Mors Dag!

Mamma har varit här hela helgen. Vi har myst i solen med lite fika och så nere vid Kumlasjön. Mamma som aldrig blir brun blev knallröd om armarna men inte i ansiktet där hon vill ha färg. :D Jag har fått en riktigt fin bränna, iaf på den övre delen på överkroppen och lite på smalbenen. Hehe, inte så snyggt när man ska ha bikini på sig sen.

Jag körde hem mamma idag på förmiddagen. Lukas vara hemma med pappa. Jag stannade hos mormor på en snabbfika. Sen när jag skulle åka hem så blev jag sååååå kissnödig. Jag visste ärligt talat inte var jag skulle ta vägen. Så när jag har parkerat bilen och ska gå upp till lägenheten så fick jag gå böjd för att jag hade så ont i magen för att jag vara så kissnödig. Satt på toa i säkert 5 min. Nä, fy. Det vill jag inte vara med om igen.

Här hemma fick jag en jättefin blomma av Lukas. Han hade tömt sin spargris och racat ner med vagnen till blomaffären. :P Jättefin var den. Men den allra bästa presenten var nog att han idag har börjat gå på riktigt! Förut så har han ju tagit några steg så där, men idag har han släppt taget och gått dit han har velat gå. Visst har han ålat och så ibland, men oftast har det bara varit dit han kan resa sig upp ifall att han har ramlat. Kan man få en bättre Mors Dag-present? Inte jag iaf.

Imorron ska vi nog träffa Carro & Oscar för en liten fika tror jag. Sen ska vi fixa lite ärenden. Äntligen är det nära!!! :D

Regniga dag

Idag blir det inte många knop gjorda.  Lukas vakna upp med en förfärlig hosta kl 06.00 imorse. Inte så kul kan jag säga. Men den gav med sig efter en flaska välling, kanske bara behövdes nåt varmt för att slemmet skulle lätta lite. Han bestämde sig för att han var trött igen en timme senare. Oftast när han somnar så tidigt igen så brukar han bara sova någon timme eller så. Men inte denna gång. Han somna väl runt 07.30 eller ngt och vakna kl 10!!! Riktigt skönt för mig som också sov. :P Vi tog oss en dusch/ett bad tillsammans (Lukas bada precis utanför duschen medan jag duschade, självklart med öppna duschkabindörrar) innan det var dags för Lukas lunch.

Vi gick sedan ner på torget och möte Carro & Oscar för en lunch. Blev en smarrig kebabtallrik som dom bjöd på! Tack, vänner! Vi brukar göra så att har jag lite dåligt med pengar så bjuder dom och så tvärt om. Funkar kalas. För oftast är det så: Har vi tight om pengar så har dom. Har dom tight om pengar så har vi. OFTAST iaf. Sen händer det ju att vi båda är panka, men iaf. :D

Lukasälsklingen sover middag för tillfället. Jag stod och tittade på honom en stund förut när han låg och sov. Jag kan inte sluta förundras över hur underbar han är och att han är MIN/VÅR son. Kan vi verkligen göra något så underbart? Visst har han sina gringia dagar och ett sjuhelsike humör, men allt det bra väger över såååå mycket mer! Han är min lilla älsklingspojke. Jag kan nog inte vara en stoltare mamma än vad jag är just nu. Älskar honom oändligt mycket.

När vi ändå är inne lite på den vägen... Carro skrev ett inlägg alldeles nyligen om att lämna bort sina barn och varför folk tjatar på en att göra de? Som hon skrev: Varför kan inte folk acceptera att man vill vara med sitt barn? Jag känner mig inte hel utan Lukas. Bara som ett ex, när jag ska iväg och handla. Ibland så kan jag bara komma och tänka på: Just de, vagnen. Men så kommer jag på mig själv: Hihi, han är ju hemma med pappa. Lukas är en del av mig, som jag alltid vill ha med mig. Visst är det skönt att få lite "qualitytime", men jag hittar hellre på saker med hela familjen då istället.

För att lägga till lite dubbelmoral här så kommer mamma imorron. Så på lördag ska jag & Daniel gå på bio och eventuellt gå ut och äta lite. Även det behövs ibland. Och det händer VERKLIGEN inte ofta att vi lämnar bort Lukas. Mamma var här för ca 1½ månad sen och var barnvakt. Vi åkte på den sena bion så vi hann vara med Lukas hela kvällen, vi åkte precis innan läggdags. Ändå så tror jag att jag ringde mamma säkert 5 ggr innan bion hade börjat. :D Vet ju att han har det bra, bara jag som är fjantig.

Blir eventuellt Carro ikväll. Får se vad chefen säger (läs Daniel). Dags för lite thé tror jag.


