Dagis

Imorse sov vi länge. Eller jaa... Lukas vaknade 06.00 när Daniel gick upp, men jag vägrade gå upp då. Så jag byte blöja på honom och gav honom en flaska välling, han somnade!!! Så skönt. Jag var megatrött efter en natt dåligt med sömn. Jag hade en karl bredvid mig som snarka som en tok inatt. USCH!

Jag vaknade sedan upp med ett ryck 08.20, Lukas dagisfröken - Lena, skulle komma på hembesök kl 09.30. PANIK!!! Upp med Lukas, klä honom, fram med dammsugaren, dammsuga fort som fasen, in i duschen. Kl 09.10 var jag färdig sminkad och klar. DET NI!!! :D Lena kom sen som sagt vid 09.30, hon var här kanske i 15 min. Hon ville träffa Lukas i sin hemmamiljö och så att Lukas fick lära känna henne lite närmare (hur man nu kan göra det på 15 min...) Hon sa iaf att hon inte trodde att det skulle bli några problem då Lukas verkar vara väldigt öppen och inte blyg. Känns ju kul att höra. :) Så vi ska dit imorron i en timme vid 10.

Annars har dagen flytit på rätt så bra. Jag har tvättat lite, varit ute i lekparken utanför med Carro & barnen, en sväng till affären, iväg till Marieberg och byte skor som vi köpt till Lukas som var för stora, en sväng till Fanny här på kvällskvisten och snacka lite skit. :P Nu ska jag strax gå och lägga mig så jag är pigg och glad imorron på Lukas första dagsidag. :)

Just de, måste bara berätta. Förut efter att Lukas hade sovit middag så tog jag upp honom och vi gosa lite & så. Efter en stund plockar han ut nappen och pekar på byrån och säger "där" (hans nappar brukar ligga där). Han lägger nappen där och ser jätte nöjd ut. Sen vänder han sig om och pekar på fönstren. Vi går fram dit och han pekar då på pinnarna som man vinklar persienerna med. Då skulle han vinkla upp då. Hihi, vad stor han börjar bli. När han till och med gör sånt, som att lägga ifrån sig nappen FRIVILLIGT, då ni - då har ett mirakel skett. :P Hehe, nejdå. Men det är så roligt at han visar vad han vill och att han förstår. Mammas ängel - lite smart är du iaf även fast du har slagit i ditt stackars huvud ofantligt många ggr. :D

Mysdag

Lukas vaknade 06.00 imorse och ville inte alls somna om. Mindre mys kanske. :P Var bara att kliva upp och se glad ut. Lukas har det varit full fart på hela dagen mer eller mindre. Han fick inte alls sova så mkt middag som han ville och behövde. Han blev väckt utav fastighetsskötaren som höll på precis utanför Lukas sovrumsfönster med en sån där eletrisk häcksax + att det var ngn jävel som smällde i en dörr så att hela jäkla huset skakade. Han vaknade och skakade för att han hade blivit så rädd för alla ljuden. Försökte få honom att somna om, men det gick inte. Så han har sovit lite mer än en timme på hela dagen. Just det, hihi. Innan lunchen och sovdags så kom Lukas upp och satte sig vid mig i soffan. Han hade precis fått nappen då han var megatrött, så jag tyckte han var värd den. Han satt och pilla med sin hammare när jag helt plötsligt i ögonvrån ser hur hans huvud faller ner. Då har han somnat!!! Bara sådär.



Hihi, mammas sötaste! Här har han precis tappat nappen för att han är så avslappnad. :P Det har ju hänt förut en gång, men då han jag ju aldrig ta ngn bild. Iaf, jag väckte honom lite försiktigt och sa att vi måste ju äta lite mat först innan vi ska sova. Han tog sin napp och sträckte sig efter mig. Mammas mys! Så vi åt lite lunch, sen så fick han gå och sova.

Runt 14 kom Fanny & sonen Eric hit på lite fika. Blev massa skitsnack som vanligt. :D Närrå, men trevligt med sällskap var det iaf. Alla Lukas kompisar har ju börjat på dagis nu, så vi har inte så många att leka med. Nu är ju Fannys son bara 3 månader, men endå. :P

Vid 17 åkte vi till Daniels föräldrar en sväng. Dels för att Lukas skulle ha ngt att göra, han älskar att vara där, och dels för att vi skulle äta där, snabbmat! Helena, Daniels syster, med barnen var där också och åt. Mkt gott & mkt trevligt var det.

Nää, nu sover Lukas sen en stund så nu är det dags för lite mys i soffan framför en film, hur länge vi nu håller oss vakna är en annan fråga. :D 

Bilder från lekparken

Som jag skrev igår så tog vi en liten utflykt till en lekpark vi inte har varit på förut. Den ligger nere i Kumlaby. Lukas tyckte iaf att det var jätteskojigt där, han sprang runt som en liten galning och var glad hela tiden. Vi tog med oss lite frukt & vatten så vi kunde ta oss en liten fikapaus. Senare idag ska vi åka iväg och handla. Lukas ska vara hos farmor & farfar och busa lite då. För att handla tillhör inte hans favoritsysselsättningar. :D Liiite bilder:

                   



                   



Avslutar med denna bild, tyckte den såg så mysig ut. :)


