Lite bilder från helgen!

                   
      Sötaste Kevin                      Underbaraste Lukas                   Sötaste Cornelia


                   
       Klappa fint! ;)                   Lukas, Carro & Cornelia                      Nakenfis!

                    
     Lukas & pappa                        Carro & Cornelia                        Lukas i bilen


Skön helg

Fredagen blev kanonlung. Var på kalas hos Daniels brors tjej. Vi beställde pizza från Valentino och fick tårta till efterrätt. På kvällen blev det mys framör en film och lite gottis.

På lördagen åkte vi med Carro, Oscar och sötaste Cornelia till Åmmeberg ut till Oscars mammas torp. Killarna var ute i skogen mest hela dagen medan jag, Carro & barnen myste inne med lite kortspel och "Vem där?". På kvällen grillade vi massa med god mat och drack lite cider + öl <--- (killarnas dryck). Lilla Cornelia var dock inte på sitt bästa humör då hon var väldigt övertrött och ville inte alls sova. Så kvällen avslutades rätt så skapligt. Just de, på dagen fick vi en resesäng i för tidig doppresent till Lukas. Han sov som en liten prins i den. Tack så mkt!

På söndagen åkte vi hem vid 12.30. Hem, in i duschen och iväg igen för att åka till Marieberg för att köpa en present till Emelies son KEVIN som kom i lördags. Du är så välkommen, lille söte Kevin! Ska åka och hälsa på dom på tisdag. Ska ta tåget ner med Lukas. Lite nervös är jag allt, typ att ingen ska hjälpa mig med barnvagnen och så vidare. Men det går nog bra. Ska även hälsa på mamma när man ändå är där liksom.

Idag blir det tvätta av, dock inte förrän kl 15. Tänkte att när Lukas vaknar så blir det en långpromenad i solan, så himla fint väder idag.

Nu måste jag fråga. Jag vet att Carro läser min blogg, är det ngn mer?
Snälla, skriv då det i kommentarer är ni snälla.

Dags att göra sig iordning!


Seg dag

Usch, vad jag är seg idag. Gick upp vid 9 med Lukas. Sen när han var trött och skulle sova igen vid 10 så somna jag med och vakna vid 11.15 då han vakna. Typiskt! Hela dagen blir ju förstörd!

Har precis klippt Daniel nu, blev så fint så. Kanske skulle satsa på frisöryrket... Fast det skulle aldrig min rygg klara av tror jag. Blir kalas senare idag hos Daniels brors tjej. Hon fyller 36 eller ngt liknande. Så vi ska käka pizza eller ngt sånt hela familjen. Kan väl blir trevligt kanske... Är ju dock inte så peppad för de, men det är bara att ta sig i kragen och.

Jag satt och tittade på lite bilder på mig här om dagen. Såna där "privata" bilder som jag har skicka till Daniel. Vilket innebär mindre påklädda bilder. Dom skicka jag för lite mer än ett år sen. Guuuud, vad jag saknar den kroppen jag hade då. Den är ju helt totalförstörd nu med alla bristningar och överskottsskinn samt mina ammade bröst är ju inte direkt vad dom en gång var. Men visst, jag har ju fått ut ngt fint av de, en alldeles underbar liten son. Men jag kommer aldrig att kunna visa mig i bikini med självförtroende. Så fort jag har slutat amma så ska dom sista 8 kg hårdbantas och tränas bort. Så man känner sig lite bättre iaf. Sen om jag går ner ytterligare 5 kg gör ju inget. I februari förra året vägde jag 61 kg och nu 14 kg mer. Usch, vad hemskt det känns!!!

Igår när vi var och handla så köpte vi hem gröt och lite mangopure till Lukas. Ska testa det om ngn vecka. Köpte även hem palsternacka, morötter och extra potatis så jag ska kunna göra pureerna själv. Känns bättre att göra så faktiskt. Ska bli så himla kul att få börja ge honom lite mat. Då är han ju stor ju! Mammas lillknodd.

Imorron blir det en tripp till Åmmeberg, Oscars mamma torp där. Så vi och Carro & Oscar och självklart underbaraste Cornelia ska sova där. Killarna ska väl dircka lite antar jag. Så skulle vi grilla lite och ha de mys. Skönt att få komma bort från stan en stund.

Nää, nu ska jag göra mig iordning medan Lukas sover.




Jag och Madde, någorlunda smal.