                   
Älsklingen på ToysRus        Ute i sommarvärmen           Ute och knallar alldeles själv

Hemmadag

Idag har jag verkligen ingen ork till något. Jag och Lukas har tagit det riktigt lugnt helt förmiddagen och det kommer nog att fortsätta så. Lukas ligger just nu och sover middag. Så här mkt som han har sovit de här dagarna brukar han inte göra. Måste vara penicilinet som gör honom trött. Jag menar, han är bara ledsen och gnuggar sig ögonen. Jag känner mig så jäkla taskig som håller honom vaken då. På de sena eftermiddagarna så håller vi ju honom så klart vaken så att han ska kunna sova på kvällen, men utöver de så får han sova som han vill. Men efter 16.00 så får han inte sova mer. Lukas och jag har busat runt massa och jag försöker få honom att släppa taget från vad han än håller i så att han kan börja gå. Det går ibland, dock inte ofta. Det går jätte bra om VI släpper taget om hans hand, då går han till närmaste "ta-tag-i-sak". Tror ändå att det dröjer länge innan han kommer att gå HELT. Han är liiiiite för bekväm och liiiite för feg, min lilla älskling.<3

Igår var vi på kalas hos Evelina som fyllde 1 år den 18e maj. Hon var som vanligt den enda flickan där. Det var Lukas, Oliver och Felix. Och så klart alla mammorna då. Det var så härligt att se alla de små söta barnen leka på golvet. Dom for runt som yrväder allihopa. Dom klättra på varandra, skulle ha samma leksaker m.m. Det bjöds på god fika, som Lukas INTE ville ha :O. Vet inte vad det var med honom, han brukar alldrig tacka nej till tårta, bulle och kaka. Han åt iofs lite bulle, men det var inte alls mycket. Vet inte om han var mätt eller något. Dagen till ära så fick han lite saft i en flaska, en halv liten flaska. Han brukar alltid annars få vatten, mjölk eller såna dära barnjuicer (som han för övrigt älskar). Fikat var mycket gott och efter en stund tyckte Lukas att det var dags att gå hem då han var megatrött, även fast han hade sovit middag precis innan vi gick dit. Daniel fick komma och hämta oss då det började spöregna helt plötsligt. Tur att han hade hunnit sluta jobba. Hemma här gjorde vi stuvade makaroner och stekt falukorv. Tror nog Lukas tar efter sin pappa, för det är Daniel favoriträtt mer eller mindre. Lukas fullkommligt ÄLSKAR stuvade makaroner. Han åt hur mycket så helst. Till sist var jag tvungen att sätta stopp, annars hade han nog kräkits. Han åt btw ingen välling på kvällen sen. :D Jag var senare iväg till Carro och spackla lite & kolla lite DH. Vi blev färdiga med stora hallen men fy vad slut vi var sen. Hehe, men kul hade vi iaf. :)

Åh, fick sms av Daniel imorse. Han var iväg och besiktigade bilen och den gick igenom HELT utan anmärkningar. Så himla skönt! Har gått och oroat mig lite för de där nu när Försäkringskassan krånglar med mig. Jag har börjat tagit ut lägstanivådagarna på helgerna, bara för att dom inte ska brinna inne. Jag visste på ett ungefär hur mkt jag skulle få. Så jag gick in på deras hemsida i fredags för att se hur mycket jag skulle få den 25e. Då står det en summa som jag inte alls hade räknat med. Det fattades nästan 2000! Det är väldigt mycket pengar i mina ögon. Så jag fick lite småpanik och slängade mig på telefonen. Jo, men mycket riktigt. Dom hade ju gjort fel! Dom hade betalat ut 5 VANLIGA dagar för lite. Men det var lätt korrigerat sa hon i telefonen. Hon sa att det tar HÖGST 2 arbetsdagar för en handläggare att titta på detta så jag får pengarna i mitten på nästa vecka. Jaja, men vad bra tänkte jag. I måndags så kände jag bara att jag måste ringa och checka läget. Ingen som hade tittat på ärende än, men hon skulle lägga till en extra notering. När jag fortfarande igår inte såg några inkpmmande pengar ringde jag igen. FORTFARANDE ingen som har tittat på de. Då hade jag tappat tålamodet med dom för länge sen. Även hon sa att hon skulle lägga in en notering så att de skulle skynda på de. Jag bestämde mig att ringa även idag, för säkerhets skull. Och visst var det likadant som tidigare, ingen hade tittat på det ännu. :S Jag blev irreterad och sa att detta är den 3e (!!!) arbetsdagen som det inte har hänt något och ni utlovade att det skulle vara klart innan 2 arbetsdagar. Hon bad om ursäkt och sa att det är självklart dom som har gjort fel (konstigt att dom erkänner överhuvudtaget, det brukar dom väl aldrig göra annars...?) och att hon skulle skicka iväg det till en enhetschef PÅ EN GÅNG! Jaa, det hoppas jag sa jag till henne. :P Får väl se om det händer något idag, ska ringa imorron igen. Fan ta dom om dom inte har gjort något än då ska dom få höra att dom lever iaf!!!

Oj, vilket långt inlägg det blev. Nu ska jag nog göra mig lite sen lunch. :)

Underbara soliga dag!

