Vikken seg dag!

Usch, vad den här dagen har gått sakta. Vi har verkligen inte gjort ett skit på hela dagen. Jag har visserligen inte mått så bra, men ändå. Lukas bättrade på sitt humör efter en att fått sovit lite grann. Han har varit väldigt trött idag, han kanske också håller på att bli sjuk? När Daniel kom så kände jag mig faktiskt pigg så någon sömn behövdes inte där. Vi gjorde hamburgare till middag. Hade ju varit jätte gott... Om man hade känt ngn smak. Det är det ända som irreterar mig. NÄSAN! Jag är täppt konstant eller också så rinner den. Usch, hoppas det lägger sig snart.

Lukas hade ingen bra läggning idag. Han fick välling som vanligt och efter att han hade sovit i ca 10 min så skrek han konstant i säkert 20 min. Sista gången vi var och stoppa in nappen så tvärslockna han...? Vet inte vad de är, kanske har lite ont  i magen eller i munnen? Who knows? Önskar att man kunde förstå vad dom vill eller vad som är fel.

Happ, imorron händer inte mkt. Skulle vilja umgås med ngn, men det verkar inte som om ngn är villig till de. :D Nejdå, har ju inte direkt frågat ngn. Tycker det är så jobbigt, det känns som om man pressar ngn till att umgås när man frågar. Vet inte varför jag känner så. Får väl ta en hemma dag/gungadag med Lukas annars, funkar ju de med. Även fast det kan vara roligt att träffa lite folk ibland...

Jag blir så irreterad! Dom har fortfarande inte hört av sig och det var 2 veckor sen vi var där. Vi måste ju få reda på allting nu annars få vi helt enkelt leta reda på ngt annat. Tycker det är så dålig stil bara. Vill man anta sig ngt så behöver man inte göra de liksom. Jaja, det löser sig nog.

Nää, dags för Tv innan läggdags.

Förkyld

Usch, jag mår verkligen inge bra. Huvudet känns jätte tungt, ögonlocken vill bara åka ner ( =sova ), det snurrar i hela huvudet och näsan rinner som en kran. Jätte kul är det. Lukas har väl kanske inte vaknat på sin bästa sida idag heller, så himla typiskt! Han som har varit så glad de senaste dagarna, då ska han vara surig idag. Men men, det är bara att bita i det sura äpplet och ta hand om älsklingen. Just nu ålar han runt här på golvet för fulla muggar. En hit är ju att kasta ner massa leksaker när för trappen ( mellan hålen på grinden ). Jag längtar dock till Daniel kommer hem så jag kan få sova en stund... Tänkte att jag skulle försöka ge mig ut på en promenad här, för Lukas skull. Så han inte går miste om det fina vädret och den friska luften bara för att jag är sjuk. Det kommer dock inte gå fort. Vi letar nog upp ngn gunga också. :)

Gårdagen blev kalaslugn. Vi var och fikade en sväng hos Carro & Oscar. SötisNelia sov när vi kom dit, men vaknade en stund efter på sitt underbart strålande humör. Hon är så himla underbar den lilla tjejen. Efter det tog vi en tripp till Marieberg till Apoteket. Det är ju stängt här i Kumla på söndagar. Så hiiimla dåligt! Var iaf tvungen att ha nässpray. Daniel har drogat upp den här hemma. :P Efter det så bestämde vi oss för att åka en liten sväng. Vi åkte runt på massa vägar och kom hem en timme senare, väldigt trött kan jag säga. Att åka bil är rena sömnpillret för mig. För Lukas med, som sov heeela tiden. Kvällen spenderades på soffan för mig, jag hade ingen ork alls till ngt. Så Daniel var helt underbar och tog hand om Lukas hela kvällen.

Nää, ska borsta tänderna nu sen dags att gå ut. Justifaaan, ska ju tvätta idag också... :(

Bil

Gårdagskvällen spenderades hemma hos Jonas & Madde med god mat och godis till efterrätt. :) Jag hade hoppas på lite action, Madde kan ju föda vilken dag som helst. Men de små ville inte komma ut igår, hoppas dom gör de snart. :)

Lukas var uppe med tuppen som vanligt imorse även fast kvällen blev sen för honom. Fattar inte hur han orkar. Men han gav upp rätt fort och sov i 2 h till. Imorgon är det min tur för sovmorgon, ska bli såååå skönt så. :D Det blev en väldigt sen frukost och direkt efter den så blev det städning här hemma. Jag gick och plockade saker och dammade av och Daniel tog i tu med dammsugningen. Rastlösa som vi var när vi va klara med de så åkte vi till Sötvaruhuset och handla MASSA godis till kvällen. Vi var även in på ToysRus. Där hittade vi en gåbil till Lukas. Dom hade kampanjpris på den så vi passade på även om den kanske inte kommer att komma till jätte mkt använding nu i början. Han fick en från filmen BILAR, Blixten McQueen eller vad han nu heter. Jätte tuff är den.