Matshopping

Idag var det LÖNING! Alltid lika kul när pengarna komemr in på kontot. Dock blir det snabbt tråkigt då dessa förbaskade räkningar ska betalas! Fy så tråkigt det är. Så nu är man pank igen. Men nu har man ju mat för en hel månad och allt betalt. Har faktiskt lite pengar kvar, men ska ju till tandläkaren och det blir ju inte så billigt. Uscha, hatar tandläkaren.

Idag vaknade vi sent. Runt 10.30. Då badade jag Lukas sen busa vi lite så han blev trött. Medan han sov damssög jag, duscha, diska och gick ut med massa sopor. Så jag känner att jag har varit en duktig flicka idag. Efter allt detta gicki jag ner på torget och tog ut pengar samt tog en fika med Carro, Oscar & Cornelia. Alltid lika trevligt. Dock så var det grymt mkt folk inne på Sveas p.g.a att det var Prinsesstårtans dag eller ngt liknande. Så det var mkt barn där inne, hur svårt som helst att hitta någonstans att ställa barnvagnen. Inte alls barnvagnsvänligt där inne.

Annars flyter allt på som vanligt. Har ett ganska tråkigt liv igentligen. Men som tur är så har jag ju Lukas och Daniel som lyser upp min vardag. och så klart mina vänner...

På tal om Lukas. Usch, vad han har blivit jobbig på kvällarna. Tror att det är tänderna. Tycker mig kunna se ngt vitt i underkäken. Han är bara så arg och ledsen jämt. Gör man inte som han vill blir han skitarg! Han är bara 4 månader och har redan en vilja av stål. Vart ska detta sluta...?

Nu - mystime med Daniel. Bäst att passa på medan lillen sover. :)




Min solstråle

Skitblogg

Hade verkligen skrivit ett jätte långt inläg och så blir det fel på sidan. Skitinternet!!!

Veckan har iaf varit kanonlugn. Skriver mer imorron. Nu blir det mystime framför Tv.


Tvättdag

Så himla mkt tvätt! Eller mest lakan. Jag har skjutit så himla länge på att tvätta lakan så det har liksom lagt sig på en stor hög. Har skjutit på de för att tvättstugan är så dålig. Har ju inget torkrum så man får antingen hänga in lakanen eller torktumla dom. Men torktumlarna är soppiga dom också, då får man hänga in de och då är det tvätt i hela lägenheten. Jaja...

Helgen har varit kanon lugn. Har varit hemma både fredag och lördag kväll, det var länge sen de hände. Men Daniel har varit så himla förkyld, så han har inte orkat gjort ngt. Jag och Lukas tog en sväng till Katrineholm i lördags och hälsade på familjen. Det bjöds på äppelkaka & vaniljsås, kakor och dricka. Inte helt fel...
På kvällen när jag hade kommit hem så testade vi nya pizzerian Valentino. Var helt ok faktiskt. Daniel våga inte smaka på pizzorna så han tog en kebabtallrik. Men det var helt klart godkänt, är ju dock inte så förtjust i när dom lägger såna där stora skinkbitar på pizzan. Men det är väl ok ibland... För min del blev det en Caprisossa med lök. Mumma...

Gårdagen bjöds på en tripp till Ikea. Inhandlade ett nytt databord, så nu är det flyttat från Lukas blivande rum. Man sitter rätt så trångt där man sitter nu, men det funkar väl. Jag klagar inte, men Daniel vill ju kunna sitta som en kung var han än sitter, så han klagar... ;) Sen blev det lite smått & gott till Lukas rum och en ny matta till vardagsrummet. Blev som ett helt annat rum! Tänk att en matta kan göra så mkt... Så Daniel höll på och pyssla i stort sett hela dagen och kvällen här hemma. Jag hade GRYMT ont i magen, inte ens Alvedon hjälpte. Så jag låg mest och så tog jag förstås hand om Lukas så gott jag kunde. Jag kunde knappt gå, var skitläskigt! Men det gav med sig lite grann på senkvällen och idag är de borta, skönt de...

Imorron ska jag och Lukas till Carro, Oscar & Cornelia. Saknar Carro grymt mkt, vi pratar inte alls osm vi gjorde för. Super synd tycker jag. Men det blir väl så ibland antar jag. Tycker iaf om dom grymt mkt, så jag får väl försöka lägga manken till lite mer. :)

Nää, tvättstugedags!

