Storstädning

Nu är alla i familjen äntligen friska. Magsjuka är ju inte det roligaste. Jag har inte varit magsjuk sen jag var runt 10 år, och jag slapp denna gång med. Helt otroligt egentligen! Jag som torka och greja efter Lukas så mkt borde ju har fått MASSVIS med bassiluscer. Men jag är glad för att jag slapp, man kanske inte hade haft samma ork att ta hand om Lukas annars. Daniel har jag varit hemma sen i tisdags, så han har ju också hjälpt till mkt så klart.

Idag har det varit storstädning för hela slanten. Men precis när vi skulle till att tvätta golven så: "Fasiken, golvmedlet är ju slut!". Så vi åt lite lätt lunch och nu så är Daniel ner och handlar det. Så skönt att få allt gjort! Det är så härligt när det luktar rengöringsmedel i hela lägenheten. Daniel har STORSKRUBBAT inne på toaletten efter all magsjuka så att bacillerna ska dö! ;)

Kvällen blir väl lugn, som vanligt. Finns inte så mkt att göra, tyvärr. Alla är upptagna med sitt. Skulle mer än gärna hitta på ngt med ngn, men som sagt, alla är upptagna denna helg. :(

Hihi, vad glad jag blev i förrgår. Vi var hemma hos Daniels föräldrar en stund, farmor saknade Lukas. Lukas satt i farmors knä och så tittade han på mig och sa: "Mamma". Hihi, hela jag sken upp. Han har ju förut sagt "mamamama", lite osammanhängade sådär. Men nu var det verkligen mamma och det verkade som han fattade vad det var också. Mammas lille gullegris. Så nu försöker Daniel här med att han ska säga pappa. Men när han säger "Paaappaaa" så flinar Lukas bara. Hehe, pappa är en rolig filur.

Nu vill Lukas ha min uppmärksamhet, han sitter i sin säng och leker med sin NallePuh-grej.


Man kan vara glad fastän man är sjuk


Trött & sjuk Lukas på väg in till stan för att hämtta mammas glasögon

Så himla trött

Lukar är på bättringsvägen. Var nog en rätt så lindrig magsjuka han fick. Han har inte kräkits sen igår förmidag vid 10. Han har dock bajsat ett par ggr, men mer än så har det inte varit. Han äter lite dåligt än, han är inte så himla matglad som han brukar vara. Men det är väl för att magen inte riktigt är i form än. Han är också väldigt orolig och grinig. Inatt fick han till och med ligga i vår säng (!!!) för att han bara blev ledsen när vi la honom i hans säng. Han har väl sovit helt okej, men jag har inte sovit så bra dock. Jag kan inte riktigt slappna av när han ligger i mellan oss. Jag vaknar av minsta lilla ljud som han gör. Men skitsamma, bara han mår bra och känner sig trygg. Han kunde inte änns somna i sitt eget rum på dagen nu heller, så nu ligger han och pappa och sover i vår säng.

Jag bara går och väntar på att jag ska bli sjuk. Jag har magkattarr dessutom, så jag känner liksom ingen skillnad på om jag mår illa för att jag är magsjuk eller för att jag har magkattarr. Skitsamma, det lär väl märkas. Det enda som varit är att jag har varit extremt trött, men det kan ju bero på brist av sömn också.

Dagen blir för övrigt lugn. Tänkte gå ut och gå en sväng idag och får lite frisk luft. Får ju dock hålla mig borta från alla så vi inte smittar ngn. Lukas måste också få komma ut lite, han blir så himla rastlös av att bara sitta inne.

Jag tror inte att min lille pojke kommer att krypa. För han har kommit på ett eget sätt att ta sig fram på, han hasar sig på rumpan! Han tar fart med fötterna och åker bakåt eller åt sidorna. Skitkul tycker han. Han är så söt när han gör de, min egna lilla rumpnisse. Han tar sig riktigt lång också, iaf över hela vardagsrumsgolvet. :P

Nu ska jag gå och ta mig en dusch!

