Huvudvärk

Jag vaknade upp med huvudvärk. Det är ju himla kul att börja sin dag med något sådant. Och den höll verkligen i sig. Så när Lukas skulle sova middag (kl 10.. ) var det bara för mig att gå och lägga mig igen. När jag vaknade sen igen så var det ngt bättre men jag kan fortfarande inte böja mig ner utan att det bankar som fasen. Usch, så jobbigt.

Idag blev det en fika på Sveas med Sara med Evelina och Camilla med Felix. Var trevligt. Vi tog det istället för att gå till Babycafét. Det var upplevelsegudtjänst i kyrkan idag, och vi kände väl att det kanske inte var vår grej riktigt. Det blev ett wienerbröd och en Trocadero för min del. För Lukas del blev det en flaska ersättning. ;)

I förrgår så köpte jag ett par burkar barnmat som var från 5 månader. Dom innehåller ju lite mer ingredienser än vad 4-månadersmaten gör. I tisdags fick han smaka pasta & kyckling. Ingen hit! Rysningar och kväljningar med jämna mellanrum. Idag fick han smaka Biff Stroganoff. Första skedarna gick bra, men sen var det likadant igen. Får hoppas att han vänjer sig vid smaken. Jag brukar ju vanligtvis göra maten själv, jag ville bara testa hur han tyckte att det var. Potatis vet jag redan att han inte tycker om, han verkligen avskyr de. Hehe, tänk att dom kan ogilla vissa maträtter redan.

För övrigt så händet det inte så mkt. Lukas far runt i sin gåstol medan jag går och pysslar här hemma. Umgås också med Carro, iaf minst 3 dagar i veckan. Vi hjälper varandra med barnpassning när det är tvättdags, rätt skönt. Imorron är det tvättdags för mig. Har hur mkt som helst, Lukas fick så mkt kläder i helgen, så nu har han så han klarar sig. Skönt det iaf...

Nää, nu ska jag gå och borsta tänderna och gå och lägga mig!

(Grattis Emelie och Johan till förlovningen!)



Härjar i sin gåstol




Leker för fulla muggar

Dop

I helgen har det varit dop för Lukas. Han var jätte duktig under hela dagen. Var dock väldigt trött. Men det förstår jag, så myket nytt folk som han träffa på så. Mer än halva min släkt + några från Daniels släkt hade aldrig träffat Lukas, så det blev första gången igår. Alla tyckte så klart att han var helt underbar. ;)

Helgen började med att jag hämtade mamma och syster, som för övrigt var Lukas gudmor, i Katrineholm i fredags. Här hemma dumpade jag av dom och så fick mamma passa Lukas medan jag, syster och Daniel åkte iväg för att storhandla. Mkt blev det, fick knappt plats i skuffen. Sen när vi kom hem var det bara att pallra sig iväg för att prata med prästen, jag och min syster alltså. Vi pratade om MITT och min systers dop som skulle ske på lördagen. Det är ju så att faddrarna måste tydligen vara döpta, och det är inte min syster. Men eftersom min syster väldigt gärna ville vara fadder så gick hon med på att döpa sig. Och för att hon inte skulle känna sig så ensammen så gick jag med på att döpa mig. Bara för hennes skull, så det blev ett litet syskondop. Fredagkvällen bjöd på tacos och myskväll med film.

På lördagen var vi först iväg till Marieberg för syster och mamma skulle shoppa lite kläder till Lukas dop. Lukas var hemma med sin pappa, skönare för honom. Tror vi gick där i över 3 timmar, var helt slut efter det. Hittade ett par skitsöta skor åt Lukas, men när jag kommer hem så är dom för små. Dom gick PRECIS på på fötterna och då fick jag verkligen pressa. En stund efter att vi hade kommit hem var det dags att åka iväg för mitt och min systers dop. Det gick mkt snabbt, det var över på 10 min tror jag. Känner mig så kristen nu... NOT! På kvällen blev det bullbak och även en film efter de.

På söndagmorgonen blev ajg växkt av en virrig mamma. Hon kom in och skrek att klockan var 09.20! Jag tittade på klockan bredvaid Daniel som vi inte hade ställt om än och den var bara 08.20. Tog ett tag för mig, men sen kom jag på: "Va?! Hon är ju bara 07.20!" Haha, då har mamma av misstag ställt fram klockan istället för bakåt. Virrhöna, men jag älskar henne iaf. ;) Upp, göra sig iordning för att sedan ge sig iväg för att duka i församlingshemmet. Dopet började sedan 12.30. Det var 2 barn till som döptes, men det gick rätt fort iaf. Tog ca 40 min tror jag.  Efter dopet bjöds det på en helt vanlig fika med tårta. Vi blev ca 45 pers med barn så vi var några st. Det blev en väldigt lyckad dag med mkt fina presenter till min lilla solstråle. På kvällen var både jag och Daniel helt slut så vi beställde varsin pizza och slappade framför Tvn. Lukas var också extremt trött, så han sov sig igenom nästan hela kvällen.