Gud vilket väder det har varit idag! Och på köpet har man bränt sig lite på axlarna. Men vad gör de, tycker nästan det är lite fint, då syns det att sommaren är här. :D 

Lukas har varit på ett STRÅLANDE humör idag. Dock så har han sovit mkt, han har bara orkat varit uppe i kanske högst 2 timmar i sträck innan han har blivit megatrött igen. Tror nästan att penicilinet gör honom lite degig. Efter sista eftermiddagsvillan så var han på sånt toppenhumör! Det var länge sen jag såg honom sån. När han vaknade var han länge länge inne i sitt rum och pysslade medan jag höll på med maten. Jag kollade ju så klart till honom med jämna mellan rum och han kolla till mig ibland för att genast åla iväg till rummet igen. :) Strax efter de så var det dags för mat för hela familjen, ugnspannkaka med bacon i. Det tyckte Lukas mkt om. Men man ska ju så klart krångla och vägra lite. Han åt kanske 3 tuggor sen vägra han. Jag tappa humöret lite (gör tyvärr det ibland) och ställde tallriken framför honom och sa "Men ät själv då!!!" Haha, tror ni inte han gjorde de eller? Dock inte med sked utan med händerna. Han bara mula in bit efter bit. Tror han åt ca 1½ del. Jag blir mätt på 3 st, så jävlar vad mätt han var sen. Sista bitarna han tryckte in så riktigt rös han för att han var så mätt, hehe. Så jag antar att man får börja ge upp de där med att mata och ha det rent, för här ska det ätas själv. :P Det glada humöret tog han med sig på promenaden till farmor & farfar där han hittade en ny favoritsyssla - att kliva upp och ner från kanten på altanen (med farmors hjälp såklart). Jäklar vad sur han blev när vi inte orka längre. Han bara tjura så då var det dags att gå hem. Daniel gick hem och la honom och jag gick till Carro en sväng för lite spackling.

Fasen vad jobbigt det var, men nääästan lite kul. Vi tappa massa spackelkluttar överallt, mest på oss själva tror jag. :P Jag avbröt vid 21.00 för att se Cityakuten, kan ju inte missa sista säsongen! Carro kom strax därefter. Fattar inte att hon orkar, höggravid och allt. Önskar jag hade hennes ork till allt. Iaf, så begav jag mig hemmåt när Cityakuten var slut. Här sitter jag nu och väntar på att Daniel ska sluta spela så vi kan gå och lägga oss, ögonen börjar hänga känner jag. :O)

Byebye!



Mammas ängel - älskar dig så mycket!

Helgen

Nu så sover Lukas en liten stund. Andra gången för idag. :P Men går man upp kl 06.00 på morgonen så är man trött, speciellt om man bara sover korta stunder åt gången.

Happ, helgen har varit kalaslugn. I lördags så var Lukas riktigt sur. Vi kunde verkligen inte förstå varför. Han bara skrek och skrek och kunde inte få ro att sova några längre stunder. På kvällen så somna han sittandes mot mina knän, det hände EN gång när han var en liten bebis. Iaf, han somnade redan strax innan 19.00. Sen så vakna han upp ca 2 timmar senare och bara låg och prata och var på såååå bra humör! Vi tog upp honom en stund och han skratta och hade sig. Efter ett tag så såg Daniel att Lukas hade torkat blod i hela vänster örat. Jag gick och titta på hans kudde och där var det en liten fläck med torkat blod på kanske 1,5 cm * 1,5 cm. Jag ringde till Sjukvårdsrådgivningen och fick en tid till JourVC igår för att kolla de. Hon i telefonen sa att det inte var farligt, bara man får lite pencilin och så. Så nu går han på sin andra pencilinkur. Det var bara inflammation i det vänstra örat och det såg fint ut även fast det hade värkt hål. Skönt de. Måste bara boka en extratid hos BVC för en koll av hörseln om 3 månader. Man gör tydligen sånt när det har värkt hål. 

Så som sagt, helgen har varit lugn. Vi var ute och gick en sväng igår för att få komma ut lite. Lukas fick ha på sig mössa för att skydda öronen lite iaf.

Idag håller vi på och tvättar. Som tur är sköter det där sig själv rätt så bra. Jag ska springa ut en gång här vid 12, sen så behöver jag inte gå ut dit förän innan 15.00 igen. Jag och Lukas ska käka lunch med Carro & Oscar. Så trevligt så. :)

Nä, ska klä på mig ngt tunnare, nu tittar solen fram och det skulle bli rätt så varmt idag så.

Tid?

Tänkte skriva ett inlägg lite senare, när jag tid...? Ähm, har inte så mkt tid längre känns det som. Speciellt inte när man har en son som är både HÖGT och LÅGT!