Tråkig dag

Idag har det verkligen inte hänt mkt. Jag tycker så synd om Lukas som får dras med sin tråkiga mamma dag ut & dag in. Vi går ut och leker och grejar, men jag märker på honom att han tycker det är lite tråkigt att vara själv. Jag gör verkligen allt för att roa honom. Vi busar här hemma, vi busar ute men ändå bli han uttråkad. Imorron så har jag bestämt att jag också ska vara ett barn. Jag ska åka rutschkanna med honom, gunga med honom, leka i sandlådan med honom. Jag ska ta på mig riktigt oömtåliga kläder och bara LEKA med honom. Visst har man varit med förut, men då har man mest stått brevid och lekt lite. Han får ha sin mamma som kompis tills han börjar på dagis. Så hade tänkt att vi ska vara ute mesta dels av dagen imorron. Vi går ut tidigt imorron förmiddag och leker, går hem och äter lite lunch & Lukas får sova lite middag, sen traskar vi utåt igen. Han kommer nog vara helt slut på kvällen. :D

Nu på kvällen var vi iväg till Hanna, Kallis & Saga och fikade. Dom har fått så himla fint i sitt hus, blir så avundsjuk. Dom bjöd på brownies, MMM! Saga är så lugn mot Lukas. Han far runt där som en virvelvind. Tog på allt, sprang som en galning m.m. Saga stog där och tittade på honom som om han vore knäpp! Hihi. Runt 19 började båda barnen bli lite trötta så vi åkte hemåt. Som grädde på moset så skulle han ju så klart krascha det sista han gjorde. Han slog tinningen i bordshörnet/kanten. Blev ett jätte fult hack där. Sen har han ett stort blåmärke på kinden efter en krasch in i bokhyllan, ett litet sår på andra kinden efter mig tyvärr (skulle ta ner han D-droppar från hyllan ovanför skötbordet och råkar dra med mig en tub med salva så han fick den vassa kanten på kinden.) Usch, vad dålig jag kände mig. Sen så har två blåmärken i pannan, var dom kommer ifrån vet jag inte riktigt. Tänk om han bara kunde sakta ner ibland och inte springa. Han springer hela tiden vilket gör att han inte alls är uppmärksam på vad som ligger på golvet. Mammas lilla älskling, bara slår sig hela tiden. Det ser verkligen ut som att jag slår honom. :( Om man ska se det från den positiva sidan så kanske han blir härdad, man kan ju alltid hoppas iaf.

Är badhuset öppet imorron? Man kanske skulle gå dit imorron förmiddag. Det lät ju som en bra idé. Ska kika lite öppettider! God bye!!!

Hepp, inget badhus. Dom öppnar inomhusbassängerna först 4 sept, och man får tydligen inte använda lilla basängen förän efter klockan 15 typ. :S

Härlig dag

Idag vaknade Lukas på rätt sida iaf. :D Han vaknade 07.40 imorse på TOPPENHUMÖR. Jag möttes av världens största leende när jag kom in i rummet. Och så har det varit hela förmiddagen i stort sett. Han blev lite sur förut när han inte fick gå som han ville, vi skulle till tvättstugan. Men efter att tvätten var inlagd i maskinerna så fick han springa ute och leka en stund. Sen var det dags för lunch som gick över förväntan idag. Så skönt när han inte ska hålla på och krångla. Han åt lite själv, sen så gav han mig skeden, då hade han tröttnat på de. :D

Vi var innan tvättstugetiden började iväg till affären och handlade lite frukt och andra saker. Då passade jag på att köpa en ny mugg till Lukas. En pipmugg alltså, vanliga muggar funkar inte riktigt än. Han häller bara allt på sig.

Dagen blir rätt så lugn annars. Tror Carro & barnen skulle komma hit en snabbis sen. Jag ska fortsätta att tvätta och nu ska jag skala potatis till kvällens middag, skönt att ha det gjort.

Ingen bra början

Usch, idag har inte dagen börjat bra. Det har inte hänt ngt speciellt just. Lukas vakna 06.30. Jag såg på honom att han var skiSå nu har ttrött fortfarande, så jag gav honom en flaska med välling och byte blöja, sen så la jag honom igen. Men tror ni han ville sova mer? Neeeej då. Inte de inte. Jaja, tänkte jag. Bara att ta upp honom igen då. Så nu har han gått här och grinat och gnällt sen 07.00 ca. Jag börjar bli lite trött i huvudet redan. Det är ingen idé att lägga honom nu heller. Då blir det bara fel med sovning och grejer under dagen.

Vet inte alls vad vi ska hitta på idag. Blir nog en liten tur till ngn lekpark kanske....? Får se vad han är på för humör sen.

Fotograferingen...

...gick väl okej. Han var inte sur eller glad. Det var jätte svårt att få honom att le & skratta. Jag hoppas verkligen att det blev några bra bilder iaf.  För övrigt har inte Lukas varit på HUMÖR alls idag. Han har bara gnällt, velat sitta uppe och haft nappen & nallen i högsta hugg hela tiden. Lukas använder nästan aldrig napp längre, bara när han ska sova, är VÄLDIGT trött eller har ramlat och slagit sig illa. Men nu dessa dagar har den använts flitigt. Lite för flitigt. Men vad ska man göra? Det är hans tröst, då är det klart han ska ha den. Men fortsätter han så här så får jag fasen kontakta en läkare. Han är jätte gnällig, jätte trött JÄMT & har ingen vidare aptit på maten. Jag hoppas verkligen att detta bara en är fas han går igenom. Jag hatar att se honom sån här, det gör ont i mig när han är så ledsen jämt. Jag vill ha tillbaka min glada lilla pojke. Han som skrattar bara man gör en grimas. Nu får man hålla på i flera minuter för att ens få honom att le. Jaja, jag hoppas verkligen att det går över snart.

