Lukas framsteg

Lukas kan 7 ord hittills. Det sjunde ordet lärde han sig igår på ljuspartyt jag hade. Kan nu gissa vad det ordet var? Ljus. Hihi, låter så gullit när han säger det. "Juss" och sen så blåser han som han skulle blåsa ut ljuset och går runt och pekar på ljuslyktor.

Mamma - Mamma
Pappa - Pappa
Kisse - Tissa
Tutte - Tutte
Hejdå - Eijåå
Ljus - Juss
Ulla - Ulla (Lukas dagisfröken)

Sen så säger han ajaj - dajdaj, jaa & nää. Men det räknas ju inte som ord tycker jag. Så roligt att höra orden komma mer och mer! :D Sen så vet han var en del kroppsdelar sitter som mage, naveln, örat, ögat, näsan, munnen, foten, snoppen... :D :D :D Min duktiga kille, lite stolt är jag allt.

I söndags var vi iväg in till stan på slottets julmarknade med Susanne, Kristoffer och Oliver. Inte direkt barnvagnsvänligt, så karlarna fick vänta med vagnarna på första våningen, för det var omöjligt att få tag på hissen som fanns. Tror vi vänta i ca 20 min på den. Lukas somnade när vi kom ut därifrån och sov igenom resten av tiden. Vi gick till Konditori Vasa och tog oss en mycket god fika. Lukas blev utan, men jag köpte med mig en lussebulle åt honom som han åt hemma sen. Oliver var så hiiiimla söt när han satte för händerna över ögonen och öppna dom och sa: Tittut! Hihi, lät så jäkla gulligt.

Jag hade även ljusparty igår. Hade gjort fika till en hel armé tror jag. Men det gör inget, desto mer blev det över till "sjuka" mig idag. Har haft så grymt ont i halsen hela helgen och det vill verkligen inte ge med sig. Det gör ont på vänster sig på ett litet område. Så jag bestämde mig för att vara hemma idag, Lukas fick också vara det. Tur i oturen, men på morgonen när han vakna sen så gnällde han över öronont. Så runt 09.00 fick han lite ipren och 09.35 la jag honom igen och han sov nästan 3 timmar!!! Sen har han inte klagat något alls. Vet inte vad det var. Jag ska iaf vara hemma imorron också, men han ska få leka av sig lite på dagis. Men jag är ju hemma i fall att dom skulle ringa.

Nää, nu ska jag lägga Lukas. Blev sent idag.




Myshelg

Nu är det riktigt mysigt här inne. Julgrejerna är upplockade och ljusstakarna lyser för fullt.

Jag är riktigt trött idag. Var ute igår med Malin & Fanny. Hade riktigt riktigt roligt. Känns i fötterna idag kan jag säga! :D Var som de gamla tiderna när man var cool och hängde på Husaren. Drack inte alls mycket, och det behövdes faktiskt inte. Med underbart sällskap så har man adrenalin i kroppen så det räcker och blir över. Fyyy vad vi dansade!!! Riktigt bra musik. Det var typ popmusik, men inte från nu utan från några år sedan. Skitkul att dansa och sjunga med till. Kl 03.00 var jag hemma, heeelt slut. Tyvärr vaknade Lukas då, han vaknade av ytterdörren som gnisslar så in i helvete. :@ Han somna efter 04.00 nångång och jag vid 05.00. Gick upp 11.30 idag, rätt så skönt faktiskt. Även fast det känns som om jag skulle kunna sova till 18.00 ikväll.

Idag blir det en lugn dag. Lukas sitter just nu och äter en sen lunch, han vakna sent idag. När han är klar ska vi ta oss ner till Maxi och handla ljus. Det är ju trots allt första advent imorron, kan ju vara bra att ha de då. :P Ska sätta upp lite gardiner också.

Imorron ska jag ljusparty. Måste slänga ihop ngt att bjussa på. Funderar på äppelkaka...?

Nää, ska göra mig iordning nu

7 arbetsdagar kvar!

Jag är så trött.