Snart helg

Så skönt att det snart är helg. Skönt att ha Daniel hemma. Skönt med lite avlastning... Lukas är absolut inte jobbig att ta hand om, men det är skönt att kunna göra saker, ex gå på toa själv, utan att tänka på vad man ska göra av Lukas och så. Just nu sover älsklingen. Han sov riktigt länge inatt. Han somna vid 21.45, vakna vi 06.50 för mat, sen fick jag väcka honom vid 10.30 för att det inte skulle bli allt för tokigt med mattider och sånt. Fattar inte att han sover så mkt, men just nu kanske det är för att han är sjuk. Men så är det ju så att alla bebisar sover olika mkt. En del behöver mer sömn än andra, och han är en sån bebis. Eller bebis, tycker han är stor nu. Han greppar saker, han gör allt för att få uppmärksamhet. Han härjar och gormar som bara den, så tittar man på honom och då blir han tyst och flinar som bara den. Tokunge, vet precis vad han ska göra.

Veckan har varit se och lugn annars. Inte gjort särskilt mkt. Var på Babycafét som vanligt igår. Carro & Cornelia följde med för första gången, tror att dom tyckte det var roligt. :) Ska börja på babysim också den 30/9. Dock så hamna jag i en annan grupp än dom övriga i min föräldragrupp. Lite tråkigt, men jag gör ju de för Lukas skull så. Kan nog bli kul iaf. Men shiiit, vad dyrt det är! 800 kr för en termin, grymt mkt pengar. Men det kan det väl vara värt antar jag...?

Idag blir det kalas hos svägerskans kille, han fyller 31. Sen efter det ska vi till Fanny och Tommy och titta på film, tror jag iaf. Har inte pratat ngt med dom än, men det lär ju märkas.

Just de. I tisdags kväll var jag och svärmor och handlade present åt födelesdagsbarnet. Vi var först in på Jula, sen in på själva köpcentrumet. Vi åker hem och allt är frid och fröjd. Vi åker en sväng til fanny och Tommy för att titta på deras nya lägenhet. Efter att vi har varit där i ca 5 min så ringer min telefon. Då rä det en kille som säger att han står på Jula-parkeringen med min plånbok i handen!!! Jo visst, då har jag tappat den när jag har klivit in i bilen. Och han var så himla trevlig och snäll så han skulle stanna kvar medan vi kom dit och hämta den. Tänk att det finns så ärliga människor än idag?! Allting fanns kvar i plånboken, så det var ju tur de.

Nää, dags att brottas med disken!

   

Nybadad med ny pyjamas

 


Diesel har hittat ngt intressan på Tvn.


                                                                                            

Lugn helg

Helgen har varit hur lugn som helst. I fredags var vi en sväng på Kumlamarken. Jag köpte lite strumpor och munkar, that´s it. Marken blir bara sämre och sämre från år till år tycker jag. Vi gick där med Carro, Oscar & Cornelia. LIlla sötnosen hade blivit förkyld, så hon satt där i sin vagn och var alldeles röd om ögonen och snora som bara den. Och så klart blev ju även Lukas förkyld. Tror ju dock inte att det var pga att Cornelia var förkyld, för så snabbt borde de ju inte gå. Han blev ju dålig på natten. Jaja, skitsamma. Han snorar, hostar och rosslar från halsen som bara den. Hoppas det går över snart. Bra iaf att man har näsdroppar och en nässug hemma. Kvällen på fredagen blev iaf lugn med film och gottis.

Lördagen var riktigt seg. Fast så där skönt seg. På kvällen åkte vi hem till Jonas & Madde och spelade lie Guitar Hero & Carnival Games (?). Sen så kika vi även på film, "College Roadtrip" tror jag den hette. Riktigt rolig faktiskt. Till filmen var det chips, dip, ostbågar, godis och massa läsk. Usch, inte konstigt att man inte minskar ngt i vikt. Lukas var på toppen humör nästan hela kvällen. Han fick lite ont i mage när jag höll på att mata honom, och då skrek han som aldrig för. Men efter att ha rapat ett par ggr och bajsat ner sig totalt så var det åter ett leende på de små läpparna igen. Vi åkte hem runt 0.30, så det blev väldigt sent.

På söndagen var vi hos Daniels syster och fikade. Hon är en riktig tjockis nu. Hon är beräknad att föda 19 december, jag tror ju dock att han kommer tidigare. Ska bli kul att Lukas kommer att ha ngn att leka med, speciellt eftersom det är en pojke så. Sen tog vi bara det lugnt hemma. Tittade på "Batman - The Dark Knight". Den var så där tyckte jag. Heith Ledger gjorde dock sin roll äckligt bra. Kan ju liksom inte fatta att han är död. Tragiskt när sånt händer.