Jag kom på för en liten stund sen... JONAS & MADDE! Vi skulle ha träffats idag. Eller vi preliminärbokade det typ. Men det har inte alls funnits i mina tankar idag överhuvudtaget. Får man skylla på att man är trött i huvudet efter en dag med en grinig unge...? Usch, hörrni!!! Nu måste vi ta tag i det här med att ses. Det här funkar ju inte!!! :D

Så istället ikväll blev det grillning hos Carros mamma, som är på semester. Dom är lite husvakt, så vi passade på att grilla där. Blev så gott så. Är fortfarande megamätt. Barnen fick korv & lite pommes. Lukas tycker dock inte om pommes längre, varför vet jag inte. Han älskade det förut. Men dte är mer intressantare med mamma & pappas potatissallad. Visst får han smaka, men jag vill inte ge för mkt heller då jag tycker det är lite starkt och jag är för att han ska få ont i magen. Nää, så han smäller i sig all korv, ett par pommes som högst och några skedar med potatissallad. Unge! Han är inte alls rolig med maten just nu. Lunchen får vi nästan tvinga i honom. De första tuggorna går bra, men resten får man trilskas med.

Känns som jag har klagat lite väl mkt på Lukas nu. Klart jag älskar honom mest av allt, oavsett humör. Men just nu är han sååå jobbig, han har aldrig vart så här förut. Mammas lilla plutt, bli bättre nu!!!

Joo, föresten. Vet ni vad han har som "gossedjur"? En sån där som man typ hänger i bilbarnstolen, en sån där triangel med en liten liten kossa hängades i. Den kan han inte leva utan!!! Han har säkert 20 andra mjukisdjur i sängen, men nej, denna ska han bara ha. Han sover med den, gosar med, han gör fan allt med den. Försökte idag med ett annat liknande gossedjur fast utan där plasttriangelgrejen. Åhh jäklar vad arg han blev på mig. Han dumförklarade mig med sin blick. Ja, barn dom är allt för roliga ibland. Ska lägga in en bild på nallen nån dag så får ni, ni kommer skratta.

Helgen

Jaa, vad ska man göra då? Imorron kommer iaf mamma och några till och firar Daniel i efterskott. Mamma jobbade förra helgen, så dom kunde inte komma då. Blir trevligt att träffa dom iaf. Idag vid 14 ska vi in och fotografera Lukas. Det är en liten försenad 1-årsfotografering. När han nyligen hade fyllt år så hade han massa med fula blåmärken i ansiktet, visst att dom har ngt märke här och där, men han såg verkligen för jävlig ut. Nu har ett par röda märken i ansiktet och liten liten sårskorpa efter hans jack i ögonbrynet. Vet inte hur dom göra? Retuscherar dom fotona om man vill de? För de röda märkena han har i ansiktet är inte så fina. Det ser ut som utslag. Vet inte vad det är för ngt. Jaja, det blir nog säkert bra. Bara han är på bra humör då, för det är han inte nu. Han har gnällt heeeela morronen, lite småjobbigt så där. Men han har så mkt tänder som kommer så jag förstår honom.

Nehe, dags för lite lunch för lille man. Hon kommer nog inte vilja äta, men man måste ju försöka...


Lindesberg

Ser ut som det blir fint väder idag. Det gör ju defenitivt inget. Det är ju in ofta man ser solen längre. Skitväder. Jaja, kika lite på vädret på Tv4 förut och dom sa att det faktiskt skulle bli varmt imorron och på fredag, MEN sen skulle dte bli regn i helgen igen. Ovanligt... Men ska vara glad för den sol man får. Längtar faktiskt efter det riktiga höstvädret nu. Så skönt att gå ut en kall höstdag med massa bylsiga kläder.

Idag runt 14 drar vi oss till Linde. Vi ska till Malin & Emil, dom bjuder på mat. Gott!!! Det var verkligen jätte länge sen vi verkligen sågs. Dom var här en liten stund när Lukas fyllde, men annars har vi inte setts sen innan Lukas föddes tror jag. Jag & Malin gick på gymnasiet tillsammans, vi hade så jävla roligt tillsammans! Utan oss hade Livsmedelsprogrammet varit tråkigt. :D Det ska iaf bli riktigt roligt att träffa dom igen. Tur att det är fint väder idag också så Lukas kan springa ute i deras gigantiska trädgård. Måste försöka komma ihåg kameran. Malin är för bra med barn så jag måste ju ha lite roliga & fina bilder på dom.

Nähä, om man kanske skulle få lite liv i pappan i huset. Han sover som en stock medan jag & Lukas har varit vakna sen 07.20. Så lite sovmorgon fick man iaf.

Just de...

Idag fick vi hem papprena på att vi är godkända att gifta oss. Kuvertet var från Skatteverket och jag trodde det var en bekräftelse på att jag hade betalat skatten och så. Men så var inte fallet. I kuvertet låg papper där hinderprövningen var godkänd samt att efternamnsändringen är inskriven. Den ändras ju först när vigselförättaren har skickat in papper om att vigseln är genomförd.

Lukas sover sen en stund. Han har har varit på riktigt toppenhumör här på kvällen och ville inte riktigt gå och sova. Lurades att han inte ville ha vällingen... Hihi. Men sen efter att vi hade tjatat lite om den så ställde han sig vid diskbänken och visade att han ville ha. Så himla roligt att han förstår så mkt. Säger man:

Ska vi byta blöja? - han springer direkt till toaletten
Är du trött? - Är han det så springer han först och sätter sig där napparna finns och sedan går han till sängen.
Vill du ha mat/vatten? - Han ställer sig vid diskbänken och pekar uppåt mot skåpet. (tallrikar och flaskor finns precis över diskbänken)
Ska vi gå ut? - Han RUSAR till grinden.
Har du bajsat? - Han drar upp tröjan och rynkar lite på näsan oavsett om han gjort det eller inte. :D

Jaa, det var bara en del av det han kan och förstår. Men det där med talet är väl inte riktigt hans grej kanske. Men det gör inget, så länge han visar vad han vill och att han visar att han förstår så skiter jag i om han kan prata eller inte. Vi förstår ju honom, och det är ju det viktigaste. Talet kommer det också, oavsett om det är nu eller om ett par år.