Nu ska jag äta frukost. Här kommer bilderna också...


                          
Precis börjat                             Faddrar + Vi                               Vattendags

                 
Dopet är över                            En av tårtorna                            En trött Lukas

                                         
Morfar och Lukas                     Lukas i klänningen                 Världens finaste Lukas

Sjuk unge

Usch, igår var ingen rolig dag. Dagen började som vanligt, Lukas var på toppen humör. Han åt som vanligt vid 12.30 där omkring. Han åt potatis med palsternacka och päron/hallon till dessert. Efter maten var det dags att traska till Babycafét. När vi väl kom dit så var Lukas lite gnällig. Ville inte alls ligga på golvet under babygymet som han annars brukar tycka är kul. Så han satt i mitt knä men efter ett tag var inte det heller kul. Han blev riktigt gnällig och bara var ledsen. Så jag tänkte om han fortfarande var lite hungrig. Så jag gick och gjorde iordning en flaska till honom. Han sög i sig den, men lite gnäll kom det under tiden. Sen så somna han i famnen på mig. Sen helt plötsligt, efter kanske 2min efter maten, så kom ALLT upp igen, trodde jag iaf. Det var kräk överallt. På honom och på mig. Sen efter den kräken var han jätte glad och pigg. Jaja, tänkte jag. Det var väl bara det som behövdes då och så bytte jag om på honom. Så han låg i en soffa bredvid mig och jollra. Sen hör jag hur det bubblar till från honom, ca 20 min efter den första spyan. Då kommer det ännu mera! Och det bara kom och kom. Stackarn höll ju nästan på att kvävas av alla spyor. Så det var bara att vända upp och ner på honom så han fick ut allt. Hela soffan var nerkräkt. Så det vara bara att snabba sig och kliva hem ifall att det skulle komma mer. Väl hemma så var han jätte trött, så han sov en timma i vår säng. Jag var så orolig så jag ringde Sjukvårdsrådgivningen. Dom sa att när han vakna så skulle jag försöka amma honom och inte ge honom ersättning. Skulle han bli värre så skulle vi åka in. När han vakna då så åt han lite från ett bröst sen ville han inte ha mer. Men han var pigg och glad iaf. Sen vid 18 blev han trött igen. Så då fick han lite ersättning, en mildare sådan. Han fick då bara i sig 50 ml. Sen sov han 45 min. När han vakna var han grinig precis hela tiden i stort sett. Så vid 20.30 så åt han sista gången, och då åt han bra. Och idag är han precis som vanligt. Undrar vad de kan ha varit för ngt...

Idag blir vi hemma, vågar inte göra ngt iafll det var ett magvirus. Man ska ju vara hemma 48 h efter senaste kräken. Vi ska bara gå ut och gå en sväng. Det skadar nog inte. Han är ju bra idag så.

Byebye




På väg ut.

Tidig morgon

Idag bestämde sig lille herrn för att gå upp redan vid 06.30. Jag var ju mindre pigg då kan jag ju säga. Men det var ju bara att pallra sig upp. Låg och drog oss i sängen till 07.00, sen så gick vi upp och jag klädde på Lukas kläder. Sen så låg han och busa i sitt babygym ett tag medan jag satt och försökte vakna till med "Vakna med The Vocie". Vid 08.00 blev han trött igen så då gick vi båda och la oss. Jag gick sen upp vid 09.00 igen och han 09.30.

Sen har vi busat och lekt lite. Han har hoppat i sin hoppgunga. Den är väldigt populär. Skuttar och hoppar som bara den. Han fick sitta i den medan jag duschade, och det var inga som helst problem. Senare idag blir det Babycafé. Carro kunde inte följa med idag, för hon är förkyld. (Krya på dig, gumman)

I helgen så fixade vi i Lukas rum, så nu sover han där inne. Funkar hur bra som helst, han sover faktiskt bättre där inne. Sover verkligen hela nätter. Han kan vakna ett par ggr på kvällen, men då är det bara för att han har tappat nappen. Inatt sov han helt mellan 00-06.30. Han somnade 20.30 igårkväll. Så jag klandrar honom inte om kände sig utvilad. ;) Vi har köpt en Babywatcher så vi ska höra honom för vi måste ju ha båda hans dörr och våran dörr stängd, för annars har vi massa katter överallt.