Nää, dags för en sen frukost.

Städning

Igår vart det Babycafét igen. Mkt trevligt även denna gång. Så himla skönt att få komma hemifrån ibland. Lukas var på toppen humör och skratta för fullt när vi satt och sjöng. Tror dock att han skratta åt min hemska sångröst, men bara han har kul så. Efter det blev det en lugn kväll hemma. Jag drog iväg och handla lite medan Daniel hade Lukas. Sen blev dte mat och på kvällen blev det Idol. Fattar verkligen inte hur folk kan skämma ut sig som dom gör.

Idag har det varit städning för hela slanten. Eller jaa... Dammsög och diskade. Men det räckte för att jag skulle bli helt slut efteråt. Håller på och tvättar också. Fy faasen vad tvätt dte var. Och det är bara 9 dagar sen jag tvätta. Märks verkligen att man har barn nu för tiden. Sitter nu och väntar på att Carro & Cornelia ska komma, så jag har ngt att göra. Funderar på att sätta mig och spela lite Guitar Hero nu, men får se.

Byebye!

Jobbig natt

Inatt har Lukas varit mindre rolig. Fick honom att sova runt 22.30, sent för att vara honom. Sen så vakna han när vi gick och la oss vid 23.15. Visst, fick honom och sova efter 10 minuter igen, men när jag la ner honom så baja han ner sig. Happ, tänkte jag. Kan ju inte låte honom ligga med de där i blöjan hela natten, så det var bara att plocka upp honom och byta blöja på honom. Satte mig framför Tvn och fick honom att somna igen vid 24. Sen har han knölat hela natten! Han har liksom inte varit vaken utan har rätt som det är skrikit till. Har då stoppat in nappen för att en halvtimme senare höra samma skrik. Så har det hållit på till vi gick upp vid 9. Antar att det har ngt med sprutan att göra, för så här har inte hållit på på ett par månader. Så mkt sömn har det inte blivit. Är rätt så trött nu, men det är ingen idé att sova, för Daniel kommer ju hem snart så.

Har varit iväg en sväng och lunchat med Carro. Delade på en kebabpizza, hur gott som helst var de. Dom skulle sen iväg till Bvc för 6-månaderkontroll på Cornelia. Stora tjejen ju, ska bli intressant och se hur mkt hon väger. ;)
Lukas ligger och sover för tillfället, han sover väl ngn halvtimme till. Sen är det dags för matning.

Mkt intressant jag skriver, NOT! Men skönt att ändå att få skriva av sig om trälsaker också.

Nää, disktime!




Cornelia & Lukas för ett par månader sen.

Spruta

Idag fick Lukas sina vaccinationssprutor. Usch, det var ingen hit för varken mig eller honom. Första sprutan gick väl okej, han skrek till lite med det gick över lika fort. Andra sprutan svider tydligen lite mer, vilket märktes på honom. Han blev så ledsen, och det skär så i mitt hjärta att höra det skriket. Börja nästan gråta själv. Som tur va hade jag Hanna med mig som stöd, så hon försökte underhålla Lukas medan jag höll i honom. Iaf, efter lite vaggande och nappen i munnen så blev han tyst och somnade. Lill-älsklingen var så duktig! Han hade växt 1 cm bara så nu är han 63 cm lång och väger 6900g (?!). Han har alltså då gått upp 870g på en månad, inte dåligt de inte. Men jag trodde nog att han skulle ha växt på längden, för kläder och så börjar ju bli för smått.

Happ, helgen då...

Fredag
Hämtade mamma vid 9 på morgonen i Katrineholm. Jag skulle till tandläkaren 10.50 så hon var tvungen att passa Lukas under tiden. Domen blev ett påbörjan till hål och en sjuhelvetes massa tandsten. Så hon ska mäta mina tandköttsfickor och grejer så hela kalaset kommer gå på ca 2600 kr. Billigt och bra. NOT!
På kvällen bar det av till Fanny på fest, mamma var hemma och var barnvakt till Lukas. Jag hade hur trevligt som helst, var länge sen jag skrattade så mkt så som jag gjorde då. 5 cider slank det ner, de första jag dricker på ca 1 år. Och vet ni, jag blev knappt onykter!!! Hur det kunde gå till vet jag inte. Visst, blev lite fnittrig och lite glad i hatten, men inte mer än så. Innan jag blev gravid med Lukas så räckte det gott och väl. Men jag kunde väl antagligen inte slappna av helt pga Lukas eller nåt. Kom hem vid 23, så vi var hemma tidigt.