Marieberg

Jupp, där har vi varit idag. Blev lite nya kläder till hela familjen. Mest åt Lukas så klart. Lite t-shirtar, ett par shorts och lite strumpor. Sånt som går åt helt enkelt. Joo, så var vi in på ToysRus också och köpte ett par presenter åt Lukas som fyller om 2 veckor (!!!). Det blev bara små och rätt billiga presenter men sånt han behöver. Vi VET att han kommer få mkt leksaker mm så vi gjorde så och sätter vi in lite pengar på hans fond istället. Han kommer få så fruktansvärt mkt leksaker annars. Sedan var vi inne på Babyproffsen och köpte blöjpåsar också. ÄNTLIGEN!!! Usch, tycker det luktar bajs i hela lägenheten när man slänger dom i soperna. Nu har vi precis ätit och Lukas är så trött. Vilket i sig innebär att han är supergrinig!!! :S

Tänkte på en grej här om dagen. Jag läser rätt måna bloggar, de flesta har barn i dom. Men det är SÄLLAN jag läser att barnen är arga/griniga/har dåliga dagar. Är det bara Lukas som är ett sånt barn, som är grinig och arg vissa dagar? Ibland så känns det som de. Vi gör allt för att göra honom glad, men ibland så går det bara inte. Jag menar, man vet ju själv hur det är när man är tjurig en dag, det enda som hjälper är att gå och lägga sig. :D Kvällarna är dock värst här hemma. Om han fick bestämma så skulle han gå och lägga sig kl 18.00, och det funkar bara inte. Men han är såååå trött vid den här tiden, det är ett helvete rent ut sagt att hålla honom pigg och glad. Men det går, bara man vill.

Hehe, igår kväll var det fart här hemma. Daniel och Lukas busade runt och jag har nog aldrig hört Lukas skratta så mkt. Han skratta till han kikna. Daniel jagade honom runt i lägenheten, typ "Nu kommer pappa och tar dig" och klampade med sina händer. Åh, jävlar vad Lukas skrattade!!! Haha, det var så himla härligt att höra. Man blir helt salig i hela kroppen när man hör sånt skratt.

Ujuj, vad Lukas går nu. Nu ska han bara släppa taget. Han knatar runt rätt så mkt om man håller i honom och släpper taget. Idag gick han säkert 3 m (skulle uppskatta den längden iaf, från fotöljen till diskbänken ungefär). Ibland så stannar han upp och återfår balansen och går några steg till, stannar och så vidare. Idag på ToyRus så gick han mellan hyllorna, alla leksaker var ju bara SÅ roliga. Ibland så tappa han lusten att gå och la sig ner för att åla istället. Hihi, mammas lilla latmask. Han blev dock rätt så skitig, det är liksom många skor som har gått där inne. Hoppas snart att han får modet att släppa taget och börjar gå ordentligt, då kanske han är lite gladare och humöret lite bättre. :)

Hihi, blev mkt om Lukas idag, så det ska vara. :P Nu ska jag busa lite med honom en stund innan det är baddax.

Gud så jag längtar!

Jag vill att tiden ska gå fort nu. Jag vill bara komma till den där speciella dagen! Jag menar, allting är mer eller mindre fixat. Jag vill bara vara där nu. Men men, har jag väntat så HÄÄÄÄR länge kan jag vänta lite till! :D

Dagen har varit otroligt seg. Sovit dålig inatt pga magont. Lukas vakna 04.45 imorse. Jag bara kände att: NÄÄÄ, han får inte gå upp nu. Så jag gick upp och gav honom nappen (som han alltid kastar ut ifrån sängen när han vaknar) och la honom ner. Hörde honom via Babywatchern att han låg och sncka och pyssla där inne. Efter ca 20 min tappa han väl tålamodet och börja härja lite och så hörde jag att nappen flög igen. Gick in och stoppa in den igen och han SOMNA!!! Gud så skönt det var, för han vakna inte förän kl 08.00, heeeelt okej tid att gå upp tycker jag. :P

Vi har varit ute massa idag. Först var vi ute och gick lite sen gick vi och gunga i vår lilla lekpark här utanför, han älskar att gunga. Runt 14 for vi bort till Carro m. familj. Barnen åt lite mellis och sedan for vi bort till en annan lekpark så barnen fick leka lite. Undrar hur mkt sand Lukas har ätit idag? :P Jag kan säga att när vi gick från lekaprken så hann vi gå kanske 100 m så sov han. Hehe, helt slut efter allt lekande idag. Kvällen blir ju som vanligt av hos Carro. :)

Nää, ska försöka ta mig ork att diska. :S





Ensamma hemma

Nu har Lukas lagt sig för natten. Puh, är helt slut. Daniel har inte kommit hem än. Han och hans jobbarkompis bestämde sig för att dom ville jobba över idag och imorron till kl 20.15 för att kunna vara lediga på onsdag med. Men det tillät inte chefen för att det måste vara ngn där på onsdag (dom är själva där just där inne där dom är). Men dom fick jobba över idag och sluta tidigare på onsdag, så lite bättre blev det ju iaf. Så nu sitter jag och v'ntar på att han ska komma hem, saknar honom lite faktiskt. :P

Annars har jag och Lukas inte gjort ngt alls idag! Vi har tvättat lite här på eftermiddagen och fått besök av svärmor som kom och lämnade soya till maten. Rätt så soft dag faktiskt, men jag är ändå skittrött av ngn anledning. Blir tidigt i säng idag tror jag.