Huvudet hänger inte med alls. Vänjer sig man aldrig att gå upp tidigt? Imorse fick jag dock sovmorgon, till kl 06.00. :D Hade bilen hemma, Daniel åkte med en arbetskamrat. Så skönt med bilen, jag slipper gå den långa biten till samt att Lukas får sova lite extra. :)

Idag på när jag lämnade Lukas på dagis så kom vi in på att han är så himla trött på kvällarna att han nästan stupar innan kl 18. Vad säger då fröken?

- Vi väcker ju honom 13.15 (!!!!!!!), tycker att det räcker att han sover en timme.

Jag blev heeeeelt chockad. Det enda jag fick fram var ett: Jaha... Men han kan väl få sova till 13.30 iaf?

Någon minut senare säger fröken: - Vid 16.00 är han så trött, han är helt slut vid den tiden.

Sen åkte jag därifrån. På vägen till jobbet så började det koka i mig. Vad fasen har dom för rätt att bestämma hur VÅR son ska sova?! En väldigt upprörd Sabina ringde till Daniel och förklarade för honom vad som hade sagts. Klart som faaan ungen är trött när han bara får sova en timme om dagen och han går upp kl 06.00. Riktigt riktigt sur var jag. Faan att jag inte kom något sånt när jag var där. Så sa åt Daniel att han skulle säga till dom att han måste sova iaf minst till 13.30 för att orka med resten av dagen. Ett visst undantag på fredagar då han måste väckas 13.15 för att dom ska iväg till Hagaskolan för aktiviteter. SÅ idag hade han fått sova till 13.45. Bäst för dom. Hade ni med barn blivit arga över detta? Eller överreagerar jag?

Fick beröm på jobbet (vet att det är praktik, men dte är jobbigt att skriva) idag! :D Jag och säljchefen Helen stod och småpratade lite. Då passade jag på att fråga hur hon tyckte att det har gått för mig. Hon var verkligen helnöjd med mig och tyckte jag var jätteduktig. Hon sa även att hade hon haft ett jobb att erbjuda mig så hade hon gjort det på en gång. Kändes helt otroligt skönt. Kanske låter väldigt egenkärt. Även fast det kanske inte blir något jobb så vet man att man har uppskattats och gjort ett bra jobb. Hon sa till mig att lämna alla mina uppgiftet så dom kan ringa mig när det finns plats där. Vore ju inga fel. :)

Nää, mysa lite nu, sen sängdags.

Tvätt över öronen

Fy fasen vad mycket tvätt vi hade idag. Inte så konstigt med tanke på att vi inte har tvättat sen förra onsdagen. Det har inte funnits någon tvättid som har passat oss alls. Så det fick bli idag. Mindre kul att spendera söndagskvällen med att tvätta, men vad ska man göra.

Jag fick mig en sovmorgon idag. Underbart skönt måste jag säga. 09.30 klev jag upp och plockade ur mina öronpluggar. Hehe, måste ha dom. Kan inte sova på morgonen annars när Daniel går med plutt. Han har en viss förmåga att testa sina röstresurser på morgonen, pigg och allt. :P Lukas pratar vi om nu alltså... :D Sen vid 12 bar det iväg till kyrkan för att se Victor döpas. Hihi, han somna i sin gudmors famn och sov verkligen hårt. Vakna inte änns när prästen hällde vatten över huvudet på honom eller när han höll upp honom i luften. Då sover man. :D Fikan var kalasgod. Lukas somnade redan i kyrkan, han var verkligen mega trött. Sen sov han kanske 45 min till, det är det han sov på hela dagen. Behöver jag säga att han var otroligt trött här på kvällen? Det värsta med att han blir så här trött är att han blir så himla ledsen för minsta lilla. Hjärtkrossande.

Imorron är det måndag, tyvärr... Varför går veckorna så fort för?! Men får se det på den ljusa sidan, det är bara 2 veckor kvar, sen får jag iaf träffa Lukas några timmar mer om dagen. Tur det, för att det börjar bli jobbigt att vara ifrån honom.

Lite filmtittande nu kanske?

Lukas gör mig stolt

Han är så tapper. Han vaknade kl 04.15 imorse, somnade igen 1 timme senare och gick upp 06.15. Jösses, vad trött han var då. :D Han sov när jag tog upp honom, han vägrade öppna ögonen. Men till slut när alla kläder var på så hade han vaknat till. Han hade inte klagat en enda gång på dagis idag på att han var trött. Han hade varit på toppenhumör hela dagen tydligen. Mammas lilla kille, saknar honom så om dagarna.