Nu ska jag gå och göra mig lite lunch medan han sover middag.




Kul i hoppgungan



Puss min ängel

Seg dag

Har precis gjort lite mat till Lukas. Blev 13 portioner. Skönt, slipper man tänka på det ett tag. Han är så duktig min lille son. Han gapar och vill bara ha mer när man matar honom. Han får ju en portion med pure och fruktpure vid 12 sen en portion med gröt på kvällningen. Och man märkar att han blir så mkt nöjdare med det än ersättning och bröstmjölk, för när han äter de så spyr han jämt så mkt. Verkar nästan som om magen vill ha lite mer fast föda. Men han måste ju ha ersättning/bröstmjölk också så. Fruktpuréerna är också väldigt populära. Det får han alltid efter maten och gröten. Som en liten efterrätt liksom.

Lukas bara växer och växer. Har fått börja lite smått med strl 68. Min stora kille! Satt och tittade på kort igår från när han var nyfödd. Jag kan bara inte fatta att han varit så liten pch pluttig. Dom här 4 månaderna har gått så otroligt fort! Och det händer ngt nytt varje vecka. Är så stolt över min lilla ängel så det finns inte... Älskar honom så extremt mkt. Kan verkligen inte beskriva det i ord...



  
MER!!!!




På väg ut. Så söt!

Tvättning

Idga har det tvättats. Det är ju helt otroligt vad mkt kläder ungen avverkar på en vecka!!! Carro var här och hjälpte mig att titta till Lukas medan jag sprang i tvättstugan. Monica var här en sväng också och bjöd på cola. ;) Annars har dagen mest varit lugn. En eloge till Carro som klara "Through Fire And Flames" på Medium på Guitar Hero. (Nejdå, vi är inte alls nördar.....) Vid 16 kom Daniel och det blev det matlagning. Ris, sås, kassler och grönsaker. Det var mumma de, har inte ätit kassler på jag vet inte hur länge. Nu så sover Lukas en stund och Daniel är i duschen, så nu har jag egen-tid.

Helgen har också varit rätt så lugn. Fredagskvällen tillbringades hemma hos Jonas & Madde. Blev film, snacks och en massa prat. Jag ska jua llrid göra bort mig på ngt vis, så jag skämdes skitmkt. Även fast dom tog det lättvindigt, men iaf. Lördagen tillbringades hela dagen hos svärföräldrarna. Där åts det mat och fikades. Vid 19-tiden gick vi hem och kikade på film med massa gottis (inte undra på att amn inte går ner i vikt...).

Igår så gick vi en riktigt långpromenad, var jätte fint väder och så. Mne det blev rätt så jobbigt efter ett tag, vi var ju trots allt ute och gick i 1½ timma. Var helt slut i korppen efter de. För vi gick ju inte särskilt sakta heller så. Kvällen blev lugn, även den med en film.

Nu ska jag gå och kika Tv.


                   
Lukas & pappa.                    Kikar upp på Tv:n.              Soffpotatisar

Förkyld...?

Sitter här och är hur täppt i näsan som helst. Mindre kul, men det finns ju inte så mkt att göra åt de, var faktiskt länge sen jag var de så.

Igår var jag hos tandläkaren. Fy faaan vad ont det gjorde. Hatar verkligen tandläkaren! Gick på fina 1010 kr, skitkul liksom! Och lika mkt går de på nästa gång... Får fan börja sköta tänderna så jag slipper dessa utgifter!

Lukas har börjat äta enbart mat till lunch nu. Alltså riktigt mat i form av pure. Han älskar det verkligen. Första skeden så grimaserar han alltid, men sen går det finfint. Favoriten hittills är nog morotspuren, den är verkligen populär. Synd är bara att han har börjat vakna vi 2 på nätterna, inte alls kul. För han är nästan otröstlig. Vet inte varför han vaknar, jobbigt är det iag. jag är ju liksom inte van att ha ett skrikigt barn på nätterna, jag har ju haft sån himla tur med honom, snällare unge får man ju leta efter. Visst, han har sina dåliga dagar han också, men i överlag så är han glad och så...

Idag är det fredag, älskling slutar tidigt. Skönt för honom, han är rätt så trött nu för tiden. Ska till Carro sen och hjälpa henne att passa Cornelia medan hon tvättar. Nu ska jag duscha! 

...

Igår brast det för mig... Tur att jag hade älsklingen bredvid mig. Mitt solsken i mörkret.