Imorron ska jag och Lukas till Carro & Nelia. Carro ska tvätta lite, så jag ska titta till Nelia medan hon gör de. Dom bor högst upp i en lägenhet och tvättstuga i källaren. Springa upp och ner med 10,5 kg klump på höften + höggravid? NEJ TACK! :D Tur att man kan hjälpa varandra lite då och då. På onsdag ska vi träffa Susanne & Oliver. Det är på tiden att det blir av!!! Vi skulle ha gjort det förra veckan ju, men både jag & Lukas blev ju förkylda så. Vad som händer resten av veckan vet jag inte. Daniel är ju hemma både torsdag och fredag, så vi får se vad som sker.

Nu ska jag lägga mig på soffan och halvsova framför Tvn. :P

Seg dag

Lukas bestämde sig för gå upp 07.00 imorse. Jag var verkligen SVINTRÖTT!  Han lekte som bara den här, reser sig upp tar ALLT. Runt 09.30 var han trött igen och ville sova sig en liten lur. Då gick jag också och la mig en stund, i tanke om att få ligga och vila i 30-45 min. Haha, jag vaknar sedan upp 11.15. Blev lite längre än vad jag hade tänkt mig. Så jag får upp ur sängen, bäddade den och klädde på mig. Precis då så vakna Lukas, då var det full rulle igen. :)

Idag var brevlådan så full att locket var öppet. Jag fick alla korten som jag hade beställt samt Lukas bokpaket och alla ränkingar + all onödig reklam. Så det var mkt att gå igenom. Måste hitta ett bra och stort fotoalbum nu bara. När Daniel kom så tog vi oss en promenad och sedan vidare till Maxi för lite inhandling till kvällens grillning. Blir en myskväll för oss själva ikväll. :)

Imorron blir det kalas hos Daniels mamma som har fyllt år. Vi var där igår, när hon fyllde, och tog oss en minifika. Imorron blir det nog mer fika med tårta och grejer. MUMS! Söndag åker vi till Katrineholm, tror att vi skulle bli bjudna på mat där också. Det är ju aldrig fel. :P Hoppas bara att vädret håller sig någorlunda skappligt. Idag är det fint, men det är fasen ingen värme ute. Det blåser kallt = vad faaan ska man ha på sig? Antingen tar man på sig för mkt eller så tar man på sig för lite. Aldrig blir det bra. :P

Nu ska jag plocka lite här innan Lukas vaknar, han ligger och sover i vagnen. Konstigt egentligen att han inte har vaknat än, han brukar göra de när man kliver innaför dörren. Men skönt är de.

...

Jag är verkligen lycklig, inget att säga om de. Men ibland kan jag inte sluta förundras hur vissa grejer fungerar... Jag är EXTREMT känslig för vissa saker, dels ord, dels handlingar. Dessa 2 saker är ngt som kan få mig att grubbla skitmkt, ibland kan det gå så långt att jag till och med blir ledsen för att ngn har sagt så eller INTE så. Och detta är ngt som har kommit sen jag fick Lukas. Jag har blivit mer känslig, tar åt mig mkt lättare. Jag vet inte om det ska vara ngt positivt eller negativt. För mig är det nog mest negativt, jag vänder saker åt "fel håll". Jag önskar att jag inte gjorde de, men tyvärr så känner jag mig rätt så hjälplös just nu. Jag vill inte känna så här, jag vill att allt bara ska flyta på.

Nej, allt är bara fint mellan mig och Daniel. Bättre kan vi inte ha det. Det är andra saker som får mig att tänka. OM jag skulle få för mig att berätta för ngn om det jag känner så skulle jag ses om extremt fjantig och löjlig. Just därför håller jag det för mig själv eller så berättar jag för Daniel imellanåt när bägaren börja rinna över. Oftast brukar det kännas bättre då, iaf för stunden.

Kanske är skitdumt att skriva detta i bloggen, MEN - min blogg = jag får skriva vad jag vill.

Vet att det kanske är svårt att tyda vad faaaan jag snackar om, men that´s life...

Bättre idag

Idag mår jag bättre, skönt att det går åt rätt håll iaf. Lukas är lite snorig fortfarande, hoppas att det förblir så och att det inte blir värre.

Lukas sov en rekordnatt! Han sov från 19.30 - 07.30. Det var sååå skönt att få sova en timme extra. PLUS att vi gick och la oss en timme tidigare igår mot vad vi brukar göra. Så jag känner mig riktigt utvilad idag. Skönt att få va de nån gång. Väntar nu på lillplutt ska vakna så att vi kan gå. Vi ska till Carro & Oscar. Nelia är ju på dagis, så Lukas får busa med Oscar istället, lekfarbrorn. :D Tror vi skulle äta lite lunch och så, får se vad som händer sen.