         

Först så satt han bara och pilla på telefonen som var med, den var ju helt klart intressantast av alltihopa. Hehe, så var jag lite elak och tog telefonen ifrån honom och satte mig en bit bort så att han skulle komma och hämta den. Det tog ett tag, men VIPS! Så gick han med bilen och kom och hämta telefonen. Mammas duktiga kille!!! Jag vågar ju dock inte lämna honom själv med bilen, för han har inte den balansen än så han ramlar nog lätt av. Men ett litet tidsfördriv var det för honom här på kvällningen då har var väldigt trött. Kanske kan ersätta gåstolen lite då den är lite liten för honom nu. Antar att dom kanske inte ska användas till 10 månadersbarn? För dom flesta kan väl redan röra på sig, ställa sig upp och så? Han får liksom gå med böjda knän, stackarn.

Ikväll blir en myskväll med massa tända ljus och Robinson tätt följt av filmen YES MAN. Har hört att den ska vara rätt så rolig, så det får vi väl hoppas på. Ikväll är det ju också Earth Houre, men TV-tokiga som vi är så stänger vi av allt i hela lägenheten UTOM Tvn. Hihi, massa bra på Tv ju. Men alla lampor + dator ska vi stänga av, lite myspys.

Nu ska jag fixa alla ljusen innan Robinson börjar. Trevlig kväll!!!

En dag i Katrineholm

Dagen började som vanligt väldigt tidigt. Lukas vaknade 05.45, precis då när Daniel hade klivit upp. Så han måste vakna av honom. Väldigt lättväckt måste han vara då iaf. Vi myste lite i soffan sen så tyckte Lukas att det var nog och gjorde dykning ner på golvet för att leka. Tur att man har snabba reflexer, IBLAND!  Vid 07.45 begav vi oss till bilen för den timmes långa resan ner till Katrineholm. Den hade väl gått skapligt mkt bättre om Daniel hade lämnat kvar fronten till stereon hemma... :S Men men, jag drog på musik på telefonen, så det funka väl.

Väl i Katrineholm hämtade vi upp mamma som var hos en väninna. Vi åkte vidare till min mormor & morfar. Dom skulle bjuda på mat och greja. men först blev det en fika med saft och hembakta bullar. Funkar alltid. :) Jag bestämde sedan med Emelie för en ytterliggare fika på "stan". Vi mötes runt 11, älskade lillasyster följde med. Vi traska runt lite på stan och avslutade med en fika. Sen så åkte vi hem till mormor & morfar och åt potatis, köttbullar sås & lingon och SJÄLVKLART smörgåsgurka! :D Runt 15 blev det dags att åka hemmåt då Lukas var så EXTREMT trött. Han hade då sovit ca 1 timme på hela dagen och det var när vi var nere på stan. Skönt, tänkte jag. Då sover han i bilen. Pyttsan! Han sov väl kanske högst 10 min. Sen så skrek han från Sköllersta till vi kom hem. Jag vägrade stanna när det var så kort bit kvar.

Väl här hemma mötes vi upp av pappa som kom hem från jobbet. Han åkte med en arbetskollega idag så jag kunde ta bilen. Skönt att slippa tåget. Lukas har inte sovit ngt mer. Vi försökte lägga honom efter en skål med gröt, men icke. Han är VÄLDIGT övertrött nu, for your information. Alltså resten av kvällen = En grinig Lukas. Så nu ska vi ta oss en promenade ner till Maxi, han ska verkligen hållas vaken hela tiden, han får sitta upp helt! Skulle kanske ha träffat Carro idag, men dom hade kommit på andra planer. :( Lite tråkigt, saknar ju dom. ;) Men men, kommer ju fler dagar.

Nu ska vi traska.

                   
Emelies söta Kevin                 En väldigt trött Lukas             Lukas & hans mormor

Hihi

Idag så hade jag verkligen inget att ha på mig. Jeansmänniska som jag är... Så jag tänkte, nu jävlar ska jag försöka få på mig mina jeans, som jag köpte ngt halvår innan jag blev med Lukas. (Hade redan gått upp lite i vikt då) Och jag fick på mig dom!!! :D Men det var inte lätt. Fick stå och dra upp i säkert 5 min för att rumpan är så stor. :P Och så fick jag lägga mig ner på sängen för att få igen knappen. Men ÄNDÅ! jag fick på mig dom. Visst så hänger valkarna över linningen på byxorna, men jag har ett pösigt linne på mig, så det syns inte. :D Hehe, tänk att man kan bli så glad över en sån liten sak.

Idag ska jag och Lukas iväg och käka lunch med Susanne och Oliver. Vet inte riktigt än var vi ska gå men det läser sig nog. :) Dom är på Öppna Förskolan just nu, får se när dom är färdiga där. Sen efter det blir de att handla lite blöjor och gröt, har bara 4 blöjor kvar, så kan ju vara dags. Ikväll ska vi iväg och handla. Funderar på om vi ska lämna Lukas till farmor. Han blir så rastlös, jag förstår honom faktiskt.

Nää, nu ska jag föna och fixa håret.