Såå trött

Var ute igår med mamma-gänget. Så kul som jag hade igår var länge sen jag hade. Och USCH vad onykter jag blev! Blev riktigt prutt. Men sen blev jag mer eller mindre nykter när vi stod i kön in till Zätas, för vi stod säkert där i 45 min för att det var så mkt folk. Kul hade jag iaf. Tack Carro, Hanna, Ida & Fanny för den roligaste kvällen på länge!

Idag så är det min födelsedag också. Jag är en stor kicka nu... ;) Mamma, moster, syster och kusin var här förut och fikade. Av dom fick jag blommor och en jätte fin röd vas. Av Daniels familj fick jag en SodaStream. Har länge velat haft en sån, men det har liksom inte blivit av att man har köpt de.

Nu ska vi snart iväg till McDonalds och käka lite mat, är fetmat-sugen idag. ;)

Äntligen fredag

Dagen har spenderats med Carro och Cornelia. Först hjälpte jag Carro att passa Cornelia medan hon sprang upp och ner i tvättstugan. Sedan blev det en tripp till Marieberg, vi och barnen bara. Jag var där i 2 h själv igår, men jag hittade inte ett skit. Mne idag så hittade jag ngt, med Carros hjälp. Det var hon som övertygade mig att köpa det linnet så. Hon köpte också ett jätte snyggt linne. Dom ska vi ha imorron när vi ska ut och slira.. Hehe, nejdå. Vi ska dricka lite och sedan ta en tripp till Zätas. Inte världens inneplace, men bartömning är de. Bådar ju inte gott... ;)

Håller på att sluta amma Lukas. Tycker det är skitjobbigt psykiskt. Han är ju min lilla bebis. Slutar jag amma så blir han ju stor helt plötsligt. Verkligen skitjobbigt. Men jag måste, han blir så arg jämt när det inte kommer så fort som han vill. Och det blir bara jobbigt för oss båda. Jag har ju ändå hållit på i 4 månader nu, så det är ju faktiskt ok. Ska försöka fortsätta amma morgon och kväll, OM inte det försvinne helt när jag drar ner. Så helgen nu när jag ska ut blir ett jätte bra tillfälle att sluta, får då kan jag verkligen inte amma förän tidigast kanske på söndagkväll. (Jaa, har planerat att dricka en del...) Får se hur de går, måste nog pumpa lite iaf, så jag inte åker på mjölkstockning. Satt och titta på honom ikväll nu när han åt och bara mös med tanken att han är min. Han kom för 4 månader sedan med jag kan fortfarande inte förstå att han är min. Jag har förstått att jag är mamma, men att han är min kan jag inte förstå. Han är alldeles för söt för de...

Mamma älskar dig, gubben. Mer än ord kan beskriva...


                   
         Busfrö                                  Mammas ängel                          Ovärderlig

Tågresan

Igår blev det en tripp till Katrineholm, som sagt. Tog tåget. Skulle jag inte ha gjort... Jag kom till plattformen 9.05, tåget SKULLE gå 9.23, så jag ville vara i god tid. När jag kommer dit så ser jag att tåget 3 är 3 minuter försenat. Ok, ingen big deal. Sen blev det ytterliggare en minut försenat. Shiit, tänkte jag. Vad jag kommer få stressa i Hallsberg för hinna med nästa tåg. Och sen blev det massa ytterliggare förseningar så jag ringde till SJ för att höra om det anslutande tåget skulle vänta på det här tåget i Hallsberg. Men det skulle det ju verkligen inte göra, för att dom på de tåget hade ju också tider att passa, så jag skulle snällt få vänta ca 2 h i Hallsberg. En riktig surkärring var de jag prata med!
Tåget kom iaf efter ett tag och jag frågade snällt en gubbe där på perongen som hjälpte mig upp med vagnen på tåget (han hjälpte mig även av i Katrineholm). När jag klev på tåget träffa jag på konduktören och hon sa att tåger i Hallsberg skulle invänta vårat tåg. Men hallå?! Jaja, skitbra tyckte jag! Fick visserligen springa till tåget I Hallsberg, men jag kom med det iaf. Väl där blev det först en mysstund med mormor för Lukas sen träffa jag Emelie och Kevin. Så söööt och såå liten. Kan inte fatta att Lukas har varit så liten! Åkte sen hem med ett dubbeldäckartåg. Där var de iaf lätt att ta sig på och så hämtade Daniel pss i Hallsberg. Lättast så... ;)

Idag blev det Babycafé som vanligt och hem till Fanny en sväng på födelsedagsfika, hon fyller 23 idag. Grattis gumman!

Nu ska jag gå och pussa Lukas go'natt sen är det läggdags för honom! 

RSS 2.0