Jag saknar allt just nu. Jag har inget liv. Självklart har jag ju Daniel att umgås med, men jag behöver mer. Jag behöver mina vänner... Det här med att höra av sig verkar inte vara ngt man gör nu för tiden. Har man slutat med det? Ett "Hej. Läget?" skulle vara sååå himla uppskattat. Jag är lite trött på att alltid höra av mig till alla. Men vill man behålla sina vänner så är det ju så man får göra. En sak till... Det är aldrig någon som frågar om jag vill följa med och göra ngt? Jag må låta förbannat bitter och trälig, men det är så jag känner. Jag lever i en bubbla för mig själv känns det som. Tur att jag har mina pojkar, hur skulle jag annars ha överlevt? <3





Dagen på praktiken har gått kalas. Fick höra idag att jag är duktig. Alltid kul att höra. :) Dagen har för övrigt varit rätt seg, kanske för att man har varit vaken sen strax efter 04.00 imorse? Jaja, det bjöds på smörgåstårta där för att dom hade klarat budget m.m. Var ju inte helt fel kan jag säga, satte sig som bomull runt magen. :P Till fikat blev det en snickers, plopp och en cola. Var sååå trött, behövde verkligen socker. Det satte också sig fint runt magen. :D Fattar inte varför allt sätter sig där.

Nää, dags för en myskväll. Så länge jag kan hålla mig vaken. :P

Lilla hjärtat...

Åh, jag undrar så vad det är som stör Lukas så på nätterna. Denna natt var han dock inte ledsen, bara klarvaken. Nästan värre faktiskt. Vaknade vid 03 av att jag hör honom sitta och skaka sin nalle som har en liten skallra i sig den. Den ligger vid fotändan i hans säng. När jag kom in i rummet så sitter han där med världens leende, lampan var tänd och han så alldeles pigg ut. Redan då förstod jag att sömn skulle jag inte få någe mer denna natt. Han fick sig en flaska med välling i hopp om att han skulle somna igen, men icke. Någongång efter 05 imorse måste han ha somnat iaf. För 05.30 väcker klockan mig och då sov han iaf. Men jag insåg då att vi skulle få vara hemma idag med. Jag har inte hjärta till att släpa upp honom när han har varit vaken mesta dels av natten. Jag har liksom ingen aning om när han vaknade på natten heller. Han vaknade sen vid 09.00 igen. Återigen så sa han inte ett knyst. Utan jag vaknade av att han knäppte på och knäppte av lampan sisådär 200 ggr. Idag får han sova en kort middag så han KANSKE sover inatt. Undrar varför han vaknar? Kan ju vara någon period han har kommit in i bara. Men jag hoppas verkligen att den ger sig snart. Jag kan inte vara hemma mer nu.

Imorrron ska vi åka och storhandla. Det börjar eka i frysen och i skåpen nu. :P Skönt att göra det också innan alla barnbidrag och löner kommer in. Det brukar vara så grymt mkt folk i affärerna då. Lukas får vara hos farmor tror jag, inge kul för honom att följa med.

På lördag ska vi till min morfar, han har fyllt år i veckan här. På söndag är det dop för Victor. Doppresent är inhandlad. Hoppas att föräldrarna blir glada över den bara. :)

Nää, ska faktiskt lägga mig ner och vila en stund nu.

Ont?

I natt har Lukas & jag inte haft det roligt. Han har varit vaken/vaknat mer eller mindre hela natten och varit jätte ledsen. Jag hade en gissning på att han har haft ont i magen. Magen har varit lite hård, men jag vet inte. Jag bestämde iaf för att vi skulle vara hemma idag. Jag vet inte vad dom kommer tycka om detta på praktiken, men ärligt talat så bryr jag mig inte. Dom kommer ändå inte att kunna erbjuda mig ett jobb/timanställning.