En väldigt svettig Lukas efter en tupplur i vagnen <3

Utan STÖD!

Japp, that's right! Lukas gick UTAN stöd idag, dock vingligt men han gick alltså FLERA steg kanske 5-6 steg. Jag fattar ingenting. Han kan som sagt inte resa sig upp och inte sätta sig upp. Men det måste ju ha med tekniken att göra...? Eller? Gåendet har ju med balansen att göra? Balans verkar han ju ha. Innan han började gå så stod han kvar på stället i några sekunder sen började han gå. Snacka om att vi blev chockade! Han gick imellan mig och Daniel. Daniel höll i hans gåställning och så gick han till den. Sååå duktig är han, min lilla älskling. Det lär ju säkert dröja LÄNGE innan han går på riktigt, men jag kan inte låta bli att vara MEGASTOLT för de. Sen gjorde han så ett par ggr, men sen så blev han lat. Räckte han inte de han ville ha så satte han sig ner och ville inte alls gå sen. Hihi, min lille latmask.

Dagen har varit så seeeeg. Lukas vakna lite innan 06.00 imorse. Både han och jag är sååå trötta just nu, för Lukas vill inte alls sova några längre stunder inte. Det är farligt. Så det blir en tidig kväll för honom. Jag sov de 50 min han somna om imorse. Usch och fy vad trött jag var när jag vakna igen då! Kommer nog bli en tidig kväll för mig med.

Iaf, Carro kom hit runt halv 12 snåret. Vi käkade lunch, pannkakor. Det var mumma, fast det hade varit goare med glass, men den glömde Carro! :D Hon åkte för att hämta den, men gjorde allt annat utom att ta med den. Hehe, så rolig! Hon var dock tvungen att åka efter ngn timme igen då hon skulle hämta Nelia på dagis tidigare än beräknat. Men gott med lunch var det iaf, händer inte så ofta längre att jag gör de, av ren lathets skull. Sen kom Fanny och hennes mamma förbi här och fikade lite. Alltid lika trevligt med besök. :)

Nu sitter vi här och funderar på mat. Varför ska det alltid vara lika svårt?

Lugn helg

Tänkte starta inlägget med ett litet videoklipp. Lukas går med sin "gåställning". Han går riktigt bra med den. Vi har också en vanlig gåvagn från Brio, men den gillar han inte alls. Han kan inte resa sig upp och inte sätta sig upp själv, men han är RIKTIGT stadig när han går. Mamma & pappa blir så stolta!


För övrigt har helgen varit kanonlugn. Fredagen blev en riktig myskväll. Middagen blev jätte sen, runt 21.30. Vi hade köpt massa gott för kvällen, vi rörde inte en grej för vi var så mätta på Tacopajen som jag hade gjort (med Daniels hjälp såklart :D).

Igår var vi bara hemma hela dagen bortsett från en liten promenad på eftermiddagen. Kvällen spenderades med massa bus och lek med Lukas. Jag och Lukas låg inne i vårt sovrum och läste lite bok. Det gick bra ett tag sen så tappa han tålamodet och börja åla runt i sängen :D.

                   
Denna bok läste vi                 Busunge! <3                              En trött pappa

Hehe, den sista bilden på Daniel är tagen när vi sitter och tittar på film som han tyckte var URDÅLIG! Han somnade, så jag försökte få en bild på "fågelholken", men så vakna han av blixten som kommer lite innan bilden tas. I vilket fall, vi tittade på filmen Seven Pounds, Will Smiths senaste. I början så undrade man vad det var för jäkla skitfilm. Men ju längre in man kom i filmen ju mer börja man förstå. I slutet kunde jag naturligtvis inte hålla tårarna borta. Tur att Daniel sov. Det är nog en utav de bättre filmerna som jag har sett. Ni som ska se den, ha tålamod, den blir bättre och man får klarhet i allt det konstiga i slutet.

Idag har vi också bara varit hemma. Lukas vakna tidiga 06.15. :S Skitkul, eller inte. Vara bara att kliva upp. Sen där runt 09.00 - 09.30 var han sååå trött att han inte kunde slappna av, så han somnade till slut i pappas famn. Jag gick och la mig en stund jag med för att orka med dagen då det blev sent inatt. Idag har det också blivit en massa bus och massa god mat. Jag gjorde skinkstek, potatis, sås & grönsaker. MYCKET GOTT!!! Lukas åt som en liten tok han med, han gillar mammas mat. :D

                   
Bus på golvet                          Mina två guldhjärtan           Lite läsning innan läggning

Lukas sover sen ngn timme så nu ska vi sätta oss i soffan och svulla fruktcocktail med massa grädde! Så hiiimla gott. Hoppas morgondagen har ngt roligt att erbjuda...

Byebye!

Marieberg m.m

Igår så var jag och Lukas och gungade med Susanne & Oliver. Men fy vad det blåste ute! Men barnen tyckte det var lika roligt att gunga för de. Efter det bjöds det på kladdkaka hemma hos Susanne. Den var mkt kladdig och mkt god! :D Runt 15.30 gick vi hemmåt, fick sällskap en bit. Det var en jätte trevlig dag, får vi göra om!