Igår skickade jag äntligen in bilderna på Lukas från han var 2 mån - 10 mån + julbildern. Det blev totalt 380 bilder. Men så tog jag ju inte med alla jag hade såklart, typ såna som nästan ser likadana ut och så. Men skönt är det iaf att ha fått de gjort. Från 10 mån och framåt tänkte jag ta efter att han har fyllt år.

Ska nog ta och väcka Lukas nu tror jag, han har ändå sovit i ca 1½ timma så.


Grattis på födelsedagen, svärmor!


Svärmor och Lukas i Januari nån gång.

Panik

Fy faasen vad rädd jag blev förut. Läste om en bilolycka som hade skett ca halv 7 imorse vid den avfart där Daniel brukar åka av till motorvägen och att det var en mörk bil. SNACKA om att mitt hjärta slog i 400 slag/minuten typ. Jag gick in på internet fort som fasen, hittade en bild och det var inte våran bil!!! Jag började nästan gråta, jag fick sån panik. Det kunde liksom ha varit Daniel i den olyckan. Antingen så missa han den och hann köra förbi eller också fick han stå i låååånga köer. Jag försöker få tag på honom, men han har ju aldrig med sig telefonen in på jobbet, så det är lite svårt.

Idag blev det en hemmadag istället för en fika hos Susanne & Oliver. Jag är gneomförkyld och Lukas är på väg att bli. Han snorar bara än så länge. Jag har supertäppt i näsan, ont i huvudet, nyser stup i kvarten och så känns det som om ögonen ska ploppa ut ur huvudet. JAA, jag tycker synd om mig själv. Men mest synd tycker jag om Lukas. Jag har inget tålamod och ingen ork för 5 öre. Nu har han lagt sig för att sova lite middag iaf, ska jag också göra tror jag. Tur att det inte är så lång tid kvar tills Daniel slutar. Han får sköta allt idag, så jag kan lata mig. :D

Nää, soffan och filten kallar nu.

Misskötning av katter?

Jag blir så hiiimla upprörd. 21.15 RINGER det på dörren. Vi hade precis fått en väldigt orolig Lukas att sova. Såklart vaknar han. Bara det gjorde mig arg. Utanför dörren står en tant med hund som vi för övrigt brukar prata mkt med då hon är förtjust i vår ena katt samt att hon har en katt själv. Från ingenstans börjar hon komma med påhopp som:

* Vi missköter våra katter
* Dom trivs inte hos oss
* Dom får ALDRIG vara inne
* Vi skulle ta hand om Diesel ordentligt, hon beter sig så konstigt
(Hon TOKLÖPER då vi missa ett par p-piller, men har gett henne nu för att löpningen ska upphöra)
* Vi är alldeles för upptagna med vårt barn för att ta hand om dom
* Musse sitter och skriker jämt för att han inte får gå in
(Om han fick som han ville skulle han gå in, äta två tuggor med mat och gå ut igen, JÄMT)

M.m m.m m.m

Vi skulle ju då bland annat leta efter andra ägare till dom då vi inte har tid att ta hand om dom. Ähm, vad var det mer...? I korta drag - Vi skulle inte ha djur överhuvudtaget, för vi tar inte hand om dom.

Jag fick verkligen inte en syl i vädret! Hon lät mig inte förklara varför dom är ute så mkt som dom är. Jag blev helt chockad, för jag kände mig verkligen påhoppad, för hur irreterad man än blir på dom ibland så tar vi ALLTID väl hand om dom.

* Vi tar in dom varje kväll
* Dom har torrfoder/blötmat och färskt vatten varje dag
* Dom är försäkrade
* Vi har lagt ner MYCKET pengar på Musse (vetrinärkostnader)
Skulle man göra de om man inte brydde sig som dom...?
* Vi kelar och gosar med dom VARJE kväll
* Vi borstar och plockar fästingar på dom VARJE kväll

Helt enkelt - dom får komma och gå precis som dom vill! Diesel har inte varit ute alls mkt nu pga att HENNES katt är skitelak på Diesel som hon vågar sig inte ut. Men så långt hann jag aldrig prata, då hon gick helt plötsligt. Hörde när hon gick: "Fasen, får ju ta hand om katterna" Skrek tillbaka: "Det är de vi gör också!!!"

Tycker ni det låter som vi missköter våra katter? Dom där katterna kostar mig nästan mer i månaden än vad jag lägger på mig själv. Enligt mitt tycke så har dom det jävligt bra. Dom har egna sovplatser till och med.

Lukas fick vi att sova ca 1½ timme senare. Måttligt irreterande kan jag säga. Jag har sagt åt kärringen förut att hon får inte ringa på men gärna knacka på kvällarna, har hänt förut att hon har ringt på när Lukas har sovit, han är så himla lättväckt så... Jag blev skitarg efteråt! Skulle inte ni bli de? Joo, just de. Det var ju flera i området som var såååå oroliga för våra katter.








Tycker ni ärligt talat att det ser ut som dom lider av att bo här?!