Ännu en

Nu är Lukas också magsjuk. Daniel kände sig bätte imorse och åkte till jobbet. Men han kom hem igen vid 11. Lukas bara kräks upp allt han äter. Stackarn. Just nu sover han. Hoppas det inte blir så långvarigt. :S

Ensamt

Här sitter jag i min ensamhet och har inte ett skit att ögra. Daniel sover sen 17.30, han mår inge vidare. Han kände sig bra i magen nu, men han är så trött. Lukas håller på och knölar inne i sitt rum, låter som att han är pigg, efter en timmes sömn. Kul! Eller inte...

Dagen har iaf varit bra för mig. Gick till Daniels syster en stund och gosade lite minibebis. Eller jaa, han är inte så liten längre, men mindre än Lukas. Vi fikade lite och så. Vid 14 skulle hon hämta Maja på dagis så då gick jag hemmåt för att möta upp Hanna. Vi gick till Sveas för ännu en fika. :) Inte konstigt att man ser ut som man gör... :P Mitt bankkort hade kommit idag också, skönt att slippa vara beroende av Daniel så mkt.

Imorron ska det tvättas och städas. Får se om Daniel är hemma imorron, vore rätt så skönt med lite hjälp att ta hand om Lukas. :)

Dags att ta hand om en gråtande Lukas.

Bilder från de senaste veckorna

                   
Gung gung                             Liiiite för stor                          Gladast

                   
Bästaste flaskan                     Nyvaken liten pojke              Morgonhumöret är bäst

                   
Macka är mumma                  Heeeelt utmattad                  Ger pappa massage



Ord kan inte beskriva min kärlek för er

För mycket sömn

Hehe, klagar på att jag får sova så lite, men inatt tror jag att jag har fått sova för mkt. Jag är sååå trött idag. Lukas har sovit som en ängel, förutom ett par avbrott bara. Jag känner mig utvilad, men samtidigt skittrött. Undrar hur det går till?

Idag är det ÄNTLIGEN fredag. Daniel jobbar kortdag idag, så han slutar 13. När han kommer hem ska vi åka iväg och shoppa lite mat. Förhoppningsvis så är det inte så himla mkt folk vid den tiden, man kan ju alltid hoppas. Vid 11.30 här ska vi gå med Carro & Jessica + deras barn till simhallen och titta lite priser på simkort. Jag & Carro ska börja simma, Jessica också kanske? Har inte frågat. :) Carro ska göra det för sin stackars rygg och jag gör det för att få upp min kondition lite. Ikväll ska vi även hem till Daniels brorson och fira honom. Han fyllde 13 år i söndags. Jättekul.............
Sen ska vi bara mysa och laga oss en riktigt god middag, sen middag dock, men iaf.

Joo, jag skrev ju igår att BVC skulle ringa. Hon gav massa förslag på vad som skulle stoppa upp lite och lugna magen. Men sen så sa hon: "Vet du va, strunta i all mat och ge honom BARA majsvälling, det är väldigt uppstoppande". Oj, tänkte jag. Hur ska detta gå? Men det har gått kalas. Han suger i sig den där vällingen så fort det bara går. Och -peppar, peppar, ta i trä- det har faktiskt blivit bättre. Han har bajjat en gång sen igår kl 17, och det var imorse. Och det var liksom inte diarré, det var löst, men inte så löst. Hoppas verkligen att det går åt rätt håll. BVC skulle ringa senare idag och fråga hur det var nu och så. Fick även tips på en bra salva. Jag smetade på MASSA igår kväll, och jag kunde faktiskt se en väldig skillnad, han var inte alls lika röd som han har varit. Skönt de.

Nää, nu ska jag klä på mig och äta lite frukost. Lukas sover, så det är bäst att passa på.