Nu ska det bli lite filmmys med älsklingen. :)

Frisk som en nötkärna

Jaa, det är vad Lukas har lyckats bli nu... för en stund iaf... Vi var på återbesök idag på Barnkliniken. Snabbstickan på urinet var negativ och så. Dom har skickat en odling också men den behövde vi nog inte oroa oss för sa dom. Skönt de iaf. Men jag har på känn att Lukas inte kommer vara frisk så himla länge till. Kanske är dags för en magsjuka snart? Det är ju ändå mer än 4 månader sen sist. Jaa, jag vet att jag är negativ. Men med min älskade sons immunförsvar så kan man inte vara annat.

Helgen har faktiskt gått rätt så fort. Vi har inte gjort så mkt. Igår firade vi Daniel och hans syster. Dom slog ihop sina kalas då det bara är 5 dagar imellan dom. Plus några år då, men ni förstår vad jag menar. :D Vi brukar göra så även när jag & Daniels pappa fyller. Jag fyller den 5 oktober och han den 4:e så. Blir så mkt kalasande annars. Daniel blev nöjd över sin present iaf, han fick en borr/skruvdragare. Min idé. :D Han gnäller jämt så när vi ska skruva i saker och när vi ska ha upp saker så gnäller han över att han måste åka och låna borr hos sin pappa. Så nu har han en alldeles egen. Vi ska bara köpa bits (?), det var bara med en till borren.

Ikväll/snart ska jag till Carro. Hon skulle bjuda på lite mat då hon är själv. Pappa Oscar & Nelia var inne i stan och gjorde ngt. Lite mat tackar man ju inte nej till. :P Daniel & Lukas ska äta här nu, makaroner & köttbullar. Luktar för jävla gott, jag är skithungrig.

Nää, dags att göra sig i ordning, Carro kommer snart.

Alldeles själv

Och jag hatar det! Jag vill ha MIN Daniel bredvid mig NU!!! Ligger här i sängen alldels ensammen... Inge kul alls.

Vill tacka Madde för den ybberfina designen. Blev mkt fint!!!

Dagen har varit väääldigt lång. Var ju och käka lunch med Ida & Susanne + barnen. Vi gick till Maestro och åt massa god mat. Lukas var dock inte på sitt bästa humör, som vanligt. Han somnade i vagnen på vägen ner när jag skulle möta dom men vaknade efter typ 10 min igen, så han var verkligen supertrött. Jag fick gå efter bara ngn timme. Skittråkigt, men vad ska man göra. Carro & barnen mötte upp mig på torget. Jag hade tänkt att gå hem med Lukas och lägga honom, men vi bestämde oss för att ta oss en långpromenad. Jäklar, trodde alldrig att det skulle ta slut. Var säkert ute och gick i 1½ timme. Vi gick rätt så sakta också för att barnen skulle få sova länge. Pyttsan. Nelia vakna efter ca 30 min tätt följt av Lukas som vakna efter ca 40 min. Det är vad dom har sovit idag. Tror ni dom var jobbiga nu på kvällen? Näääjdå. Shiiit, kan ju säga att jag & Carro var helt FÄRDIGA när barnen att lagt sig. För Carro & barnen var här hela kvällen. Vi gjorde lite mat och så fick barnen duscha tillsammans så dom skulle ha ngt att göra. Men det passade ju inte Herr Lukas. Han duscha i kanske 5 min sen ville han upp. Jaja, sen sprang dom runt här en stund innan det blev sovdags. Kan ju säga att dom hittade på många hyss under de 3 h de var vakna. Typ alla leksaker var utrivna, dom stod på fönsterbrädet i Lukas rum och bankade på fönstren (har väldigt låga fönsterbräden) tog grejer som dom inte fick, slogs m.m. Tänk att så små barn har så mkt energi och kan hitta på så mkt saker... Det är för mig ett under!

Dagen var väl bra annars. Har dock känt mig lite konstig i kroppen idag. Satte mig i fotöljen en stund tidigare idag och då kändes det tyo som att kroppen bara slutade fungera. All ork bara försvann puts väck. Efter det fick jag huvudvärk och var allmänt seg. Var kanske promenaden som tog ut sin rätt. :P

Nähä, kanske skulle ta och sova lite. Tror att min otroligt älskade son kommer vakna tidigt imorron. Men det gör inget, desto mer mystid blir det. <3


Strax...

...så ska jag hoppa in i duschen, sen vid 12 så blir det lunch med Susanne & Ida + barnen. Vi ska gå till gamla Spisen där dom tydligen har öppnat ngt nytt. Blir nog bra de där. Synd att Lukas är på lika dåligt humör idag bara... Men dte kanske gå över snart... Nää, nu kallar duschen. Får nog skynda mig lite.

Strax...

...ska jag gå och sova. Har varit supertrött hela dagen verkligen. Skitjobbigt. Lukas har varit lika trött som mig tror jag. Han har varit på riktigt kasst humör och har bara velat sitta uppe. Han är rätt så självständig annars och sitter mkt inne på sitt rum och pysslar/river ut varena leksak han har.  Men idag har han bara gnällt. Vi får inte borsta tänderna på honom heller, vi får tvångshålla honom för att kunna ta bort det värsta iaf. Det brukar gå kalasbra annars. Han gapar så fint i vanliga fall och slickar i sig all tandkräm. :D Kände lite i munnan på honom. Hela tandköttet där nere är alldeles svullet. Kanske därför han är lite kinkig? Man vet ju själv hur det är att ha tandvärk typ. Jaja, det lär väl gå över snart. Han har sovit hela kvällen idag, till skillnad mot igår. Längtar så tills han vaknar så jag får pussa på honom. Eller jaa, han pussar så gärna frivilligt!!! :D Jättemysigt med saliv runt hela munnen, hihi.