                   
Innan vi skulle gå                   Hihi, vilken min                        Söta Oliver

                   
Hittat en rosa flodhäst?          Kul att gå med mamma         Kompisarna

Idag var jag seg. Lukas vaknade 06.30, som vanligt. Han somnade väl strax efter 08.00 igen, så jag gick och la mig en stund jag med. Sen vakna han vid 09.30, och då var jag fasen tröttare än innan jag gick och la mig. Tror klockan var 11.30 när jag klädde på mig efter en liten spark i arslet av Carro som skulle komma och hämta oss. Vi åkte till Marieberg en sväng. Var riktigt trevligt, inte alls mkt folk. Vi bestämde att vi skulle äta på Pacos, men det var så dyrt där och valmöjligheterna var inte så stora så vi gick på restaurangen där uppe och åt istället. Innan vi gjorde de så köpte jag ett par skor åt Lukas, tyckte det var dags. Han kan inte gå än, men det är tufft och så är det ju bra att ha ngt på fötterna förutom raggsockor. Han hade ca storlek 20 men fick ta 21, för han har värsta bullen på fötterna (höga vrister som dom så fint kallar de).

                   
En trött Lukas...                      ... och en sovande Nelia          Tuffa skona!

                   
Gladast och finast                   Matmonster!                     Hehe, tuggar på en gurkbit

                   
Bita på allt...                             Såååå vacker min :D              Pussgurkor!

Efter all mat m.m. så åkte vi till Willys, Carro skulle inhandla lite. Btw, hatar folk som går i snigelfart och inte flytar på sig!!! Det tog inte så lång tid där inne, men iaf. Vi åkte hemmåt och lämnade av Lukas hos pappa sin och jag åkte vidare med Carro. Hon hade ju liksom en del grejer att bära. Sen så blev jag kvar där ett tag, blev heeelt slut.

Tack för idag, sötnosar!

Nu väntar vi bara på att Lukas ska vakna sen så ska vi gå handla lite kvällsgott! Trevlig helg!

Lila ögonbryn

Checka in Lukas lila ögonbryn, visst är dom fina? Vad som har hänt tar vi en annan gång... Bra mår han btw.



Kan man bli ngt annat än glad när man se den här bilden?

Gungat

Idag när vi var ute och gick så gick vi förbi en lekpark med gungor och grejer i. Det var så himla länge sen Lukas gungade så jag tänkte att han skulle få pröva på det gien. Och oj, vad kul han tyckte att det var. Han log och pratade hela tiden. Han hängde även med huvudet neråt och tittade neråt i marken, det var nog det som var roligast tror jag.

                   

För övrigt så fick jag städmani här förut. Så jag sparkade ut Daniel med en tvättkasse som han åkte till sina föräldrar med. Det var allt som Lukas kräktes ner igår, kan ju vara skönt att få de tvättat. Jag dammtorkade, dammsög och skura golvet, så nu luktar det gott här hemma. :) Tog mig 3 h. Lukas tycker det är roligt när dammsugaren är igång. Han sätter över huvudet över utblåset som sitter på själva dammsugaren. Hehe, han flinar så då. Sen så springer han efter som en liten svans med sin gåstol efter dammsugaren. Så det är ju inga problem att städa när han är med. Han tröttnade lite på mamma när jag hade sista trapporna kvar, men dom tog jag snabbt sen fick han min fulla uppmärksamhet. Vi tog oss en dusch sen var det bedtime för lilla herrn. Han fick nästan i sig en hel flaska. Även fast han har varit bra idag och inte kräkits ngt så har han inte haft ngn speciell matlust. Nu på kvällen fick jag i honom spagetti och köttfärssås, hans favorit. Men inget annat funka, inte gröt, inte ngn annan mat överhuvudtaget. Spagetti och köttfärssås är väl inte det vänligaste för magen, men han åt ju iaf. Sen så drack han som sagt nästan en hel flaska välling. Men det är ungefär vad han har ätit idag. En flaska på morgonen och en halv banan på de, så det är ju inte så mkt. Men han har druckit mkt vätskeersättning, så de är ju bra de.

Nää, nu är den EXTREMT sena middagen färdig.

Magsjuka?