En helt vanlig torsdag

Väntar på att BVC ska ringa. Har telefontid 11.15, så dom ringer väl snart. Jag ringde för att Lukas stackars stjärt är helt sönderfrätt av allt bajsande. Det blöder till och med. Jag smörjer så gott det går, men jag behöver na,net på någon riktigt bra salva, jag har bara Barnängens just nu. Diarrén ger verkligen inte med sig. Det blir varken bättre eller sämre. Så nu ska jag fråga vad jag ska göra. Jga tycker ju så synd om honom. Han är pigg och så för övrigt, men jag är rädd att han ska få brist på näring. Det känns som att allt han äter kommer ut ca 4 timmar senare. Min lille kille, vill att han ska bli bättre nu. Han verkar inte lida nämnvärt, men jag göra det för hans skull. Hoppas att BVC kan säga vad jag ska göra för att få de bättre, det har endå hållit på i snart en vecka.

Gårdagen var väldigt lugn och mycket trevlig. Jag, Carro, Susanne och Linn + alla barnen så klart, var och fikade på Sveas. Hehe, tyckte lite synd om alla som satt där och fikade, det var ett himla härj ifrån alla barnen utom Oliver som att där och titta på alla och bara skrattade. Han undrade väl varför alla korkade små bebisar satt och skrek för? ;) På förmiddagen så sov Lukas nästan 2 h, så jag satt i morgonrock till kl var runt 12. Haha, jag orkade verkligen inte gå in duschen. Dumt nog väntade jag så pass länge att Lukas han vakna. Men med en öppen dörr in toan så låg han på golvet i vardagsrummet och lekte helt själv. Trodde att han skulle bli jätte arg, men det gick jätte bra. Inte ett ljud sa han, eller jaa, förutom dom ljud han gör när han pratar med sina leksaker.

Inatt har Lukas sovit rätt bra faktiskt. Somna vid 21, vakna till vid 22 men somna om efter lite vaggande och en ny teknik (Lägga honom längst in i hörnet på spjälsängen så han ligger med ryggen mot spjälorna) som gör att ahn tvärslocknar. Måste vara tryggheten med ngt bakom ryggen kanske, för ham tvärslocknar verkligen, på SIDAN dessutom. Sen så vakna ahn ett par ggr inatt för nappinstoppning, men så här bra har han nog inte sovit på ngn vecka, skönt de.

Idag blire en tripp hem till Carro för lite lekning, både för mamma och barn. ;)

Problem

Gud, vilka problem vi har med Lukas sövning just nu. Vet inte  alls vad det är med honom. Han bara skriker, och så plockar man upp honom och då tystnar han. Det är så hjärtskärande! Han är ju så trött, men han vill inte sova. Klockan är långt efter läggdags, men vi har dragit ut på de så länge som möjligt ikväll. För några kvällar i rad här nu så har vakna efter ngn timme igen, jättepigg och somnat efter 23 igen. Nu gick han och la sig för ca 20 min och han bara skriker. Jag orkar inte söva honom i famnen! Han är alldeles för tung att hålla och bära. Det har ju ALLTID funkat så bra förut med att ge honom en flaska välling i sängen och sen har han slocknat efter de. Han måste gå igenom ngt nu. Fick igår hem ngt från Semper om läggning, och då stod det att dom har ngn slags ångest runt 8 månader, även kallat "åttamånadersångesten". Kan det vara de må tro? Hoppas det går över snart, för han var inte så jätte rolig inatt. Vakna vid 00.00, och bara skrek. Det enda som hjälpte var att ta upp honom och söva honom i famnen, han somna efter kanske 5 min. Sen vakna han igen vi 04 och ville ha mat + att jag har fått sprungit upp åtskiljiga ggr och stoppat in nappen. Jag undrar om han sknara närhet på nätterna? På dagarna kan han iaf inte göra de, han sover som en ängel i sin säng då och vi pussar och kramar honom var och varannan minut. Jag klarar bara inte av att ha honom i vår säng! Jag kanske är världens sämsta mamma för de, men jag kan inte slappna av så...