OCH FÖR ATT NÄMNA:

Hade detta varit ett BETALT jobb så hade jag gått dit sen så hade dagis fått ringa om det inte hade funkat. Jag ÄLSKAR att jobba och göra nånting. Men vet ni vad? Jag får lite mer än 6000 kr för att jobba full tid. Tror ni att man blir inspirerad till att jobba? Nää, inte direkt. Jag trivs jättebra på Coop, personalen är underbara. Men idag prioriterade jag mig & min son. Lukas sover som en stock just nu. Jag sitter och väntar på att kunna ringa och säga att jag blir hemma. Hur dom kommer att reagera är ju en bra fråga eftersom jag var hemma en dag förra veckan med. Ser väl inte så bra ut kanske, men förra veckan var han verkligen sjuk. När Daniel är hemma så förlorar vi sjukt mycket pengar. När jag är hemma, jaa, då går vi +- 0. Vad väljer man liksom?

Jag hann till och med sminka mig och klä på mig innan jag verkligen bestämde mig för att vara hemma. Jag kunde inte bestämma mig. Men när jag tog upp Lukas för mys med välling och han knappt kunde hålla ögonen öppna så var valet klart.

Nää, ta bort sminket och lägga mig framför Tvn och invänta att klockan ska bli 08.00.

Jag älskar dig högt, hjärtat. <3

Mammas lilla kille, om du bara visste hur mycket du förgyller mitt liv. När dagarna känna tunga så behöver jag bara tänka på dig och ditt gudomliga leénde så orkar jag allt igen. Uj, vad du är älskad. Om du bara visste...




Tillbaka imorron

Lukas sover för natten nu. Lillälsklingen var så trött att han bara grät. Han somna till och med nästan när jag borstade tänderna på honom. Plutten, inte lätt att vara sjuker. Han är dock helt feberfri just nu. Tog tempen senast 17, då låg den på 37,3 grader. Ingen feber där inte. Den kan ju så klart ha höjts lite till nu, men han är inte varm alls så. Hehe, så konstigt det där. Alla känner på pannan och så när man ska känna om ens barn är varm eller så. Men Lukas kan alltså ha 40 graders feber och vara kall på pannan. Sätter man där emot munnen eller kinden mot TINNINGEN, ja då jäflar bränner man sig nästan. :P

Imorron ska jag tillbaka till praktiken. Pappa Daniel ska vara hemma med Lukas. Daniel tog en semsterdag istället för att vabba. Fortsätter Lukas att vara lika bra som han har varit idag så får han gå på dagis på fredag, han kör bara 7-14 då. Daniel slutar tidigt. Bara jag som får jobba bort hela dagarna! :D Men det gör inget, trivs jätte bra och personalen är verkligen jätte trevliga. Tyvärr så tror jag dock inte att detta kommer leda nånvart, men jag har en erfarenhet extra i bagaget samt en merit och det är ju aldrig fel. 4 december kör jag sista dagen, inte så långt kvar dit om man tänker efter. Snart dags att ta upp allt julpynt. MYYYS!

Måste hinna iväg efter jobbet imorron och handla doppresenter till Ellen & Nellie som döps på lördag. Tror jag vet vad jag ska köpa, men guuu så svårt det är! Man vill ju inte köpa vad som helst heller liksom. Daniel ska ju dessutom vara fadder till en av flickorna, en ära så heter duga. :)

Nää, dags att springa ut i tvättstugan igen.

Nygift!

Och lyckligare kan jag nog inte vara. Dagen blev så otroligt lyckad! Ingenting, absolut ingenting gick fel. Vigselakten var helt underbart fin. När Marie, vår solist - Jonas syster, började sjunga så brast det för mig. Tårarna bara forsade ner för mina kinder. Jag lutade mig mot Daniel och sa att jag älskade honom så mycket. Då började även han att fälla tårar. Marie sjöng så gudomligt vackert!!! Låten - Bryan Adams med Everything I Do. Bara texten är grymt fin, sen en grymt fin röst på de - tårarna gick bara inte att hålla borta. Var fler som grät hörde jag senare. :) Det bytes ringar, ett par kyssar och helt plötsligt var vi gifta! Allt gick så himla fort. Vigseln var över på någon halvtimme. Carro tyckte nog att det var bra, för hon hade riktigt ont i fötterna av sina killerheelsskor. :D Sen blev det riskastning. Kan fortfarande hitta ris i klänningen. :P Sen bar det av till hotellet för festen. Åh, GUUUUD, vilken god mat det var!!! Potatisgratäng, stekt potatis, sauterade grönsaker, fläskfilé, kycklingfilé, oxfilé, tryffelsås, bearnaisesås och grönsallad. ALLA var riktigt nöjda med maten. Tårtan var också mycket god och självklart alkoholen som serverades. ;) Runt 01 så drog vi vidare till Stora Hotellet inne i stan. VIKKEN SVIT!!! På sängen låg det rosenblad utspritt, på bordet stod ett stort fat med olika frukter, på bänken låg en kartong med hjärtformade chokladbitar och det bästa av allt - på toa fanns den en bubbelpool! Det var så avkopplande att få sätta sig i den efter den långa men underbara dagen. Sen vad som hände mer får ni lista ut själva. :D :D :D