Vi var in till stan idag, i spöregnet. Behöver jag säga att jag hade en mindre sjö i mina skor? Shit, vad blöta vi blev. Men nu är klänningen beställd och kommer att sys upp när min bröllopsklänning har kommit. Blev lite osäker på färgerna ett tag. Den färgen som är på min klänning och tärnklänningen är samma. Men det är liksom inte riktigt vinrött. Det skimmrar mellan lila/vinrött. Den är verkligen jättefin, men jag hade tänkt mig en helt annan färg i huvudet. Men det blir säkert skitbra i slutändan.

Imorron åker  Daniel och ett par till ut i skogen för att campa... Miffon... Jag absolut HATAR att sova själv. Så jag lär nog inte få mkt sömn...

Trött...

Uaa, idag är jag riktigt trött. Lukas vakna 07.00 imorse. :S Vi har blivit bortskämda de senaste 2-3 veckorna då han har sovit till ca kl 08.00-09.00. Men jag förstod dock att han skulle vakna tidigt idag då han inte hade ngn rolig kväll igår. Han somnade som vanligt 19.30 men vaknade en timme senare och bara skrek. Det höll säkert på i 2 h. Gissar på tänderna då han dreglade väldigt mkt då han var uppe. Jaja, idag verkar han må bra iaf. Han sov en timme här på förmiddagen nu. Han var himlans trött efter att ha fått sprungit av sig lite. Blir lite fel med sovtiderna idag, men det skiter jag i. En trött unge är ingen rolig unge. :P

Carro med familj var här igår kväll. Vi åt tacos och kika lite film. Barnen gjorde massa hyss som vanligt. Jaa, inte Victor då... ;) Var en mkt trevlig kväll iaf. Vi har inte träffats så mkt så sistone av ngn konstig anledning. Men men, idag blir det mer. Jag, Carro & Victor ska in till stan och välja ut en tärnklänning till Carro. Bäst att fixa det nu, det är ju trots allt mindre än 3 månader (!!!) kvar till bröllopet så. Hade tänkt att vi skulle hyra den på Brudspecialisten, men nu har jag fått nyss om ett ställe som heter White Night som jag tänkte vi kunde titta in på. Dom har tydligen mkt fina klänningar och så där inne. Daniel ska vara hemma med Lukas. Tror dom skulle hem till Oscar & Cornelia och busa där.

Nää, nu är det dags för lite frukost. Magen kurrar för fullt. 

Sega dag

Här sitter jag och latar mig framför datorn, Daniel dammsuger och Lukas sover middag... Vad fasen ska man göra idag?! Jag är riktigt uttråkad. När Lukas vaknar ska han äta en väldigt sen lunch och sen hade jag tänkt att vi skulle gå till en lekpark... Men det blir alltid samma tråkiga lekpark. Varken jag eller Daniel har så bra lokalkännedom i Kumla. Men men, man kan ju ta sig en riktig långpromenad så kanske man hittar ngt på vägen.

Vi hade tänkt att åka till Lek & Buslandet idag, men eftersom Lukas ögon inte är riktigt bra än, så vill jag inte riskera att det blir värre eller att han smittar ngn. Idag så det ännu bättre ut än igår, men han är fortfarande lite svullen.

Funderar på att göra om designen på bloggen. Jag är så trött på den jag har nu. Funderar på att byta till ngn vanlig så länge tills jag är färdig med den andra. För jag antar att det inte finns ngn som vill hjälpa mig...?

Födelsedagsbarnet

Grattis världens bästa pappa/älskling/fästman/snart blivande man! 26 år idag. Hihi, inte långt kvar till 30... :D

Idag blir det en väldigt soft dag tror jag. Lukas ska strax äta lite lunch sen är det sovtime för honom. Tror att vi ska slänga på honom regnkläder sen och gå ut i det härliga sommarvädret... :S Men men, han skiter ju i dom det regnar eller inte så. Vill dock inte gå ut om det blåser, för han har ju fått ögonfluss, så kanske är bäst att hålla honom borta från blåsten iaf. Idag ser det dock bättre ut. Det konstiga är att det inte har varat ngt, utan han är bara väldigt röd och kliar sig mkt i ögonen. Men idag när han vakna såg det jätte fint ut. Men fotograferingen får vi nog avboka. Såret i ögonbrynet ser jätte fint ut, men han är svullen och så runt ögonen och dte blir ju kanske inte så vackert på bild.

Imorse när Lukas vaknade så gick vi ner till affären för att köpa lite god frukost och en liten present till födelsedagsbarnet. Vi har sagt att vi inte ska köpa ngt till varandra i år, det är bättre att lägga dom pengarna på bröllopet. Men ngt litet var jag tvungen att köpa. Så det blev en jättefint burk med massa godis i. Sånt godis som jag vet att han älskar. Sen så la jag i 2 Tialotter och 2 Trisslotter. Han blev väldigt glad och överasskad tror jag. Tror nog att han trodde att det var en blomma då det var inslaget så. :D Sen så åt vi en mysig frukost tillsammans med rostat bröd, ost, marmelad, o´boy & jucie. Mätta och belåtna blev vi alla 3.