Idag var jag och Lukas in till stan själva, det var ingen som ville följa med oss. :( Jag har köpt glasögon samt linser, ska hämta det nästa vecka någon gång. Men INNAN jag kom till optikern, så hände ju ngt så extremt kul. Jag glömde plånboken på tåget.............. Blev så himla arg på mig själv och fick jätte panik. Jag hade inte ätit ngt på hela dagen och hade tänkt att göra det inne i stan, kände redan då att mitt blodsocker var riktigt dåligt. Jaja, skitsamma. Ringde och spärra alla korten, ringde och förlustanmälde hos polisen samt tog kontakt med Sj´s "hittat"avdelning men dom hade inte fått in ngt. Jaja, tänkte jag. Skitsamma, hade inga pengar i den som tur var. Tur var ju iaf att jag hade med mat åt Lukas, vad hade jag annars gjort?! Daniel kom sen vid 16 och fixa med lite papper inne hos optikern. Han fick autogirot på sig eftersom min plånbok var borta. När vi kommer hem så har jag ett missat samtal från Lilla Thaibutiken i Örebro, ca 100 m från optikern. Jag ringer ivrigt upp då jag förstod att det handla om plånboken. Mkt riktigt! Ägarens vän hade gått av efter mig och hittat plånboken och tagit den till butiken. Dom hade tagit reda på mitt hemnr och kontaktat mig direkt. Vilka änglar det finns!!! Så jag ska köpa en liten blomma imorron tänkte jag och ge dom när jag hämtar den. Fy fasen vilken tur jag har!!! Som sagt, hade inget viktigt i den, men iaf. Känns ju olustigt. Efter allt rabalder åkte familjen till McDonalds och åt lite mat. ;)

Nu har Lukas somnat, i pappas famn.

Äntligen...

...så fick jag sova! Har sovit jätte bra inatt förutom ett par uppvak av Lukas för att stoppa in nappen. Har inte hört Daniel en enda gång. Så antingen så snarka han inte alls eller så sov jag så hårt för att jag var så trött. Skönt var det iaf att vakna upp utvilad kl 08.00 imorse när Lukas ville gå upp. Även idag hade han bajsat ner hela sig, hela pyjamsen var nerbajad. Och eftersom det var så mkt bajs i blöjan och mkt kiss efter natten så hade även kisset läckt till lakan m.m Så medan han låg i soffan och käka sin välling så byte jag rent i sängen åt honom, för 3 gången den här veckan. Han fick iaf sätta sig i duschen så jag fick spola av honom, enklare att göra så istället för att hålla på med tvättlappar.

Idag blire tvätta av för hela slanten. Carro & Nelia kommer eventuellt hit, Nelia mådde inte så bra igår kväll, så vi får se om dom kommer. Går bra att tvätta även utan passningshjälp, men det underlättar ju bra mkt med hjälp.

Imorrron ska jag först till BM vid 09, sen ska jag och Lukas in till stan vid 13. Jag ska göra en ny synundersökning + fixa nya linser OCH glasögon. Glasögonen är fasen på tiden! Mina som jag har nu är vinna & snea + att dom är alldeles för svaga. Min syn har försämrats ngt så fruktansvärt och dom här köpte jag för kanske 4-5 år sen, så det behövs verkligen nya. Det blir ju ingen billig historia, men det är skönt att kunna byta av linserna ibland med glasögon då det kan bli väldigt torrt i ögonen ibland. Daniel kommer sedan och hämtar oss efter att han har slutat jobbat så vi slipper åka bussen hem också. Jag har inte riktigt bestämt mig än om vi ska åka tåg eller buss in till stan, men det märks.

Dags för diskning och sortering av tvätt!

Jag är SÅ trött

Nu har jag knappt sovit något alls på 3 dagar. Det börjar ta på psyket nu. Igår natt vakna Lukas säkert 20 ggr på natten. Jag höll på att bli knäpp, rent ut sagt. Han ville bara ha nappen hela tiden. Sen när jag väl lägger mig för att sova så snarkar Daniel som en dåre. Jag fick väl sova en liten liten stund igår morse, då Daniel gick upp med Lukas. Det blev väl ca 2 h kanske.