Tack alla i släkten och alla vänner för att ni var med och förgyllde vår dag. Tack för alla underbart fina presenter.

Ett särskilt TACK till tärnan & bestman - Carro & Oscar och även ett stort TACK till Malin & Emil som hjälpte oss VÄLDIGT mycket under dagen.

Det var i korta drag vår bröllopsdags. Dagen vi upplevde kan inte beskrivas med ord. Bilder har jag inte fått några än, men dom kommer. :)

Idag var det första dagen på praktiken. Tiden gick riktigt fort och jag är nu riktigt mör i kroppen. Ryggen och benen värker riktigt mycket. Men det är väl så det ska vara efter nästan 2 år hemma. :P Ser faktiskt fram emot morgondagen. Daniel ska till Göteborg imorron och jobba så jag har bilen hemma. Det innebär att jag och Lukas kan morgonmysa lite mer. Idag träffade jag honom i en timme på morgonen och en timme på kvällen. PÅ TOK FÖR LITE!!! Vi lekte och busa sista tiden han var uppe, men sen märktes det att han börjde bli för trött, så då gjorde vi lite välling och sen fick han gå och sova. Nu sitter jag här, ska själv gå och lägga mig här strax. är så trött.

Älskar dig, min MAN Daniel. Vilken dag vi hade!!! Riktigt riktigt lycklig är vad jag är med dig & Lukas.

Inte många timmar kvar

Sitter i sängen nu och planerar det sista inför dagen imorron. Jag vet, lite sent kanske. Men har man en alldeles underbar son att ta hand om så får man skjuta allt annat åt sidan.

Allt är framplockat iaf. Klänningen hänger här på dörren och bara ser vacker ut. Just nu vill jag bara att detta ska vara över, för jag börjar bli sjukt nervös. Men detta ska gå bra, så är det bara.

Imorron vid 17.00 så är jag ÄNTLIGEN fru Fermby. Äntligen är vi man & fru! Sen blir det fest heeeela natten lång!!!

Fattar inte...

Jag fattar inte... DET ÄR 6 DAGAR KVAR TILL VI GIFTER OSS!!! Så jäkla sjukt, jag ska bli en fru. Hihi, låter ju mysigt. Mkt pill och fix väntar mig den här veckan. Jag hoppas att Lukas ska hålla sig frisk denna vecka, har inte riktigt tid med att han ska vara sjuk. :D Näädå, inte så. Men han har precis blivit frisk här, skulle inte förvåna mig om han åker på ngt nu när han börjar på dagis igen. Allt utam MAGSJUKA! Det skulle väl ändå vara mardrömmen lagom till helgen?

Jaa, iaf. Jag längtar ngt så grymt mkt. På torsdagen ska vi träffa prästen för att gå igenom allt från hur vi ska gå in, psalmer, löften m.m. Jag vill bara att det ska bli lördag nu så det är över nångång! Tlka mig inte fel nu, men det är inte roligt att vara så förbannat nervös som jag är just nu. Mina nerver klarar inget för tillfället. Jaja, blir nog bra det där.

Helgen har varit lugn. En sväng till Marieberg igår. Annars har vi bara varit hemma, bästa att ladda till nästa helg. Var ute en sväng idag med Lukas. Jäflar vad kallt det var! Tur att vi tog på Lukas vinterjackan. Huuua, blåste gjorde det också.

Nää, smälla i sig lite godis och titta en bra film.

Byebye!

RSS 2.0