Happ, igår kväll så kom Carro och hämta mig, var och titta på deras nya superfina vagn. Efter att jag hade varit där i ca 20 min fick jag ett sms av Daniel där det stod "Vi har en magsjuk son". Jag ringde genast upp honom. Då hade Lukas för det första tvärvägrat vällingen, så Daniel hade gått ut ifrån hans rum och sköljt ur flaskan och då hade han hört hur Lukas hulka. Så han hade kräkits ner hela sängen! Min lilla plutt, förstår inte varför han drabbas av allt för, och efter varann. Först falsk krupp, sen öroninflammation sen detta. Jaja, i vilket fall jag klev ju hem så fort jag bara kunde. Daniel hade skött allting JÄTTEBRA (Han är väldit kräsmagad och tål inte sånt som spyor, han kräks nästan själv). Han hade iaf duschat av Lukas och så. Så jag tog hand om Lukas när jag kom hem och han tog hand om alla sängkläder m.m HELT FRIVILLIGT! Lukas kräktes småslattar ett par ggr under kvällen. Jag fick också i honom 150 ml vätskeersättning, men ingen välling. Det vägrade han, fick honom som högst 40 ml tror jag. Han somnade gott runt 22.30 i min famn, sen så sov han till 07.00 imorse. Trodde att han skulle vakna en massa inatt, men det gjorde han inte. Han sov i sin resesäng, eftersom madrassen inte var så fräsch. Idag mår han prima, han har fått i sig 2 flaskor med majsvälling utan att kräkas, han har lite lite diareé, men annars är han som vanligt. Skönt, kanske man kan träffa lite folk imorron!

Jag ska iaf ge mig ut på en promenad idag hade jag tänkt. Ingen som vi kan smitta så länge vi är ute, tror jag iaf. Och så är det ju så underbart väder, så jag måste bara ut en sväng. Om Lukas fortsätter att må bra så är det ju ingen fara.

Nu ska jag göra mig iordning, innan älsklingen vaknar.


En trött Lukas men alltid lika söt och underbar!

Träldag

Idag händer inte mkt. En riktig träldag är vad de är. Daniels klocka ringde ju imorse som vanligt 05.30 och efter de så kunde jag inte somna om. Spela ingen roll hur jag låg eller vad jag gjorde. Sen runt 07.15 så blev ögonlocken tunga och ville sova, men då så vakna Lukas så det vara bara att kliva upp. Så det här kommer bli en riktigt seg dag... Ska tvätta mellan 15-19 också, gör ju inte saken bättre.

Imorron ska jag & Lukas träffa Susanne och Oliver. Undrar vad vi ska hitta på då? Tror vi prata ngt om en promenad och avsluta med en fika. Det är ju aldrig fel. ;) På onsdag ska jag eventuellt träffa Ida också, vi skulle lämna det öppet sa vi. :) Sen resten av veckan vet jag inte vad som händer. Skulle vilja träffa Carro & Nelia också, får se när dom har tid. Nelia har ju börjat dagis nu, så det får bli eftermiddagspass.:)

Nu kallar Lukas, tror konstigt nog att han börjar bli trött igen.

Lite mer våraktigt?

Nu så är bloggen ändrad lite, lite mer vårig. Eller? Jag tycker det blev bra iaf! :D

Helgen

Fredagen blev kanonlugn. Jag däcka på soffan, Daniel i sängen och Lukas i sin säng runt 17-snåret. Sen vakna jag av ett ryck 18.30!!!! Shiiit, tänkte jag. Nu lär Lukas aldrig kunna sova inatt. Men jodå, vid 21 så somna han och sov som en prins hela natten. Han går ju och lägger sig 20 vanligtvis, så det var ju inte så farligt endå. Jag och Daniel kika på film, som vi båda höll på att somna av. Inte alls så bra som jag trodde att den skulle vara.

Igårkväll var då Carro & Oscar här med sötaste Nelia. Lillsnuttan matvägrade och ville inte alls ha ngn mat. Hehe, hon TOTALRATADE min "tacogratäng", hon smakade knappt! :D Nejdå, hon ville helt enkelt inte ha mat. Tror dom andra tyckte den var god iaf. Sen blev det Melodifestivalen, eller MELODIKNASIVAL, som Jessica så vackert döpte om den till. För helt FEL låt vann ju! Till och med Caroline af Ugglas var ju bättre, FGS!!! Jaja, bara inse att Sverige röstar med arslet. Kanske borde flytta till ett annat land? Carro med resten gick hem runt 21 då Nelia var extremt trött och Oscar hade nikotinbehov! :D :P Vi gick och la oss tidigt så vi skulle vara utvilade tills idag...

PYTSAN HELLER! Sov skitdåligt inatt, dels pga mkt tankar och dels pga Daniels snarkningar!!!! Guuuud, vad trött jag är på de! Hur han än låg så snarka han. Lukas vaknade kl 07.00, göööörpigg. Inte dte minsta kul då det var min tur att ta honom på morgonen. :D Jag var ju skittrött, men det var bara att kliva upp. Hehe, han hittade en godis som ngn av oss hade tappat igår, en sån här liten liten kola med choklad. Jag hörde att han fick tag på den och så hörde jag hur han började suga på den. Snabbt som attan öppna jag munnan på honom och fick ut den! Jäklar vad arg han blev. Han tyckte ju de var skitgott, han choklad runt hela munnen. Tur att han inte satte den i halsen. Han hittar verkligen allt, den lille pojken. Nu var det ju klantigt av oss att ha tappat den, men det var ju inte medvetet så.

Idag blir det en skön långpromenad i solen och massa god mat när vi kommer hem! :)

FREDAG!!!