Igår kväll bestämde sig Lukas för att ha en vaken kväll. Han gick och la sig vid 20 som vanligt för att vakna 30 min senare och var klarvaken. Happ, tänkte jag. Där var den myslördagen borta. Fast så blev det inte, vi mös alla 3 i soffan. Lukas var på sitt bästa humör och det är alltid trevligt. Han somnade runt 23 nån gång och inatt har han bara vaknat ett par ggr för nappen sen så gick vi upp vid 08.00. Men inte fasen har jag sovit mer för de. Ännu en gång så har Daniel varit i farten med sitt förbannade snarkande. Jag blir knäpp! När jag fortfarande inte hade lyckats somna runt 03 så gick jag ut på soffan och la mig, där sov jag väl ca 2 h. Efter att Lukas sedan hade varit upp en timme så somna han igen och jag gick och la mig igen för att sova, Daniel var uppe då. Lyckades sova 1 h innan jag vaknar av min älskade högljude son. Så totalt på 3 dygn har jag sovit högst 10 h, och det är absolut högst. Helt slut är jag.

Det har varit kalaslugnt annars. Idag har vi spenderat dagen framför soffan och det lär nog fortsätta så. Förutom alla blöjbyten på Lukas. Han har en hemsk diarré. Det hade gått igenom till pyjamsen imorse och han har bajsat ett par ggr efter de, inte så kul. Vet inte vad de kan vara. Hoppas ju på tänder, men vi får se. Dom kommer när dom kommer.

Nu ska det bli lite matlagning.

Hemsk natt

Vi gick och la oss vid 23, vakna vid 01.30 av att Lukas ville ha nappen instoppad. Gick in och la mig igen men kunde inte somna om pga att en viss person låg och snarka högt som faaan i mitt öra. Spelar ingen roll vad jag gjorde, han vände på sig m.m, men han fortsatte snarka. Jag gick ut och la mig på soffan, men det var för ljust där så jag kunde inte somna. Och för andra dagen i rad vaknade Lukas 04 för att ha mat, HELT KLARVAKEN! Mkt roligt tyckte jag. 05.30 somnade han. Då ringde även Daniels väckarklocka och han tryckte på snooze säkert 50 ggr, kändes det som iaf. Och efter han hade gått kunde jag inte somna om för att jag frös, så vid 08.00 gick jag upp, för då vakna Lukas.

Kul natt va? Sovit totalt 2,5 timme. Så jag hoppas att Lukas snart ska somna här så jag också får gå och lägga mig en stund.

Fika

Idag ska vi iväg och fika hos Camilla & Felix. Ska bli mkt trevligt. Skönt att det inte är så långt att gå, känner mig väldigt lat idag. :P Vi ska vara där vid 14, men jag måste gå lite tidigare och köpa mellis åt Lukas, har slut på allt sånt här hemma.  Ska träffa Susanne vid Statoil så ska vi ta sällskap de sista 100 m, hon visste inte riktigt vilket hus det var, tror jag...? Kan ha helt fel, men jag gissar på att det var så.

De senaste dagarna har vi mest tagit de lugnt. Var ut och gunga med Lukas här om dagen, han tyckte väl att det var skoj, men det blåste så ute så han kunde inte riktigt slappna av tror jag. Har även träffat Hanna & Saga för en par avsnitt med SATC. Igår var Carro här större delen av dagen. Nelia var hemma med sin pappa. Carro hjälpte mig att passa Lukas medan jag tvättade. Det var iaf mkt trevligt, vi åt lunch och snackade massa strunt.

På tal om gårdagen, vi fick hem en riktigt saftig elräkning igår, 2765:-. Inte så himla kul alltså. Jag blir så arg! Vi betalar alltså mer än 1500:- var tredje månad och ändå så fick vi så här mkt på avstämmningen. Jag fattar inte vad det är som drar så mkt el här i lägenheten. Funderar på om jag ska ringa till fastighetsbolaget och fråga om dom kan komma och göra en elmätning här. Carro bor också i en 3:a, dom knappt hälften så mkt som vi har. Och vi har liksom aldrig lampor står och går, visserligen är datorn och Tvn på mesta dels av dagarna, men så mkt kan det ju bara inte dra? Usch, men det är bara betala och se glad ut.