Nää, nu vill Lukas leka här, bäst att lyda. :)



Världens finaste pojkar

Helgen över

Jaa, idag var det måndag, IGEN. Tycker veckorna går så fruktansvärt fort. Hinner inte med alls. Daniel har semester nu i 2 veckor. Hehe, får se hur det går. Vi börjar redan gå varandra på nerverna. Nejdå, så illa är det väl inte. Men både jag & Daniel blir så rastlösa fort. Blir vi det tillsammans så blir det ofta att vi blir irreterade på varandra. Det går oftast över fort för jag vill inte hålla på och tjaffsa inför Lukas allt för mkt. Nää, men det ska nog gå bra.

I fredags var vi ju i Katrineholm. Det var väl... okej. På förfesten var det jätte trevligt, förutom att Emelie var tvungen att gå hem då hon mådde dåligt. Varför hon gjorde de fick vi reda på dagen efter... :D Iaf, öltältet och allt det ute hade jag kunnat skippa. Hur bra än Lukas hade det (jag vet ju att han har det ypperligt hos farmor & farfar) så gjorde jag inget annat än att tänka på honom. Just det att det var så långt hem om han var ledsen, eller om han blev sjuk m.m. Så jag drack mina 5 cider, slutade dricka vid 22.30 ca. Sen drack jag inget mer ute. 5 cider brukar jag annars bli lite "rund under fötterna" av, men inte nu. Jag kände knappt inget. Det berodde nog på att jag inte kunde slappna av ordentligt. Jaja, kvällen var mycket trevlig iaf. Det var roligt att få umgås med mamma, syster, moster m.fl på ett annat sett än alla dessa fikastunder man har. :P Mkt hände under fredagen och lördagen också. Systers kille blev tagen av polisen för att han hade försvarat sin kompis och sagt till dom att han inte hade gjort ngt. Då blev han tagen för "aggresivt beteende". Idioter till poliser säger jag bara. Han fick sitta i fyllecell till tidigt på morgonen. Strax innan vi ska åka hem så ringer Emelie mamma, hon har ramlat... Hon har sjukdomen MS som visar sig då och då. Vad jag har fattat för så sätter det sig i benen och benen lyder inte riktigt ibland. Iaf, hon hade ju Emelie son hemma hos sig så dom sprang dit (hela en port bort :D:). Hon hade så ont så hon inte kunde röa sig och bara sa ajajaj. I vilket fall så kom ambulansen och hämta henne, Emelie följde så klart med. Det visade sig att lårbenshalsen var av. AJ säger jag bara. Gud vad ont det måste ha gjort...

Väl hemma så dumpade vi av lite grejer innan vi åkte för att hämta Lukas som för övrigt hade sovit till 10.45!!!!!!! Så länge får han absolut inte sova hemma. Senaste 09.00 annars blir dagen helt tokig. Men han hade somnat väldigt sent kvällen innan. Han hade helt enkelt inte vela sova och inte velat ha ngn välling, varken på kvällen eller på morgonen. Tror det berodde på att han inte var hemma, för här på kvällen sen drack han upp hela flaskan så. Det hade iaf gått jätte bra förutom knölet på kvällen. Men han är ju likadan hemma så. Farfar var lite trött på barn tror jag. :D

Annars har vi bara tagit det lugnt. Var en sväng igen till farmor & farfar för att Lukas skulle få bada lite. Nu skrek han iaf inte när vi satte ner honom i bassängen. Men att sitta på rumpan gick inte. Det var alldeles för läskigt. Undrar lite vad det är han är rädd för. Jag tror att han tycker det är för kallt, för här hemma sin badbalja är han ett riktigt blötdjur och skvätter och grejar. Jaja, får hoppas att det är bättre till nästa sommar. Han badade ju benen iaf och lekte med sina leksaker i bassängen, det är framsteg iaf.

Lukas nya ord - usch, den.

Nää, dags för film.

Första gången

Vilken värme det är idag. Man blir alldeles mör i huvudet av att vara ute en stund. Jag känner att jag kanske skulle behöva vila en stund för att orka med kvällen, men det hinns inte. Jag måste packa och greja till Lukas. Han ska sova borta för allra första gången. Han ska vara hos sin farmor & farfar från 17.00 typ till imorron vid lunch. Usch, det känns inte lätt kan jag säga. Jag vet ju att han har dte bra där. Han stormtrivs där och älskar att springa i deras trädgård. Men det är kvällen som oroar mig. Han är inte så rolig just nu på kvällarna. Han vaknar många ggr och är helt hysterisk. Det är inte mkt så som hjälper förutom att ta upp honom. Ibland kan vi få ta upp honom säkert 10 ggr, pussa & krama på honom och sen lägga honom igen för att han sen ska vakna 10 min senare igen. Härom kvällen höll vi på så till kl 23 ca. Vet inte riktigt vad det kan vara, för han är ju tyst när han får komma upp. Ont? Bortskämd? Jaja, hoppas det går bra för dom ikväll med honom. Jag är ett samtal bort annars. Skjuts går alltid att ordna ifall att.

Jag & Daniel ska till Katrineholm ikväll och dricka lite uschtigt. Det blir väldigt lugnt då jag vill hem tidigt imorron. Vi ska gå till öltältet som är uppställt mitt torget. Det är Katrineholmsveckan och då brukar dom ha sånt. Så det blir ett par kompisar, mamma, syrran & moster. Blir nog säkert trevligt. Var till Bolaget förut och skulle köpa ett par cider. När jag hade plockat färdigt så var jag på väg fram till kassan... Viiiisst faan, jag har inget körkort. Jag tappade det i tisdags när Lukas slet åt sig min plånbok. Han fick liksom tag i korten när han fick tag på den så en del kort åkte ur. Jag trodde att jag fick upp alla men tydligen tappade jag körkortet. Så vi får väl se om jag ens komme rin ikväll. Har ju mammsen med mig annars. :P I vilket fall, jag våga inte chansa på Bolaget. Ibland har jag sluppit visa leg och ibland har jag varit tvungen till det. lite pinsamt om jag kommer fram där och inte har leg liksom. Så jag la tillbaka allt och gick därifrån, Daniel får åka ner sen istället.