Äntligen är det fredag, GUUUD så underbart. Ska bli så skönt att ha Daniel hemma. Det är så tomt utan honom på dagarna. Jag har ju Lukas att prata med, men han ger inte så mkt svar tillbaka. Bara "dadda", "mamma" & "papa" och några fler oförståliga ord. :D

I tisdags och i onsdags var jag hos Carro. På tisdagen åkte vi in till stan och gjorde lite saker. Jag kände mig helt underbart vacker och bara kände att det här kommer blii jättebra. Oscar var barnvakt åt Lukas så länge. Nelia sov som tur var, för Lukas hade inte varit på sitt bästa humör. ;) Han var dels jätte trött och sen har man väl börjat gått med honom (Oscar gjorde de misstaget) i händerna så vill han aldrig sluta. Iaf, Carro & Oscar bjöd Daniel på mat och Daniel lyckades äntligen få ur sig de han skulle säga. :D

På onsdagen var det städtime. Carro har HEMSKT ont i ryggen, så jag dammsög åt henne. Det var inte alls jobbigt, för dom har inte som vi, dom har mkt öppna yter i sitt hem. Då är det skönt att dammsuga, förutom deras soffa!!! Den ska jag slänga ut en vacker dag. Den var skitjobbig!!! Extra jobbigt blir det när man har två katter, som vi. I vilket fall så städade vi extra noga då Nelias dagis gjorde ett litet hembesök igår inför hennes dagisstart på måndag. :)

Igår tog vi det bara lugnt på förmiddagen. Sen var vi ut och gick med Hanna och Saga en liten sväng. Sen så gick vi hem till dom så barnen fick leka lite. På kvällen vara vi hem till Daniels syster och pratade om lite grejer, ÄNNU en sak ur världen.

Idag ska jag träffa Hanna igen. OCH Carro. Ska träffa Carro först, vi ska titta vart deras MÖJLIGA lägenhet ligger. Hoppas verkligen att dom vill ha den, orka med deras trappor?!!

Nu ska det duschas medan Lukas sover. :)



Men jag då, är inte jag också underbar...? :)

Neråt

Vågen går neråt. Idad visade vågen -2 kg på en vecka. Lite stolt är jag faktiskt. Hoppas jag fortsätter gå ner lite till. Vill iaf ner ca 5 kg till, så till sommaren borde nog det vara fixat. Har levt på Nutrilett, frukt och sallad hela förra veckan. Idag var första gången som jag kände att det var jobbigt. Jag hade absolut ingen ork alls så jag gjorde mig lite havregrynsgröt, det innehåller inte så mkt kalorier, ca 130 per portion, en drink innehåller 110 så det är inte så stor skillnad. Det var iaf mkt gott med lite varmt i magen. Lukas fick sig också en skål som han smaskade i sig fort. :)

Helgen har varit rätt så lugn pga Lukas sjukdomar. Nu är han äntligen bra, förutom att han hostar lite, så nu kan man återgå till den vanliga vardagen. Igår tog vi oss en riktigt långpromenad, samma som jag tog här om dagen. Den är ca 5,5 km och man är riktig mör när man kommer hem kan jag lova. För vi gick inte särskillt sakta heller. Gick samma runda idag och var alldeles genomsvettig när jag kom hem en timme senare. Iaf, sen så tog vi de bara lugnt här hemma igår. Jag lyxade till det med en riktigt god kycklingsallad. :)

Idag ska jag bara busa med Lukas, bara han vaknar, han sover i vagnen fortfarande. Just de, ska tvätta också. usch, vad tråkigt!!!


Min goa lilla pojke, älskar dig så

Bättre

Lillälsklingen börjar bli bättre. Han har inte ont i öronen längre, men har feber lite då och då, dock inte hög. Men det är ngt annats på bekymrar honom. Han är vaken på nättern. Jag somnade 05.00 imorse, INTE så kul. Men jag gör allt för min Lukas.  Sen vakna han 07.30 och ville gå upp, men då fick Daniel ta honom, för då var jag helt död. Han liksom är orolig på nätterna. Vaknar till och från heeela tiden och gnäller eller också bara ligger och pratar. Fick för mig förut att dte var tänderna, men jag är inte så säker längre. Det syns ingenting och inget känns konstigt. Får väl hoppas att det går över snart så man får sova lite. ;)

Forskarna måste komma på penicilin som smakar bra! Lukas avskyr den. Idag kräktes han till coh med för att det var så äckligt, en riktig kräk alltså. Tycker så synd om honom att han måste dricka de där, men det är ju för hans eget bästa.

Idga blev det en riktig myskväll. Vi tittar på Employee of the Month på TV4. Verkar rätt så rolig. Annars har vi bara tagit de lugnt, busat med Lukas hela dagen. Jag rensade hans garderob på massa kläder som han inte använder eller säkerligen inte kommer att använda.

Nää, nu kallar Tvn... och Daniel. :D

Dubbelsidig öroninflammation

Det är vad Lukas har. Min lilla älskling. Tycker så synd om honom. Han åker verkligen på allting på en gång. Infektion i luftrören, öroninflammation, dregalr som bara den, gissar på tänder...? Nu har iaf fått penicilin och alvedon för kvällen. Han ligger nu och sover. Natten kanske inte blir så rolig, men det gör inget. Bara min plutt mår bra.

