväng förut, dom hade 10 barnmatsburkar med 20 kr rabatt, var ju tvungen att passa på. Så nu blir det bara att sega. Jag är så himla trött, även fast jag har sovit riktigt bra och länge inatt. Men man har väl såna dagar antar jag. Lukas har jag precis lagt i sängen, dags för hans lunchvila. :)

Vi har börjat med en ny frukost till Lukas. Han äter som vanligt en flaska välling tidigt på morgonen, då han vaknar första gången. Sen somnar han alltid om efter ngn timme och sover ett par timmar till. Iaf, sen så äter han frukost vid 10, vilket blir fil blandat med havre och kanel. Han fullkommligt älskar de! Han slukar det med hull och hår. Till och med jag tycker det är gott, hihi.

Gårdagen bjöds på lunch på Sveas. Tog en bakad potatis med kyckling/curry-röra. Mkt gott! Sedan så var vi ju som sgat en sväng till Babycafét, men nej. Dit vill jag inte gå någe mer. Lukas var inte alls någe intresserad av sångerna och så var han typ äldst där, förutom Cornelia. Annars var det bara massa höstbebisar. Det är mkt trevligare tycker jag och sitta hemma hos ngn mamma och fika. Vi gick iaf hem rätt så tidigt, redan vid 14.30. Cornelia var trött, likaså Lukas. På tal om ngt helt annat. När vi var där så släppte jag taget om Lukas och han stod där helt själv!!! Dock i typ 3 sek, men iaf. Mammas lilla kille börjar blir stor. Han blir hela 8 månader imorron, jag förstår inte var tiden har tagit vägen! Jag blev iaf megastolt över honom och försökte göra samma sak hemma, men då gick det inte. :) Jag är glad att han gjorde det en gång iaf. :)

Igår kväll var Carro och jag iväg och simmade. Det var MYCKET skönt måste jag säga. Och på onsdagar så släcker dom ner överallt och tänder upp med levande ljus, riktig mysfaktor på de + att dom sätter på lite skön musik i bakgrunden. Vi simmade iaf 40 min. Snacka om att man var mör i kroppen när man gick upp ur bassängen. Hela kroppen kändes som gelé. Efteråt basta vi lite och sedan tog vi oss en liten minifika ute i kafeterian.

Nu ska jag ringa Malin som jag lovade att ringa igår kväll. :S



Du skulle bara veta hur älskad du är

Tandinfo

Nu sover Lukas en stund. Han är INTE på bra humör idag. Han vakna vid 9, allt var frid och fröjd. Sen efter att kläderna var på och frukosten serverad, så har han bara skrikit. Till slut orka jag inte höra på honom mer så han fick gå och lägga sig, och han tokslockna! Han har bara varit vaken i en timme drygt. Kanske är en sån dag idag, då han sover bort hela dagen.

Igår var vi på BVC på ngt slags tandinformation. Jag tyckte faktiskt, om jag ska vara helt ärlig, att det inte alls var ngt att ha. Det mesta kunde man ha listat ut själv. Visst, jag frågade rätt så mkt, men jag tyckte inte att jag fick några bra svar. Det enda som var vettigt att veta var väl de här med välling vid läggdags, att det inte är någe bra. Dom sa att man skulle testa att kanske ge välling/gröt när dom är uppe och sen borsta tänderna. Men så kom jag på här nu idag att för ett par dagar sen så gav vi Lukas gröt vid 19.30 på kvällen för att se om han skulle sova utan uppvaknande. Men det gick verkligen inte, vi fick i honom en halv skål med gröt, han som annars är tokförälskad i sin gröt, han äter minst en skål. Men han var alltså alldeles för trött för att orka engagera sig i att äta ngt sånt. Så vi la honom och han fick sin flaska med välling, han drack upp den och slockna. Så det var ju inte det att han var mätt heller, han orkade helt enkelt inte att äta. Jaja, man gör ju som man vill. Jag fortsätter nog med flaskan på kvällen, det är hans sätt att slappna av.

Idag känns inte som ngn bra dag. Jag känner mig lättirreterad och skulle allra helst bara vilja sitta inne och sura. Men det går inte, då blir Lukas rastlös. Vi sak iväg en sväng till Babycafét idag med Carro och hennes kompis. Har egentligen ingen lust alls, men gör det för Carros skull.

Nää, nu ska det käkas en sen frukost.


Har han verkligen varit så här liten...?

En härlig måndag

Lukas är ingen rolig bebis på kvällarna längre. Så igår tog vi ett beslut, jag och Daniel. Vi körde 5-minutersmetoden, en liten egen version av den. Han somnar ju jätte bra, när han än går och lägger sig, tidigt som sent. Men sen, efter ngn timme, så vaknar han och bara skriker. Det enda som hjälper är att vi tar upp honom och vaggar honom till sömns igen. Vi orkar helt enkelt inte de längre. Han väger ju ändå 9,5 kg. Så efter att vi hade vaggat honom sisådär 3 ggr så sa jag åt Daniel att nu låter vi honom ligga och skrika och går in efter några minuter. Vi gjorde så, vi gick in till honom, stoppa in nappen, vände på honom, pussa på honom och sa att vi älskar honom och så gick vi ut därifrån. I 30  min ( !!! ) skrek han. Han skrek så han blev hes. Och det SKAR i mitt hjärta så ni inte tror att jag är världens sämsta mamma som låter mitt barn ligga och skrika utan känslor. Sista gången vi var inne fick han sig en skvätt välling och efter det sov han som en prins. Och nej, det är inte för att han är hungrig som han vaknar, vi har redan testat att ge honom mer mat. Vi får se hur kvällen blir, hoppas på att få en srikfri och vaggningsfri kväll, det har vi inte haft de senaste 2 veckorna. :S

Dagen har förövrigt varit riktigt skön. Jag skulle ha börjat tvätta vid 11, men jag kände verkligen inte för de, så jag sköt fram det till kl 15. Istället träffade jag Ida & Themla. Hihi, Thelma är så söt med sina tänder. Hon är en månad yngre än Lukas och har 4 tänder där uppe och 2 där nere. Och dom syns verkligen mkt också. Skitgulligt! Vi promenera i det fina vintervädret och pratade massa massa. Vi tog oss en liten fika inne på Sveas också. Det var iaf mkt trevligt! Väl hemma så lagades det mat, potatismos & ugnsstekt falukorv, en av mina favoriter. Sen har vi bara tagit det lugnt med en lekande Lukas på golvet.

Nu sover älsklingen. Så nu ska jag bänka mig framför Tvn. Som vanligt!

RSS 2.0