Nää, nu ska jag gå och titta så Lukas lever. Han har sovit snart 2 timmar, brukar han inte göra så här på förmiddagen, högst en halvtimme.

Lukas kan...

...

* Klappa händerna ( Oliver lärde honom förra veckan ;) )
* Stå själv med stöd
* ÄNTLIGEN vända sig från rygg till mage ( Bättre sent än aldrig )
* Åla bakåt
* Han tar sig framåt/bakåt genom att snurra i cirklar
* Dra sig upp till stående om han sitter ner och håller honom i händerna, han vill aldrig sitta längre

Jaa, lite framsteg är det allt. Jag är så stolt över min lilla kille. Det är så roligt att följa hans utveckling. Det händer saker från vecka till vecka. T ex vända sig från rygg till mage lärde han sig i helgen. Han har gjort det förut om jag har hjälpt honom att bara lyfta upp benet ( det kan han ju egentligen själv men han har liksom inte fattat galoppen) men så i helgen så gjorde han det själv. Mammas duktiga kille. Bättre sent än aldrig :).

I fredags så såg jag honom stå själv med stöd för första gången. Vet inte om han har kunnat de tidigare, jag har aldrig vågat släppa taget. Han har varit på väg att klappa händerna ett tag men det blir bara fel. Sen efter vi hade varit hos Linn & Lowis i fredags och han såg hur Oliver gjorde så kunde han med. Han klappade som bara den på kvällen sen. Han är en riktigt bra lärare, den där Oliver. ;)

Helgen har för övrigt varit rätt så full med grejer. I lördags var det kalas för Daniels systerdotter, hon fyllde 4 år. Det var mkt trevligt och Lukas var på bra humör hela tiden. På kvällen så mös vi bara, åt lite varma mackor och titta på en film.

Igår var vi hemma hos pappa & hans familj och åt middag. Innan det var vi hos mamma en sväng, så hon fick träffa Lukas en stund. Iaf, middagen bjöd på kött, pressad potatis, sås, grönsaker och lök blandat med kantareller. MYCKET GOTT! Vi åkte hmmåt vid 17. Väl hemma så tog Daniel hand om Lukas och jag drog iväg en stund till carro. Nu har vi pratat lite och allt känns mkt bättre.

Idga var Fanny här en sväng och senare idag ska vill till Hanna, vi ska skicka på Sex and the City. Vi ska ha ett sånt maraton en gång i veckan. :D

Nää, nu ska jag laga mig lite lunch medan Lukas sover middag.

Tänker på er, hoppas allt fortsätter att gå bra. :)


                   

                   


...

Varför gör det så ont? Det borde inte göra de, men det riktigt svider i hjärtat.

Ingen rolig morgon

Lukas bestämde sig för att vakna 04.00 imorse för mat. Det har aldrig hänt förut. Eller jo, när han var RIKTIGT liten. Jag gick först in och vände på honom (han är ju en magsovare och så fort han vaknar vänder han sig till rygg men vägrar vända sig tillbaka själv) och stoppade in nappen i tron om att han skulle somna om. Men icke. Han fick ligga där en stund och prata medan jag satt i vardagsrummet och lyssnade på honom. Trodde faktiskt att han skulle somna. Efter ngn halvtimme blev han arg för han ville ju inte ligga där helt själv och utan mat. Jag gjorde ordning en flaska välling åt honom och vips, efter den så sov han som en stock. Har börjat fundera på om han kanske vill ha lite mer välling på kvällarna. Just nu får han 220 ml. Man kanske ska ge honom 50 ml extra? Ska nog testa de, då kanske han sover ngt bättre.