Lördag
Upp tidigt, vid 8 ungefär, då ville inte Lukas sova längre. Jag var så trött hela lördagen, så jag antar att det först då märktes att jag hade druckit. Daniel var bakis med huvudvärk. Hihi, rätt åt honom. Vid 12 körde vi hem mamma till Katrineholm och fikade lite hos mormor. På kvällen gick vi över till grannarna och kikade film och gotta oss lite.
Saga-gumman har fått ngt slags tarmvirus, så hon hade feber och grejer. Stackarn!

Söndag
Var hemma i stort sett hela dagen. Gick iväg en snabbis till Daniels föräldrar och fikade lite. Sen gick vi hem och gjorde mat, potatisgratäng och fläskfile. Det var såååå gott! Mums, men man luktar ju lagom mkt vitlök idag. ;) Sen blev det mys med film, cheeseballs & cola på kvällen. Lukas somnade vid 22, vilket han gör varje dag, så vi fick lite egentid. Rätt skönt det med faktiskt.

Idag vet jag inte vad som händer. Lukas ska gå sova ruset av sig nu iaf. Vill inte väcka honom för att vi ska gå någonstans. Kanske att vi träffar Carro och världens sötaste Cornelia idag. Får se hur dagen utvisar sig.

Nu ska jag gå och göra lunch!




Carro & Lukas pratar lite.

Babycafé

Idag har dagen flytit på rätt så bra. Har gjort ngt hela dagen så. Börja med att vi vakna vid 9, eller jag gjorde de. Var bara att väcka Lukas för då var det dags för mat snabbt som attan. Skulle vara hos BM kl 11 och jag skulle duscha och så innan. På med kläder på honom, ner med honom i babysittern framför spegeln och in i duschen. Carro kom och möte oss vid rondellen så att hon kunde passa Lukas så länge när jag var där inne. Nu fick hon känna på hur det var att vara 2-barnsmamma. ;)

Efter de gick vi hme till Carro en stund och pratade lite. Sen bar det av till Babycafét. Måste säga att jag tyckte det var kul. Man sjöng lite, pratade och fikade lite. Jätte trevligt, så det ska vi fortsätta gå på tror jag. Varje onsdag är de så då har man iaf ngt att göra en dag i veckan.

Snart kommer Daniel hem och då ska han dammsuga har jag bestämt. Jag skulle ha gjort de igår men lille herrn här ville inte sova, så då är det lite svårt. Och sen så tycker jag att Daniel gott kan göra lite saker hemma. Skadar faktiskt inte. Jag tvättar, lagar mat m.m så...

Imorron blir det Carro igen. Skulle ha lekt lite med Fanny men hon hörde av sig förut och sa att hon hade fått jobb! Grattis gumman! Skulle med vilja ha ett jobb, vore ju inga fel. Men nu får jag väl koncentrera mig på att vara mammaledig och ta hand om lillskiten. ;)

Nää, dags att ta hand om Lukas. Han ligger i sängen och knölar.

Bye bye

Ingen bra dag idag...

Är mest ledsen idag... Gråtit ett par ggr, dock inte framför Lukas, han ska inte behöva se sin mamma ledsen. Allt bara känns så meningslöst. Vet inte riktigt varför men det känns som om jag bara vill ge upp. Det enda som håller mig uppe just nu är Lukas & Daniel. Vad skulle jag göra utan dom? Dom är mitt solsken...

Håller på och tvättar för fullt, mindre roligt men det måste ju göras. Ska snart plocka fram dammsugaren. Det behövs när man har två idioter till katter som hårar till en förbannelse. Tur att dom är ute mestadles hela dagarna, annars skulle jag bli tokig på dom.

Imorron är det dags för efterkontroll hos barnmorskan. Ska även prata lite preventivmedel och så. Har oroat mig lite över hur jag ska göra med Lukas under tiden, men så kom jag på de att kan ju ta med mjukliften in så får han ligga i den medan BM gör undersökningen. Blir nog kanon. Sen vid 13.30 ska jag iväg och träffa föräldragruppen på Baby-cafét.
Blir nog rätt så trevligt.

Nää, dags att hänga lite tvätt.



Mina änglar

Mina änglar!

RSS 2.0