Nää, ska nog vila ögonen 20 min här innan Daniel kommer hem.

Ploppar tänder!

Jaa, fy sjutton vad det kommer tänder på Lukas nu. Han har fått 2 kindtänder där uppe och 3 där nere. Var kommer alla ifrån? Jag får tacka Camilla för att jag ens har märkt att dom har kommit. Hon hade känt dom på sin son när hon skulle plocka ur ngt ur munnen på honom. Så när jag läste det så tänkte jag att jag också skulle känna. Det var i måndags tror jag... Då kände jag den där uppe. I tisdags hade den på andra sidan där uppe kommit fram. Dom längst ner... Han har alltså fått en tand längst bak. Jag trodde inte att dom fick dom nu? Mamma sa att dom visst kan få det. Det är jätte svårt att se men det är väldigt vasst. Jag tvekar...? Jag vill ju hålla lite koll på när dom kommer då jag skriver upp alla tänder och när dom kommer i hans bok. Jaja, sen så är det 2 andra kindtänder som kommit där nere, 1 på vardera sida. Så nu har han 11 tänder. Uj, kommer ju vara alldeles fullt där inne snart. Kanske är däför kvällarna är lite mindre roliga. :P

Vilken varm dag det har varit! När vi steg 07.30 imorse så var det redan 18 grader ute och inte ett moln på himmlen. Åh, härligt tänkte jag. Så jag slängde Lukas i badet så att vi skulle komma ut snabbt. Haha, så snabbt gick det inte. Tror vi gick hemifrån 10.30 ca. Vi möte upp Carro & barnen och gick till lekparken en stund. Sen blev det en sväng till Carros mammas jobb för vi upptäckte en fästing bakom Nelias öra och ingen av oss våga ta bort den så det fick Carros mamma göra. Efter det gick vi till Maxi en sväng och sedan hem. Lukas har bara sovit ca 30 min i vagnen så jag förösker få honom att sova nu, utan goda resultat tyvärr.

Ikväll blir det taco, MUMMA! Daniel kommer hem lite senare. Han skulle få hjälp av en arbetskamrat att fixa ett baklyse som är glapp. Tror aldrig vår bil är hel.

Nää, kika lite Tv och vila lite. Är verkligen megatrött idag.

Extremt klantig och sämst immunförsvar?

Det är min son det! Och älskar honom mer än livet gör jag också. <3

Jag & Carro var ut och gick i det sköna kvällsvädret igår kväll. Vi gick och prata lite om barnen och så. Då sa jag att det har varit så skönt för det är typ 3 månader sen Lukas var dålig sist. Så skulle jag aldrig ha sagt...

När vi kommer in på Maxi för lite kvällshopping så ringer Daniel och låter lite stressad. Happ, magsjuka tänker jag. Det är bara då han har ringt och låtit så där. Men icke. Han ringde för att Lukas kissade blod... Han hade tydligen PRESSAT fram typ 2 droppar som var väldigt röda medan han var blöjfri. Då hade han även blivit ledsen så Daniel tog det som ett tecken att det gjorde ont. Jag älgade hem fort som fasiken och ringde sjukvårdsrådgivingen. Dom fråga lite hur han mådde och sådär. Jag fråga Daniel lite under tiden och Daniel tyckte han kändes varm. Dom där tyckte vi skulle åka in till barnakuten just för att han inte är så gammal och för att han hade feber. Så vi plocka på oss kläder och åkte iväg. Ooooch så blev sittandes ännu en gång på barnakuten. Vi blev skickade fram och tillbaka till olika avdelningar, mkt väntetid m.m. Jag måste ju bara nämna - vi hade en UNDERBAR sköterska. Hon var ltie äldre och riktigt rar. Hon berömde Lukas jätte mkt hela tiden (han sa för övrigt inte ord, rörde inte en fena när dom klämde, stack honom ifingret m.m). När vi skulle till dom olika rummen så tog hon Lukas i handen och gick med honom hela vägen. På vägen så prata hon med honom hela tiden. När hon träffa på andra sköterskor så sa hon att det var hennes kompis. Hon sa också att Lukas var det snällaste & raraste barn hon hade träffat på hela dagen! Sen om hon säger så till alla rör mig inte i ryggen. :D Iaf. Dom hitta inget fel just. Han hade feber och vita & röda blodkroppar i urinet. Dom misstänkte UVI, men var väl inte helt säkra pga att alla prover var bra. (förutom urinet då). Vi fick en ny tid till idag. Vi var hemma igen strax efter 01.00. Då hade Lukas varit vaken sen 20.45. Trött var han, men gud vilket bra hurmör han var på hela tiden. Mammas lilla hjälte.