Han vakna iaf igen vid 07.30 så då var det bara att kliva upp. Han har fått sig en flaska ersättning här på morgonen för ovanlighetens skull. Han fick också äta lite havrehrynsgröt med mig. Både risgrynsgröt och havregrynsgröt har varit riktigt gott enligt Lukas. Nu sover han äntligen igen, så jag ska sätta igång att städa lite innan vi ska till Linn. :)

Torsdag

Inatt var ingen rolig natt. Från kl var ca 01 till kl var ca 02.30 så vakna Lukas konstant. Han sov kanske 15 min, vakna, somna igen efter att han hade fått nappen och sen så börja det om igen. Usch, jag var sååå trött. Sen efter 02.30 så vakna han en gång vid 05.00 och sen ville han upp vid 07.30. Då fick han en flaska välling och så somna han igen. Han sov dock bara en halvtimme. Anledningen var nog att han hade bajsat ner sig. Så jag har varit helt slut idag. Unge!!! Men jag älskar honom lika mkt för de. :)

Idga har vi spenderat dagen hemma hos Carro, Oscar & Cornelia. Där blev det massa snack och så bjöd Carro på lunch, spagetti & köttfärssås. Så gott så. Moncia kom en stund också, alltid lika trevligt.

På tal om Carro... Ni vet såna där vänner som absolut inte vill förlora? Som man verkligen kan berätta allt för? Carro är en sån vän. Tyvärr så umgås vi inte alls lika mkt som förr. Nu träffas vi max en gång i veckan, på sin höjd alltså. Och det är så tråkigt!!! Jag saknar både henne och Nelia ibland så det gör ont. Vi var nästan som systrar för. Jag vet inte vad som hände...? Nu känns det som vi har glidit ifrån varandra massa. Och jag vill verkligen inte de! Jag tycker om dom för mkt för att det ska få hända. Så jag griper efter vartenda halmstrå just nu för att försöka hålla vår BRAIGA vänskap vid liv.

Uj, vad sentimental de där blev nu då.

Imorron ska jag & Lukas hem till Linn & Lowis och fika. Trevligt trevligt. :)

Nu ska jag mysa en liten stund med Lukas innan det är dags för att sova. :)



Sakna...


En vanlig onsdag

Idag var den dagen då Daniel började jobba. Det har varit så himla tomt utan honom! Jag har ju blivit så bortskämd när han har varit hemma. Han har gett mig sovmorgon mer eller mindre varje dag, snäll som han är. Men imorse var det bara att kliva upp. Och som vanligt när Daniel jobbar så vaknade Lukas klockan 06.00. Jag undrar om han hör Daniels väckarklocka in till sitt rum? Det verkar ju rätt så långsökt men jag har ingen förklaring annars varför han vaknar så tidigt när han jobbar. För inte under hela Daniels ledighet har han vaknat så tidigt, möjligtvis för att få nappen instoppad. Men imorse var han redo för en flaska välling och lite tv-tittande med mamma, i vanlig ordning. Men han somnade igen vid 07.00 och då gick jag också och la mig.

Upp igen vid 09.00. Jag gjorde gröt åt mig och Lukas fick fil blandat med fruktpure. Btw, han älskar filmjölk! Jag vet att Bvc säger att man inte ska ge dom mjölkprodukter för tidigt. Men Lukas har inte reagerat på det, så varför inte? Han får ju dessutom inga mängder, han får kanske 2½ matsked totalt med fil som jag sedan blandar ut med banan eller såna där frukbägare som han för övrigt hatar. Men med fil slinker det ner.

Efter frukosten gjorde vi oss iordning för en liten tripp ner till banken för att sätta in pengar han fick på sitt dop ( Redan?!!) och hans spargrispengar. Linn kom in och möte oss på banken för att vi skulle sedan gå på en liten promenad. Vi gjorde de och kände oss lite sugna på fika efteråt så vi gick till Sveas för varsin kopp thé. Det värmde bra. Linn & Lowis följde med oss hem och här skedde inte så mkt. Barnen lekte på Lukas rum tillsammans med oss som satt och prata en massa strunt. Trevligt var det iaf.

Det blev ytterliggare en promenad när Daniel kom hem, så nu har man varit hurtig för dagen. Snart är det läggdags, är megatrött.

    
En busig Lukas                                           En morgonpigg Lukas

    
En trött Lukas                                               En lekfull Lukas












 

Kaaallt

Usch och fy vad kallt det har varit idag. Det är ju nästan så man inte har velat gå ut.