Otroligt seg dag

Detta inlägg skrev jag för flera timmar sedan, men bloggen har krånglat så jag har inte kunnat publicera förän nu.

Söndag idag. En riktig träldag för jag är otroligt lättirreterad... Vi har inte alls fått mkt gjort idag då jag har en huvudvärk som inte alls vill ge med sig. Har inge smärtstillande heller. Hoppas den går över snart.

Vi var ute på en promenad förut och så gick vi och handla. Blev lite mer än vad jag hade ränkat med, men så är det. Massa mat till Lukas och så, det drar iväg. Han sover just för tillfället, efter många om och men. Jag tror jag har lagt om honom ner säkert 15 ggr, unge! Men jag älskar honom lika mkt för de. <3

Annars har helgen varit rätt så fylld. I fredags var vi in till Örebro (Daniel var ju ledig). Carro, Oscar och Nelia var med. Vi fixade diverse saker. Kan ju tilläga att jag är otroligt lättade och glad... :D Carro började jobba kl 13, så hon fick avvika från gruppen. :P Vi andra strosa runt en stund till, dock gick parkerinstiden ut vid 14 så de var bara att börja röra sig hemmåt. Oscar och Nelia åkte med oss hem, väl hemma gav vi barnen mat och sedan gick vi ner till Kumlamarken. Precis när vi kommer ner börjar det ösregna... Skiiitkul! Det enda som blev var ett par Foppa-tofflor åt Lukas. Ett par mörkblåa med en Hitta Nemo-fisk på vardera toffla. Sketsöta! Till kvällen kom även Carro. Det blev grillad mat, chips och film. En MYCKET trevlig kväll!

Igår var det kalasdags. Men sega som vi är så hade vi inte köpt ngn present än så vi fick ge oss iväg på förmiddagen och fixa de. Hittade två presenter iaf, tror det blev uppskattat. Det var Sagas 1-årskalas. Det bjöds på god tårta och massa fika. På kvällen var vi en sväng till Daniels föräldrar, dock inte så länge då Lukas var väldigt trött... Väl hemma blev det läggning för honom och pizza för oss. :D

Idag vet jag inte vad som händer... Antar att dte blir en hemmadag, får se om ngt dyker upp.

Dags att ta ngt tat äta, magen skriiiiker efter mat!!!

Ingen bra början på dagen

Stackars Lukas, han har inte haft någon bra början idag. Han skulle resa sig upp vid soffan och slinter med ena foten på ngt konstigt vis och gör en riktig snurr och slår huvudet hårt i golvet. Han blev ju så klart jätte ledsen, en bula fick han på köpet. Sen så gick han runt med sin gåvagn, jag tittade bort i ngn sekund och ser att han snubblar till, ramlar baklänges, får vagnen över sig och slår i huvudet i kanten på fåtöljen. :( Ingen bra början som sagt...

Tidig morgon

Lukas vaknade lika tidigt imorse. Kan ju säga att jag inte alls var någe pigg på att gå upp. Gjorde ordning en flaska välling till plutten och gav honom den. Han somnade om igen! Då blev mamma glad. :D Sen sov han till 07.00. Då är det helt acceptabelt att gå upp tycker jag. Jag la mig på soffan för att vila då Lukas ville sova igen efter bara ngn timme, men det gick inte så bra. Dom har hållit på och skurat balkongerna på utsidan, så man kände sig lite uttittad. :P

Idag ska jag och Lukas hem till Idag & Thelma och busa lite. Jag ska titta in hennes nya soldäck som hennes bröder har hjälpt henne att göra. Synd att vädret inte är bättre bara. Hade varit skönt att sitta där och stekt sig. Ber nog Daniel hämta upp oss sen, orka gå. Känner mig lat idag, det får man göra ibland har jag bestämt. :D

Kvällen igår spenderades hemma hos Carro, som vanligt på tisdagar. Vi hjälptes åt att spackla igen hål i deras vardagsrum, dom ska tapetsera om där och i hallen. Kommer bli supersnyggt när det är färdigt. Vi var helt inne i alla helt otoroligt spännade serier med varsin tallrik i handen med rabarberpaj & vanlijsås. MUMS! Oscar kom hem vid 22 och hade med sig mat till dom. Matvrak som jag är så fick jag smaka, satt inte helt fel. ;) Kvällen avslutade kort därefter och åkte hem och sov. Intressant fakta va? :P

Inte att förglömma, idag blir Lukas 11 månader. Tänk va tiden går fort. Nästa månad fylle han 1 år!!! Jag förstår VERKLIGEN inte var tiden har tagit vägen. Han är ju en stor pojke nu, mammas älskling. Vad skulle vårat liv vara utan dig?

Jag kan ju också passa på att gratta Saga som fyller 1 år idag! Grattis sötnosen, hoppas du får ngt fint så syns vi på lördag på ditt kalas. <3



Mammas pojke, 11 månader

Vad är det som händer?