Åh herregud

Vad kul det är att få kommentarer från Anonyma! I love it!!! Tänk om denna människa kunde göra sig till känna? Denna människa, som då kommer från Katrineholm, my old hometown... Bor också runt Stensättersgatan/Bondegatan. Skrev att det oansvarsfullt av mig att lämna Lukas på skötbordet, och att det var väldigt smart handlat. Jaaa, visst var det smart handlat? Tycker jag med. Det bästa jag kunde ha gjort dom sekunder jag var borta. Jag vet att olyckor händer fort och att det kan ta mindre en få sekunder. Men jag känner min son. Han har ALDRIG rullat eller rör sig knappt på skötbordet. För det första har han en vägg på ena sidan av skötbordet, vägg vid huvudet och massa saker på andra sidan så han skulle aldrig kunna rulla ner.

I vilket fall... Älskar att få såna kommentarer. Speciellt från folk sin vet ett dyft om vårt liv, speciellt från ngn som bor i KATRINEHOLM. Jaja, nu struntar vi i de...

Lukas har haft ont i öronen idag igen. Men även denna gång gick det över av en Alvedon. Han har ju också sovit bra inatt. Vet inte om man ska vänta med att ringa vårdcentralen. Det sägs ju att dom inte kan sova bra om dom har öroninflammation. Vi får väl se hur det är till kvällen. Han har annars varit samma glada pojke nu på morgonen. Jääflar vad det går när han ålar! Jag får nästan springa ifatt honom. Roligast är ju så klart att plaska i kissarnas vattenskål. Oftast så hinner jag plocka bort den, men inte alltid. Han är snabb som blixten. Då är det bara att tvätta av och torka rent. Och byta kläder då förstås, han blöter ju ner hela ärmarna när han stoppar ner sina små monsterhänder. :D

Nej, nu är det dags att fixa iordning sig. Lukas ligger och sover så då är det bäst att passa på. :)

Sömnlös

Usch, känns inte som om jag får sova ngt alls. Lukas är sjuk så honom kan jag ju inte direkt klaga på. Men så har jag en så kallad KARL liggandes bredvid mig som snarkar som faaaan, rent ut sagt. Jag vet inte hur många ggr per natt som jag puttar på honom. Funkar väl i sisådär 30 sek, sen börjas det igen. Det roliga är att han inte minns ett skit att jag har skrikit och puttat på honom mitt i natten. jag är förvånad över att han inte har blåmärken efter mina hårda slag.

I söndags kväll gav vi Lukas medicin, efter läkarens inrådan. Det skulle vi aldrig ha gjort. Han blev heeelt överaktiv. Tydligen kan man bli det av den. Han sov ca 40 min på kvällen, sen var han vaken till 23.30. Då fick han lägga sig i vår säng med en flaska välling. 00.30 tror jag att han somna. Men han sov väldigt dåligt, för han vakna till lite lätt varje gång han far snarkade till. Vid 02.30 fick Lukas nog och bara skrek, skrek, skrek & skrek. Jag gick upp med honom, vaggade honom, dansade med honom, gick ut på balkongen m.m. INGET hjälpte. Så jag gav honom en flaska välling och DÅ somnade han i sin säng. Helt otoroligt att han var hungrig när han fick mat 3 timmar tidigare. Han sov väll rätt okej sen coh har gjort det sedan dess. Vi har inte gett honom ngn mer medicin efter de på kvällen. Jag gav honom tidigt tidigt imorse då han börja hosta väldigt. Han fick sitta uppe en stund med mig så det skulle hinna verka. Sen så sov han till 08.00. Han mår väl för övrigt rätt så bra. Han har ingen feber och så iaf. Han hostar rätt så mkt. Och idag så har han haft ont i ena örat, men nu på kvällen så verkar det ha släppt. För i eftermiddags var han öra helt igengrott med var sen nu när jag titta så var det borta. Skönt de. Får hoppas att han slipper en öroninflammation också.

Idag har Carro och Nelia varit här. Jag bjöd på en sallad med kyckling. Jag tyckte det var väldans gott, Carro med tror jag...? Precis innan dom skulle gå så låg Lukas på skötbordet, jag skulle ge honom en alvedon för hans öronvärk. Då kom jag på att dom låg nere i skötväskan, för jag hade med mig dom in till stan igår, ifall att. Så jag springer ner och hämtar dom, upp fort som attan så han inte skulle rulla sig. (Han låg och kuckilura med en kartongbit, han rör sig väldigt sällan ngn stans då.) Carro kommer in och säger att dom ska gå hem, och helt plötsligt hör vi massa dunk och en gråtande Nelia. HON RAMLADE NERFÖR TRAPPEN!!! Hon kom ungefär 5 trappsteg tror jag innan hon stannade eller om Carro fick tag på henne. Jag har nästan aldrig varit så rädd i hela mitt liv (Förutom söndagens händelser då). Efter en kort stunds tröstande av en livärdd mamma Carro så blev hon glad igen. Guuuuud, vad rädd jag blev. Hon är tydligen lite blå nu vid sidan av ena ögat och på sidan av huvudet. Men hon verkar inte har fått ngn hjärnskakning. Jag har då alltså glömt att stänga grinden i all hast när jag skulle hämta Alvedonen. Fyy, riktigt läskigt. Tror jag bad om ursäkt till Carro säkert 5 ggr, kände mig jätte skyldig, även fast det inte var meningen. Nelia ska få en present av mig, en liten förlåtpresent. Måste bara komma på ngt riktigt bra! :)

Nu ska jag g och steka mig i ett solarium. Ska bli så skönt så!