I fredags var vi hemma hos Hanna & Kallis och deras Saga. Dom bjöd på semlor och dricka. Där röck min diet, men nu jävlar!!! Nu ska jag verkligen sätta igång. Imorron så blir det en långpromenad och inget sött alls! Ska försöka komma igång och simma ett par ggr i veckan också. Det är nyttigt och skönt så. Iaf, kvällen bjöds på roliga sällskapsspel m.m.

Lördagen var vi bara hemma på förmiddagen. På eftermiddagen var vi och badade i badhuset med Lukas för första gången. Först så var han jättereserverad och bara tittade sig omkring. Men sen efter ca 20 min började han att plaska och skratta. Vi åkte dock hem efter ca 35 min då han var väldigt trött samt att det kanske inte är så bra för dom att bada längre stunder.
Vi försöker få honom att stå i krypställning. Det går i ca 3 sek sen ramlar han. Hans armar är lite svaga än och så tycker han inte om att stå så. Han får ta det i sin egen takt, nångång kryper han väl. :) På kvällen åkte vi inte till Jonas & Madde och åt lite mat och tittade film. Madde börjar bli riktigt rund och fin om magen nu. :)

Idag så var vi med Susanne, Kristoffer & Oliver nere vid Kumlasjön och åkte lite skridskor. Eller jaa, dom gjorde de. Jag satt med barnen på trygga land. Vi drack lite varm choklad och myste en stund, men det blev så himla kallt för oss alla så vi åkte/gick hemmåt. Väl hemma har vi bara tagit det lugnt och myst.

Imorron kommer Carro & Cornelia hit. Har saknat dom så! Så det ska bli kul att dom kommer hit. Förövrigt så blir det dammsugning m.m imorron. Har slängt ut granen nu på kvällen då den barra utav dess like. Så det är fasen barr överallt.

Min lilla Lukas, jag kan inte sluta att förvånas över hur jag kan älska honom så mkt. Här om kvällen när han låg och sov så titta jag på Daniel och sa: "Jag är Lukas-sjuk. Jag vill gosa med honom nu!!!" Såklart så väckt jag honom inte men jag var in och klappa på honom och sa att jag älskar honom. Usch, blir helt tårögd...

Nää, mys i soffan med älskling nu.


En mkt dreglande Lukas

Väldigt trevlig kväll

Det var verkligen jätte trevligt igår. Mkt god mat och mkt trevliga människor, kan det bli bättre? Dessvärre är inte min mage riktigt i toppskick då jag har åkt magkattarr igen så jag kunde inte äta så mkt. Men lite åt jag iaf. Det blev helstekt fläskfile med gorgonzola, vitlök och soltorkade tomater inuti med potatisgratäng och sallad vid sidan om. Det var vekrligen jätte gott. Trodde inte de då jag är lite skeptisk till mögelostar, men den kändes knappt så. Jag fick äran att göra potatisgratängen. Tror dom tyckte den var god iaf. Det blev mkt skratt och prat under kvällen. Barnen var jätte snälla, även fast alla 3 var vakna långt efter deras sovtider. Vi gick hemmåt vid 02.00 tror jag, för då var alla så trötta.

Idag blir det en promenad att hämta bilen.

Jag kan ju bara säga att år 2008 är det bästa året hittills. Vi fick vår underbara Lukas. Bättre son kan man inte önska sig. Han är vår lilla solstråle i mörkret. Han är vårt allt.

Lite bilder från igår: (Susanne har fler http://foreigncurrency.blogg.se)

                   
Lukas hemma                         Oliver                                          Evelina

                   
Daniel, Lukas & Kristoffer     Linn, Lowis & Evelina              Harry ville också vara med

                   
Daniel                                       Sara & Jimmy                Jimmy, Susanne & Kristoffer

Ber om ursäkt för de dåliga bildern, jag lyckas alltid få med en liten del av mitt pekfinger av någon konstig anldening.

RSS 2.0