Vi fick komma in idag igen kl 14. Där togs mer eller mindre samma prover som igår. Allt var oförändrat. Läkaren berättade att UVI hos pojkar är rätt så ovanligt. Haha, tänkte jag. Inte hos Lukas. Han har ju Sveriges sämsta immunförvar så... Han skrev ut penicilin för 5 dagar. Lagom till vi skulle gå händer det klantigaste Lukas kan ha gjort tror jag. Han snubblar/halkar på en pusselbit, faller framåt rakt på en hink med vass kant och får världens jack i ögonbrynet. Det var faan blod överallt. Det blev så illa så dom funderade på att sy men dom kom fram till sen att tejpa ordentligt och att det ska sitta i 5 dagar nu. Han inte så vacker för tillfället. Han har ett lila streck från näsbenet upp över hela ögonbrynet. Över hela ögonbrynet sitter en stor tejpbit. Ibland önskar jag att han hade väntat med att gå, då kanske han hade haft en bättre balans och lite mer koll på vad han gör. Så fotograferingstiden är bara att omboka till nästa vecka. Visst att man kan ha lite blåmärken och så men hur fint är det med värsta såret vid ögat liksom? Nää, får ta ngn tid ett par veckor framöver. Lukas mår bra nu iaf, ingen feber nu ikväll. Han har fått första dosen med penicilin så jag hoppas att han ska  vara återställd här till helgen iaf.

Jaa, just det. Från och med igår är jag återigen arbetslös, från att ha varit föräldraledig. Känns lite vemodigt. Jag hade gärna gått hemma med Lukas till vintern. Men tyvärr räckte inte mina dagar och jag har ingen lust att leva på vatten och bröd. :P Nää, men det går nog bra. Känns bara som att tiden har gått så fort. Min lilla plutt ska börja på dagis... Jag kan inte fatta att han är så stor redan. Men jag måste ju erkänna att allt är så mkt roligare nu. Han förstår ju nästan allt man säger till han. Myyys!

Stort TACK Carro & Oscar för lånet av bilen idag. Det var extremt mkt att slippa bussen.

Nää, dags för film.

Glömde en massa...


... som måste göras (läs föregående inlägg!!!)

* Beställa min vigselring
* Fixa hindersprövningen
* Fixa bordplacering

Typ det jag kommer på nu. Kom på massa mer inatt men nu står det helt stilla. :P

Svar till Therese:

Jag har tänkt på de där om bröllopsprogram. Jag vet inte om vi kommer att ha ngt sånt. Det är visseligen väldigt smart så alla vet var dom ska sitta. Men jag vill inte att det blir så himla avancerat då jag är helt själv och fixar allt. Jag måste hinna med mitt liv också. ;) Lokalen kommer att ses över här framöver. Jag har ett litet hum över hur det ser ut, men inte helt. Jag har rätt så bra kontakt med lokalägaren/kocken så det är ingen jätte brådska för tillfället. Vi har kommit överens om att jag ska höra av mig lite mer än en månad innan bröllopet och meddela antal gäster, diskutera lite saker och så.

Varför min mamma & jag är osams har inte med bröllopet att göra. Det har med hennes engagemang att göra i Lukas liv. :S

Nää, nu ska vår lilla familj ta oss en cykeltur. :)

Stressad!!!

Jag börjar känna mig stressad inför bröllopet. Det är ju bara 3 månader kvar! Det känns som det är såååå mkt att göra, så i veckan som kommer så ska jag ta tag i allt som går att göra nu.

To do:

* Köpa/beställa skor till mig
* Köpa/beställa håraccesoarer (pärlor)
* Kolla runt på brudbuketter
* Kolla på kläder till Lukas (köpas får det göras närmare bröllopet, tänk om han växer ur det liksom?)
* Köpa underkläder, måste få tag på en RIKTIGT bra axelbandslös BH
* Ringa kyrkan för bokning av musiker

Det är nog det jag ska fixa i veckan tror jag.

Sen är det allt detta kvar:

* Underkläder till bröllopsnatten (:D :D :D)
* Beställa brudbukett, tärnbukett och 2 st corsage (stavning.se?)
* Dubbelkolla med cateringföretaget
* Skjorta och slips till Daniel (kostym är inköpt)
* Hyra tärnklänning
* Boka tid för sminkning och make-up
* Beställa bröllopstårta
* Baka bullar och kakor (kan man ju göra en tag i förväg och frysa in... eller...?)

Det är typ det jag kommer på för tillfället. Säg till om det är ngn jätteviktig del som jag kan ha glömt, jag är trött så här på kvällskvisten... :P

Sen vill jag ha ALLA läsares åsikter. Vårat bröllop är rätt så jätte enkelt. Vi ska ju ha middagen på Kumlahotellet och dom står ju för all dukning och så. Nu till frågan: Hur viktigt är det med massa dekoration? Min åsikt har alltid varit att jag tycker det räcker med lite tända ljus och så, för jag vill inte att det blir för mkt. Funderar på att typ införskaffa servetter i temafärgen också. Men det är typ det jag har tänkt att göra. Är det snålt tycker ni? Jag vill inte att det ska bli för pråligt liksom. Jag vill ha det enkelt då hela bröllopet är det i sig.

Gud, jag börjar bli så nervös att jag börjar få magkatarr. Inge kul alls faktiskt. Sen är det ju detta med vikten som gör mig ännu mer stressad. Jag beställde klänningen i strl 38. Tänk om jag inte kommer i den? Jag är inte alls motiverad för att gå ner i vikt just nu. För att komma i 38 så måste jag går ner typ 3-4 kg till. Känns inte som det kommer att gå att fixa det inom 3 månader. Men den största rädslan... TÄNK om man blir magsjuk på dagen D. Vad fasiken gör man då? Ställer man in allt eller vad gör man? Shiiit, jag kommer vara sönderstressad innan dagen är kommen. Jag måste verkligen ha all hjälp man kan få, för just nu... känns det som jag står här helt själv... Skitjobbigt är det. Jag har ju Carro som hjälper mig. Men jag menar, hon har ju sin familj att ta hand om. Jag skulle vilja ha hjälp av MIN familj, ex mamma. Men just nu ser det inte så ljust ut på den fronten. Vi är lite osams tyvärr...

Nää, nu måste jag gå och lägga mig innan mina nerver hoppar ur kroppen på mig...

RSS 2.0