Nu kan Lukas gå om man håller honom i EN hand. Jag förstår inte vad det är som händer. För ca 2 veckor sen kunde han nästan ingenting, nu händer ALLT. Nyss här så satt Daniel på huk med Lukas hållandes i en hand, sen så helt plötsligt så släppte Lukas Daniels hand och gick till honom, det blev ett par steg. Tror dock att det är långt innan han går helt själv, men jag kan inte låta bli att vara megastolt över honom, jag som har varit så orolig för hans utveckling. Hoppas det fortsätter så här!!!

Dagen har annars varit kanonlugn. Har varit extremt trött då Lukas vaknade 05.15 imorse och var tvärpigg. Inte så kul med det var bara att ta sig i rocken och kliva upp. Så lite seg är man allt. Var på torget och käkade lunch med Carro, Oscar & Nelia. Mkt gott var de. Här hemma sen tyckte jag att Lukas kunde få lite mellis och sen gå och lägga sig en stund så mamma kunde få sova lite. Testade för första gången en sån där fruktdryck för 12 månadersbarn. Trodde inte att han skulle fatta det där med sugröret men han gjorde det på en gång. Gott tyckte han att det var för när jag tog bort den blev han helt tokig! :D Han sov en liten stund iaf, 45 min. Så någe vila av blev det inte för mig.

Idag är det tisdag, vilket innebär Tv-kväll med Carro. Jag har gjort rabarberpaj som ska tas med. MUMS!

Nu ska det ätas middag, Pytt i panna. Ingen jättehitt, men det funkar.

Länge sen

En hel vecka sen senaste bloggtillfälle. Har varken haft ork eller tid till att blogga. Har tappat lusten lite.

Idag har jag städat som fasen! Dammtorkat på varendea liten vrå, gjort ordning i kökssåpen där det såg som ngn hade kastat in grejerna bara. Nu är det dock golvena kvar. Men det får Daniel hjälpa mig med, jag är helt slut i ryggen. Så han får ta dammsugaren och jag moppar. Blir kalas. Lukas har varit med mer eller mindre hela tiden. Det är intressant när mamma städar! :D Mot slutet börja han tappa humöret, men då satte jag honom i stolen med kex, det funkar alltid. Nu sover lillplutt efter ett hårt städpass.

Det har hänt mkt med Lukas sen han blev frisk. Positiva saker alltså. Han har ju som sagt lärt sig att sätta sig upp och nu reser han sig upp mot allt han får tag i, dock i sin egen nivå då han ålar och inte får tag lika bra. Men idag såg jag att han gick upp i krypställning och sedan ställde sig upp mot elementet. Så nu börjar han äntligen komma ifatt sina kompisar lite, känns skönt så man slipper oroa sig. Kan ju säga att sen han börja resa sig upp för ca 5 dagar sen så har han blivit en helt annan pojke. Han är mkt mkt gladare och det gör ju självklart mig gladare. Jag är så stolt över min lilla kille. Just de, går runt möbler gör han också. Sen så kan han ta ett par steg ex mellan bordet och fotöljen. Som sagt mkt har hänt på endast 2 veckor. Undrar om han hade kunnat detta tidigare om han hade sluppit alla dessa sjukdomar? Jaja, nu kan han ju de iaf, det är de som är huvudsaken.

Veckan som varit har varit rätt så soft. Daniel åkte på ngn slags magsjuka natten mellan onsdag och torsdag. Den var väldigt kortvarig, ca 8 h, och inte alls så intesiv. Vi gissar på att hans matlåda inte var ordentligt uppvärmd, men vem vet. Jag och Lukas klarade oss iaf, var så himla orolig att Lukas skulle åka på det igen.

Valborg firades nere vid Kumlasjön. Det fanns lite lottstånd och karuseller och så men annars var det inget att ha tyckte jag. Brasan var väl okej, men Lukas var rätt trött då så han var lite gnällig. Vi var där nere med Susanne & familj. Mkt trevligt.

Det har blivit grillad mat 2 ggr i helgen. Mkt gott men det märks på magen att man har ätit sånt. :P I lördagskväll grilla vi hos Daniels syster och i fredags kväll grilla och myste vi själva. Kan ju nämna att det var den bästa grillningen ever!!! Fy satan vad gott det blev. Vi gjorde grillspett med fläskfilé, färska champinjoner och lök. Fick till en sån himla god smak. MUMS!

Igår var vi ÄNTLIGEN iväg och träffade Madde & Jonas. Jisses vad tvillingarna var små. Tror dom väger runt 3600 och 3300 g...? Inte helt säker. Men iaf, Lukas har ju aldrig varit så liten så jag tyckte ju dom var jätte pyttiga medan de stolta föräldrarna tyckte dom hade växt jätte mkt och blivit tunga. Supergoa va dom iaf. Fick lite gott fika där med.

Nää, nu ska det springas ut i tvättstugan. Full rulle idag!


                   
Snygg stil :P                             Inne i Tvn                            Så glad över att stå själv

                   
Ute i sköna solen                    Mammas älskling...               ...och busunge! :D

RSS 2.0