Myser i pappas famn

Panikslagen

Fy faasen vilken mardrömshelg... Iaf i slutet av den.

I fredags var vi hos Jonas & Madde och kika film och åt massa gottis. Madde blir bara finare och finare med sin stora mage! :D Lukas ville så sklart inte sova, som han aldrig gör borta. Vi drog oss hemåt vid 23.30, så var endå Lukas skapligt pigg fortfarande.

På lördagen så var vi iväg till Cornelias kalas. Massa gott fika blev de. Daniel och jag stannade sedan kvar där, för vi skulle äta tillsammans. Daniel och Oscar skulle iväg på poker, så vi bestämde att det blev smidigast så. Jag stannade kvar hemma hos Carro efter att dom hade åkt. Innan dom åkte så la jag ner Lukas i resesängen som vi hade med oss, och han SOMNADE! Redan förstod jag att ngt var knasigt. Han sov ngn timme och vi tillbringade hela kvällen där med Melodifestivalen och Guitar Hero. Lukas somnade IGEN vid läggdags alltså vid 20.00. Han sov hela kvällen utan ett enda uppvak, kors i taket tänkte jag. Vid 22.30 bestämde jag mig för att det var dags att gå hem. På med alla kläder på mig och Lukas, packa allting. Vi kommer ut i trapphuset och jag upptäcker att jag inte har några nycklar med mig!!! Jaja, var ju bara att kliva in igen. Carro klädde av Lukas och la ner honom i sängen igen medan jag pratade med Daniel. Och IGEN, så somnade han. Daniel kom runt midnatt och hämtade oss. Daniel sa då att han tyckte att Lukas lät hes. Men jag tänkte inte så mkt mer på de, han hade ju precis vaknat. Väl hemma så ville han inte alls sova. Efter ngn timme så somna han iaf, men han vakna massor med gånger på natten.

Vid 04.30 på morgonen vakna han ännu en gång och ville ha nappen. Jag stannade kvar en stund inne på hans rum. Då hör jag hur det riktigt rosslar när han andas. Jag tar upp honom och går ut med honom i vardagsrummet och DÅ sätter det igång. Han börjar hosta otroligt mkt, sån där skällande hosta. Han fick knappt ngn luft och han bara grät för att det gjorde så ont. Jag väckte Daniel som fick ta honom medan jag ringde Sjukvårdsupplysningen. Dom sa åt mig att ha honom sittandes och ge honom vatten. Då frågade jag: "Men om det inte går över då?" "Nu får du ta en sak i taget!" Fick jag till svar av en väldigt otrevlig kärring. Jag försökte ge honom vatten men han bara fortsatte hosta och det blev värre med andningen. Då grät jag som en gris, kan jag säga. Jag ringde i ren panik 112. Där fick jag prata med en jättre trevlig tjej. Hon lyssnade på Lukas som hördes väl i bakgrunden. Hon sa att det låter som FALSK KRUPP. Hon rådde oss att vira en filt runt honom och gå ut på balkongen för andningens skull. Efter bara ngn minut blev det bättre. Hon var med mig i telefonen hela tiden. Jag bad om ursäkt flera gången för att jag hade ringt DIT liksom, men hon sa att jag inte alls skulle oroa mig för de, hur skulle jag som första gångsmamma veta vad det var?

Lukas blev bättre och bättre. Han fick mer eller mindre sitta sovandes i soffan bredvid mig hela morgonen. Sen tog Daniel över så jag fick sova lite. Senare på förmiddagen ringde vi till jourhavande vårdcentral och fick en tid. Läkaren konstaterade att han har fått en infektion i luftrören. Allt annat såg jätte bra ut och lungorna lätt kanon. Vi fick utskrivet ett luftrörsvidgande medicin, ifall att det skulle hända igen. Man kan tydligen få falsk krupp när man är på väg att få såna där luftvägsinfektioner. Han hade feber mer eller mindre hela dagen, men på kvällen var den borta. Men han var fortfarande gnällig. Han sov en timme efter 20, sen så har han sovit EXTREMT dåligt inatt, vaknat flera gånger. Men det gör inte mig ngt, bara han mår bra. Idag hostar han mest, men han verkar må rätt så bra förövrigt.

Usch, säger jag bara. Jag hoppas att jag slipper vara med om ngt liknande igen...

RSS 2.0